woensdag 30 mei 2018

Artisjok plant

Na een onverwachte (flinke) nachtvorst kan een artisjokplant er heel sneu uitzien: Maar ze is sterker dan je denkt. Ik heb na deze ene nacht met -graden niets gedaan. In Nederland zie je niet gauw een artisjok in een moestuin. Ze worden bij ons ook maar weinig gegeten. Snoei bij dichtgroei wat bla zodat de artisjokplant genoeg lucht krijgt, om schimmelziekten te voorkomen.


De oogsttijd van de artisjok ligt tussen juni en augustus.

Planten die de winter hebben overleef kunnen al in juni vrucht dragen. Nieuwgezaaide planten zullen er iets langer over doen en kunnen in de nazomer geoogst. Je krijgt ongeveer 1x per week een mail. We slaan jouw gegevens op volgens ons privacybeleid. Hoe moet je artisjok kweken?


Lees op deze pagina alles over het zaaien, stekken, verzorgen en oogsten van artisjok. Bekijk ook een handige stappenplan! Artisjok , een sierlijke en warme groente Betreffende teelt en gebruik neemt de artisjok een bijzondere plaats in.

Strikt genomen behoort ze niet tot de. Artisjok behoort samen met Kardoen tot een uit soorten bestaand geslacht, verwant aan de distel. De Kardoen is goed winterhard en wordt veel hoger dan de Artisjok. Op zoek naar Artisjok (Cynara Scolymus)? Het is eigenlijk een deel van de onvolgroeide artisjok.


De plant heeft bloemen in hoofdjes en puntige omwindselbladeren. Bedankt voor de nuttige informatie. Ik heb een artisjokplant in mijn moestuin staan.


Een erg stekelige met nu een groot aantal artisjokken. Ze zijn paars en van sommige staan de ‘schubben’ al vrij ver uit elkaar. Ik ga morgen oogsten en klaarmaken. Eerste keer, dus heel benieuwd.


Snij de plant in het najaar bij de grond af en dek de grond af met stro en plastic. De artisjokplant is niet winterhard maar kan wel overwinteren. Laat de plant gedurende de winter af en toe even luchten als er geen vorst is.


In het voorjaar groeit de artisjok vanzelf verder. Besprenkel de artisjok met wat citroensap.

Deze eetbare, grijsbladige artisjok verkiest een matig vochtige tot droge lemige grond op een zonnige plek. De stengel is dik en behaard en draagt diep ingesneden. Artisjokken zijn overblijvende planten, waarvan de verrukkelijke, vlezige schutblaadjes van de bloemknoppen gegeten worden.


De bloemknoppen vormen ook een fraaie. Artisjokken kweken is helemaal niet moeilijk, zaaien, niet meer aankomen en een mooie oogst zal je deel zijn. Prachtig om te zien en heerlijk op je bord.


Artisjok is niet alleen erg smakelijk, maar deze vlezige groente heeft ook veel geneeskrachtige eigenschappen waar je je absoluut bewust van moet zijn. Info over artisjok plant kopen. Resultaten van zoekmachines!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts