maandag 28 mei 2018

Wanneer moestuin bemesten

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. De moestuin moet u elk jaar bemesten. Zo blijft de grond vruchtbaar en kunnen groenten, fruit en kruiden goed groeien.


Hoe en wanneer u de moestuin het beste kunt bemesten leest u hier.

Wilt u een goede opbrengst in de moestuin dan is bodemverbetering bijna altijd nodig. Eenjarigen, potplanten en kuipplanten: Bemest vanaf april met speciale mest voor terras- of kuipplanten. Of gebruik langwerkende meststoffen voor potten en bakken. Lees meer bij moestuin bemesten. NPK kunstmest compost stalmest koemestkorrel groenbemesters bemeste tuinaarde potgrond biologische meststoffen Waarom bemesten ? Als we planten oogsten uit de moestuin , verwijderen we ook de voedingsstoffen die door de plant uit de bodem zijn opgenomen.


Dit was ooit een mengsel van stro en koeienpoep. Doordat het mengsel goed verteerd is, zijn er geen stroresten meer herkenbaar én stinkt de mest niet meer.

Wanneer bemesten plaats moet vinden is afhankelijk van wat er bemest gaat worden. Een gazon wordt bijvoorbeeld op een ander moment bemest dan een rozenstruik. Hieronder tref je een praktisch overzicht aan voor wanneer er bemest moet worden. Daarnaast lees je direct ook meer over het soort mest dat je het best kunt gebruiken.


Je bemest het beste in het najaar, of in het voorjaar. In de herfst is het bodemleven het meest actief en gericht op ‘opslaan’. Het heeft beide voordelen.


Dat wat je dan bemest wordt goed opgenomen en bewaard tot na de winter. Maar als er geen planten staan zal er ook een deel uitspoelen. Moestuin bemesten : meer lezen?


Wil je echt alles weten over de verschillende voedingsstoffen? Wanneer en met welke meststof bemesten De tuin staat vol met verschillende soorten beplanting. Bomen, struiken, vaste planten en vaak ook nog een gazon.


Al deze natuurlijke elementen vragen om hun eigen specifieke verzorging. Maar wanneer moeten we het gras bemesten ? Rozen: Bemest rozen in juli met snelwerkende rozenmest. Borderplanten: Voor een rijke groei en bloei kun je de borderplanten bijmesten met een gemengde mest voor de.

En levert al dat werk je veel te weinig op. Kalk in de moestuin Een aantal planten, bijvoorbeeld prei, is gek op kalk. Ze vormen een grotere, smakelijker vrucht als ze geteeld worden op zan dan wanneer ze geteeld worden op bijvoorbeeld klei. Zandgrond bevat van nature meer kalk. Je kan er voor kiezen om kalk toe te voegen aan je bodem als je geen zandgrond hebt.


Wanneer laurier bemesten ? Er zijn natuurlijk nog veeeeeel meer voedingsstoffen voor in je moestuin , maar zelf heb ik tot nu toe genoeg gehad aan degenen die ik heb beschreven. Door de laurier twee keer per jaar te bemesten houd je deze sterk en prachtig groen. Welke meststoffen zijn hier voor geschikt?


Dat is anders dan bij een gewone moestuin. Daar begin je elk jaar opnieuw met grond bewerken, bedden maken, bemesten etc. Anders haal je er niet genoeg uit en levert al dat werk te weinig op. Dat moet je wel zo vroeg mogelijk doen.


In één keer klaar voor jaren. Een gezonde moestuinplant zal lekkerder smaken en je zult meer kunnen oogsten. Reden genoeg om je gewassen te voeden. In je moestuin gebruikt je het liefst biologische voeding.


Alle Pokon moestuinproducten voldoen aan de norm voor biologische land- en tuinbouw. Je kunt dus veilig smullen uit eigen tuin! Sinds dit jaar heb ik een moestuin , ik weet niet wat de vorige eigenaar heeft gedaan of gebruikt. De grond is een redelijke vette grondie goed vocht vast hou(op zich wel goed) maar ook meteen een grond die niet echt lekker los is. Als je grote delen van je tuin wilt gaan bemesten is mest in korrelvorm een goede keuze.


Dit type mest kun je namelijk erg makkelijk verstrooien waardoor je grote oppervlaktes in één keer kunt bemesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts