vrijdag 19 mei 2017

Buitenplanten winter

Winterharde planten vanaf €49! Vergelijk alle soorten op Beslist. Zoek naar planten winterhard op de nieuwe KensaQ. Vakantie voor het hele gezin direct aan de skipiste in St. Op zoek naar winterharde tuinplanten?


Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan.

Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze. Heesters die hun bloemen in de winter tonen zijn de bladhoudende Camellia, Skimmia, Sarcococca en mahoniestruik (Mahonia). Geurend en bloeiend zijn onder andere de sneeuwbal Viburnum bodnantense en toverhazelaar (Hamamelis). Deze vaste planten bloeien per soort gemiddeld maar zo’n drie weken, voor de rest moeten ze het hebben van hun blad. Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten.


Lees hier over buitenplanten die in de kou ook uitstekend de tuin sieren. In de winter zijn er gelukkig nog genoeg bomen, planten en struiken die de boel opfleuren. De bloemen van de lonicera henryi (kamperfoelie) zien er ook nog eens prachtig uit!


De vroeg bloeiende Fuji-kers (Prunus incisa ‘Februari Pink’) bloeit met grote, roze bloemen en straks loopt zijn blad uit in een lichtoranje tint.

Prachtig, zowel nu als straks. Een Japanse kers die Prunus subhirtella ‘Autumnalis’ heet, kan de hele winter bloeien met halfgevulde, roze naar wit verblekende bloempjes. Wil je tijdens de kale winters toch graag kleur in je tuin? Ga dan voor winterharde planten die ook groen blijven in de winter.


Denk aan bamboe, buxus, de cryptomeria of de cortaderia. De cortaderia is een siergrassoort met opvallende pluimen. De genoemde soorten blijven groen in de winter en zijn winterhar maar krijgen geen bloemen. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door.


Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. Om jou een zo optimaal mogelijke leeservaring te bieden gebruiken wij cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid.


Maak op de bodem wat gaten in de folie, zodat het regenwater altijd gemakkelijk weg kan lopen. Of zet de potten bij elkaar in een kistje en vul de tussenruimte op met droog blad of stro. Geef buitenplanten die in potten staan geen water meer om te voorkomen dat de aarde en dus de wortels bevriezen. En met planten bedoelen wij ook heesters, struiken en bomen. Uiteraard varieert deze collectie afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.


Afbeelding: Olijfbomen zijn planten die soms wat extra bescherming nodig hebben in de winter om te kunnen overleven. Bekijk ons aanbod olijfbomen bestel direct Hoe beschermt u uw planten in pot? Zoals gezegd zijn vooral de wortels bij planten in pot gevoelig bij vorst en kou.

Het is dus zaak deze goed te beschermen. De meeste vruchten worden in de herfst gemaakt. De plant bereidt zich voor op een eventuele keiharde winter. Wanneer je een plant in een pot houdt, geeft dat een kleine onnatuurlijke situatie omdat de aarde van de pot totaal kan bevriezen.


Normaal gesproken geldt voor buitenplanten dat alleen de bovenlaag van de aarde bevriest. Niet alleen de lente en de zomer, maar juist ook in de herfst en winter kunnen mooie, kleurrijke planten het verschil maken in jouw tuin. Let wel op, ze houden niet van vorst, dus in de winter moeten naar binnen. Wij hebben vaste planten in vele soorten en alle seizoenen. Of zorg dat je ze voldoende tegen de kou beschermt.


Er zijn ook wintergroene potplanten, buxus bijvoorbeeld. Ook deze planten verdampen in de winter vocht doordat ze blad houden. Dus ook bij hen moet je oppassen voor uitdroging en vorst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts