woensdag 31 mei 2017

Kaffir limoenblad

Kaffir limoenblaadjes: de frisse, aromatische smaakmaker. Deze dikke, glanzende groene blaadjes geven een unieke frisse, aromatische smaak aan heel veel gerechten. De blaadjes groeien altijd met zijn tweetjes, als een tandem aan de takken. Onze kaffir limoenblaadjes of Djeroek poeroet zijn de gedroogde blaadjes van de kaffir limoen.


Ze zijn een populair ingrediënt in Indonesische, Thaise en andere oosterse keukens.

Deze kaffir limoenblaadjes zijn 1 zuiver en vrij van toevoegingen. Kaffir Lime Leaves, oftewel limoenblad , is heerlijk in Oosterse gerechten. In gerechten met vis kan je korianderblad het beste vervangen door dille. Het geeft de frisse smaak van limoen aan allerlei soepen en stoofgerechten, bijvoorbeeld met kip en vis. Hele blaadjes, goede kwaliteit.


Land van herkomst: Thailand. Droog, donker en koel bewaren. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Verwijder het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schep de fijngesneden peper en het limoenblad erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.


Het blad is decoratief in gerechten en wordt daarom voor het opdienen niet altijd verwijderd. Vind het altijd leuk om beide in sausjes met veel tomaten te koken. Het wordt ook wel citroenblad genoemd. Een bekende Thaise soep met limoenblad is de Tom Yan Kung. Voor authentieke Aziatische gerechten worden in de regel nooit de gedroogde bladen gebruikt, maar ze zijn wel gedroogd verkrijgbaar.


De wereld Rond met 80-jarigen: Rode curry met kip. Over de kaffir limoen en limoenblad. Onder andere te koop bij Xotus. Bij sommige tuincentra kun je djeruk perut planten in pot kopen, ze zijn redelijk makkelijk als kamer- of terrasplant te houden. Djeroek Poeroet ( limoenblaadjes ). Sriracha pikante chilisaus kaffir.


Aan de inhoud van uitpaulineskeuken. Limoenblad of djeroek poeroet, wat is limoenblad , waar koop je.

Alle rechten voorbehouden Teksten van blogs alsmede. We hebben geen weet van een invoerverbod op limoenblad. De essentie is dat het gaat om het blad van de keffir of kaffir (limoenboom uit Azië). Dit product gebruik je vergelijkbaar met laurierblad. Het is diepgevroren en gedroogd verkrijgbaar.


Limoenblaadjes, kaffir lime leaf, djeroek poeroet, djeruk purut, Daon Djeroek poeroet, daun juruk, daun djeruk purut, jeruk purut, limoenblad , citroenbla citroenblaadjes. Stevig donkergroen blaadje uit Azië met een glad en glanzend oppervlak, heerlijk geurend naar citrus en met een unieke aromatische smaak. Kan je het niet vinden, of vind je dit teveel gedoe, voeg dan wat limoenrasp bij de soep.


Ingrediënten voor personen 7ml kippenbouillon 4ml kokosmelk st.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts