maandag 3 oktober 2016

Johanneskruid depressie

Omgaan met stress op basis van eigen unieke methode. Geschikt voor hoger opgeleiden. Bijzonder geschikt voor managers. Professionele herstel begeleiding. Binnen maanden weer aan het werk.


Voorkom chronische stress. Uw arts zal samen met u bepalen welke behandeling voor u het beste is. Het hangt vervolgens van uw persoonlijke situatie af en van het soort depressie , met welk medicijn de arts zal starten. Effect Mensen met een lichte tot matige depressie blijken zich door sint-janskruid energieker te voelen en vinden dat het hun stemming verbetert. Krijg je stress onder controle.


Diverse kleinere studies wijzen erop dat sint-janskruid bij de behandeling van lichte tot matige depressie effectiever is dan een placebo en net zo effectief als tricyclische antidepressiva. Gebruik die van de etos, lekker goedkoop. Bij matige tot zware depressies is er wel bewijs voor de werkzaamheid. Je kunt via onze website alle sint janskruid producten kopen, ook als je deze koopt in het kader van een lichte depressie of lusteloosheid. Een tekort aan serotonine kan naast depressie vooral leiden tot eetstoornissen en problemen met overgewicht.


Ook een aftreksel in alcohol van tot mag gebruikt worden, vooral interessant voor inwendig gebruikt bij overspanning, lichte depressies of als je gewoon in de put zit. Niet onlogisch dat deze sint-janskruid werking op nummer één staat. Natuurlijk werd het Johanneskruid in het verleden terecht of onterecht voor vele andere kwalen gebruikt. Meer dan van de mensen die deze kruiden gebruiken, doen dit om symptomen van depressie te verzachten. Tegenwoordig wordt het gezien als de natuurlijke vorm van prozac, omdat het blijkt te helpen tegen neerslachtigheid en lichte depressie.


Vroeger dacht men met dit kruid kwade geesten buiten de deur te kunnen houden. De Depressie Vereniging waarschuwt om niet voor de goedkope varianten te kiezen, maar alleen voor de goedwerkende middelen die voorzien zijn van een bijsluiter. Sint-janskruid staat voornamelijk bekend om zijn (genees)krachtige werking. Gelijktijdig gebruik van sint-janskruid en een ander antidepressivum wordt afgeraden.


Wie eenmaal een synthetisch middel gebruikt, kan alleen overstappen onder begeleiding van een arts. Men geeft aan zich energieker te voelen en heeft het idee dat de stemming verbeterd is. Een mix van deze drie stoffen helpt goed om een milde depressie tegen te gaan. Soms bevat het alleen hypericine, maar ook dat werkt al vaak voldoende. Het is een belangrijk onderdeel van theeën, die helpen om de nieren te reinigen en angst, depressie en migraine te verlichten.


Bij uitwendig gebruik heeft het Sint-Janskruid een ontstekingsremmende werking, gunstig effect op de genezing en de circulatie in de hui vooral bij toepassing op slappe en pijnlijke plekken, littekens, ruwe hui schaaf- en doorligwonden. In de behandeling van depressie is ondertussen al door tal van studies bewezen dat Sint-Janskruid in een gestandaardiseerde dosis van 5tot 8mg droog extract, bij milde tot matig ernstige depressies even effectief is als een klassiek antidepressivum, doch met minder bijwerkingen die bovendien beter te verdragen zijn. Bij de apotheek is sint janskruid onder meer bekend als hypericum, hypericum perforatum, pseudohyperforine, hyperiplant en laif 9mg. Dit zijn in feite de werkzame stoffen van het sint janskruid.


Cognitieve therapie Gedachte: vertekend denk speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van depressies Mensen met een depressie besteden meestal meer aandacht aan hoe slecht ze zich voelen dan aan de gedachten die deze depressieve stemming kan veroorzaken of in stand houdt. In de volksmond en bij biologen is st janskruid ook bekend onder de namen johanneskruid , oliebloempje en hersthooi. Brengt optimisme, zelfvertrouwen en prikkelt de fantasie. Is heel heilzaam bij postnatale depressies. Staat bekend als afrodisiacum.


Het helpt ook goed bij psychische verkramping, (angst of paranoïde). Therapie richt zich op mensen met depressie te helpen hun. Jasmijn is zeer intuïtie bevorderend. Het zorgt voor een positievere kijk op het leven en heeft ook een goed effect op bij een depressie horende klachten, zoals slapeloosheid en vermoeidheid. Dan antwoord ik dat geen enkele plant gevaarlijk is, mits je er zorgvuldig mee omgaat.


In sommige gevallen betekent dat wel degelijk ‘niet voor consumptie geschikt’, zoals bijvoorbeeld Digitalis, maar in het geval van Sint-Janskruid is dat niet zo. Het is zeer geschikt voor verschillende doeleinden, zoals depressie en bepaalde huidaandoeningen. Sint Janskruid wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn rustgevende eigenschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts