woensdag 24 mei 2017

Vliegen op zolder in de winter

Compleet aanbod: vergelijk prijzen van ruim 3. Boek het De Zolder , Horst. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Vakmanschap, Duurzaam en tegen een Correcte prijs.


Beste, ik heb al vele jaren last van vliegen op zolder die in het najaar binnenkomen, wellicht dus de clustervliegen.

We meten, leveren en plaatsen alles naadloos. Nu heb ik eindelijk actie ondernomen en de kantpannen langs de zijgevel laten dichtspuiten met PU-schuim. Langs daar kunnen ze alvast niet meer binnen. De dakdekker zegt dat ze onmogelijk via de nok of de pannen binnen kunnen komen. Enige pluspuntje van die koude winter , is dat je van die irritante vliegen af bent.


Althans, dat is normaal meestal wel zo. Sinds een week of hebben wij ontzettend last van vliegen in huis!

Vliegen die in de winter voor overlast zorgen Vliegen zoeken bij kouder weer de beschutting op van droge en warme plekken.

Dat betekent ook dat ze vaak woningen of bedrijfsgebouwen opzoeken tijdens winters. Niet alle vliegen , maar een aantal van hen. Klustervliegen in huis op zolder of kamers.


In het najaar gaan deze vliegen zich klusteren en op zoek naar een overwinteringsplaats. Dat kan zijn in holle ruimtes als een spouwmuur, onder de pannen, maar ook ruimtes in huis zoals zolders of kamers klusteren deze vliegen zich. De vliegen zijn relatief onschuldig, zeker wanneer ze in beperkte aantallen voorkomen. Pas wanneer ze in grote aantallen in gebouwen voorkomen, is werkelijk sprake van overlast. Op warme dagen in de winter en het voorjaar komen ze met tien- tot honderdtallen te voorschijn, vooral voor de ramen omdat ze op het licht afkomen.


Op dat moment gebeurt het dat ze op het licht afgaan en u deze vliegen in grote getalen voor een zolderraam vindt. Een vliegenplaag op zolder is ook niet éénmalig de klustervliegen laten namelijk een soort van feromoonstof achter en zodoende kunnen een jaar later de vliegen zo weer de weg vinden naar uw zolder. Wering is de beste oplossing.


Al vanaf het eerste bezoek aan onze zolder merkte wij dat er enorm veel vliegen en berkenwantsen op onze zolder zaten. Vanochtend zag ik bij ons op zolder een grote koningin wesp vliegen. Dat zelfde jaar hebben wij onze volledige dak constructie laten vernieuwen en gingen er van uit dat deze wel zouden verdwijnen maar tevergeefs.


Later zag ik dat ze bezig was met het bouwen van een nieuwe nest, deze was zo een 5cm breed en leek op een bloem.

In de middag nam ik nog een kijkje maar zag ik de koningin niet meer. Deze heb ik daarna ook niet meer gezien of gehoord.

Bij lage buitentemperaturen staat de stofwisseling praktisch stil. Zolang de zon nog voldoende warmte uitstraalt blijven de vliegen overdag actief en komen soms tot vervelens toe het object binnen. In de winter zal dan ook geen last door de vliegen worden veroorzaakt.


Alleen als de overwinteringsruimte wordt verwarm worden de vliegen actiever. Nu wordt het hier een stuk kouder als in NL,maar ik merk dat als het warm wordt in de kamer (wij hebben er voornamelijk last van op de slaapkamers)dan komen ze tevoorschijn. Wij hebben ook regelmatig vliegen in huis in de winter. De vondst van vliegen op de bovenste verdieping kan verschillende redenen hebben.


Het is misschien niet altijd de oorzaak van een accumulatie van een dode vlieg dier. Fly overwinteren als in zolders. De overlast kan op deze manier lang duren. Ik woon nu jaar in een huurwoning, en vandaag ontdekte ik voor de derde keer een enorme hoeveelheid aan vliegen op mijn zolder. Een paar dagen geleden was ik nog op de zolder (bereikbaar met een vlizotrap) en toen waren er nog geen vliegen te zien, maar vandaag waren er weer enkele honderden.


Een jaar geleden zaten er ook honderden. Zeker wanneer er niet tijdig en adequaat wordt ingegrepen met weringmaatregelen of bestrijding, kan een ware plaag ontstaan. Hallo, wij hebben sinds wij in ons nieuw huis wonen last van vliegen op zolder , en niet een beetje - honderden.


Dit zijn luie vliegen , die meer kruipen als vliegen , de hele zolder vloer ligt bezaaid met lijkjes van die vliegen. We hebben vorige week de zolder laten isoleren met pur-schuim. Nu zitten er ineens allemaal vliegen beneden in de keuken. Het zijn er overigens geen honderden, maar een stuk of ofzo.


Kunnen dit klustervliegen zijn? Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Ideaal voor mensen die rust zoeken. Geniet van de romantische pre-kersttijd met uw dierbaren in het Verwöhnhotel Berghof. Wespen op zolder in de winter ? Het komt niet vaak voor, maar het is mogelijk dat je wespen op zolder , in de winter , tegenkomt.


Met bovenstaande tips is dat te voorkomen, maar er hangt ook veel af van het klimaat. Na een lange, warme en droge zomer kunnen wespennesten nog tot in de herfst of zelfs in de winter voorkomen. Ze lokken hun soortgenoten aan met feromonen waardoor ze soms met duizenden samentroepen. We lijken een ware klustervliegeninvasie mee te maken op dit moment.


Je ziet deze vliegen vooral in het najaar en de winter. Geen van de drie soorten wil je natuurlijk op zolder hebben vliegen , toch? Ze zijn dan ook lastig te bestrijden, maar het is niet onmogelijk. Beperk de toegangswegen tot het huis. Sluit spleten en kieren af (vooral op zolder ), maar zorg steeds, ook in de winter , voor voldoende ventilatie en verluchting in woonruimten voor een gezonder binnenmilieu.


In de zomer kan je dit gemakkelijk bekomen door ramen waar vliegenramen in staan, open te zetten. De herfstvlieg Vaak klitten ze in groepjes bijeen, zodat ze extra warm blijven. Op zonnige dagen zie je deze vliegen terug op de binnenkant van de ramen, omdat ze op het licht afkomen.


Heeft iemand ook last gehad van dikke vliegen op de zolder na zetting van een nieuwbouw? Veel andere soorten overleven de winter niet. Onze bouw is momenteel winddicht en bezet. Op zolder hebben we sinds een goeie maan last van vliegen. Het aantal zijn er 100-den per dag.


Ik had al enkele weken veel vliegen in huis en dacht dat er misschien een muis of zoiets dood op zolder lag. Maar het zijn dus duizenden vliegen die kwamen overwinteren. Echter sinds weken heb ik last van wespen in de kamer die grenst aan de plek waar volgens het bouwkundig onderzoek ook een wespennest zou zitten.


PS: vleermuizen zijn geen agressieve dieren. Hij is al dagen aan het spuiten met bestrijdingsmiddelen. Met een paar huismiddeltjes kun je snel en effectief de Lord of the Flies maar meestal. Zelfs in de winter , kan het snel leiden tot een plaag van vliegen. Wanhoop niet als een plaag van vliegen.


Ramen en deuren dicht en toch nog vliegen in huis. Vliegenplaag bestrijden in huis, op zolder zelf doen of laten doen? Ik weet zeker dat er geen geurtjes of vleesresten binnenshuis zijn, maar de buurhond produceert wel ontlasting. Alles over vliegen in de winter en de overlast die ze kunnen. Het betreft een houten huis, een oude boerderij als het ware.


Om vliegen binnenshuis te weren zijn vliegenramen, -deuren en –gordijnen zeer efficiënt. En uiteraard is alles bedolven onder een meter sneeuw in de winter. Zorg dat ze in goede staat zijn.


Ze laten zich niet makkelijk opjagen: als je tegen de plantenpot tikt, blijven ze rustig zitten, of ze kruipen naar een beschutter plekje. Of ze springen op , en vliegen met een klein boogje naar een veiliger stukje potgrond. Tot die tijd zullen deze slome vliegen erg langzaam en versuft zijn en kun je ze gemakkelijk vangen. Zolang het plekje dat ze hebben uitgekozen de gehele winter koel blijft, blijven ze tot het voorjaar onbeweeglijk zitten.


Ze verbruiken dan voortijdig de energie die ze in het voorjaar nodig hebben en kunnen dan ook snel doodgaan. Wordt de kamer echter in de loop van de winter verwarm dan worden ze weer actief en beginnen weer rond te kruipen. In het voorjaar worden ze door de warmte gewekt en zoeken ze het licht weer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts