woensdag 17 mei 2017

Beste mest voor gazon

Specialistisch advies nodig? Bekijk nu ons uitgebreide assortiment Metz. Voor 23:bestel is morgen thuis! Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp.

Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! De eerste keer in de lente voor een goede groei, de tweede keer in de zomer zodat het gazon mooi groen blijft en de derde keer in het najaar om uw tuin winter klaar te maken. Waarom een gazon bemesten ? Het belangrijk om het gazon elk seizoen te bemesten, met uitzondering van de winter.


Maai voordat u gaat bemesten altijd het gazon. Dit zorgt ervoor dat de gazonmest niet op het gras blijft liggen en zorgt dus voor een betere verdeling. Het bemesten van het gazon kan op twee manieren worden uitgevoerd: Handmatig of met behulp van een strooiwagen.

Met name voor de grotere gazons is het gebruik van een strooiwagen aan te bevelen. Organische mest of kunstmest voor het gazon ? Wil je het gazon bemesten met een organische meststof of kunstmest? Door te kiezen tussen een van deze soort meststoffen zet je een grote filter op het enorme aanbod. Daarnaast wordt het gazon vaak intensief gebruikt.


In de zomermaanden heeft het gazon veel voedingsstoffen verbruikt. Je gazon bemesten om het optimaal voor te bereiden op ieder seizoen. In het voorjaar heb je andere voedingsstoffen voor je gazon nodig dan in de zomer. Bij Gazonmestwinkel hebben wij de mest voor ieder seizoen speciaal samengesteld.


Je kunt jouw gazon bijvoorbeeld het beste bemesten in de maand juni, om het gras goed voor te bereiden op de. In principe zijn er slechts twee soorten gazonmest: organische mest en kunstmest. Voor het gazon gebruik je het beste een organische meststof of een meststof die bestaat uit een combinatie van organische en anorganische stoffen.


Een organische mest is veilig in gebruik en leidt tot een betere bodemstructuur. Heel belangrijk is in elk geval om in het najaar je gazon een najaarsbemesting te geven. Met een speciale najaarsmeststof kan je gazon sterker de koude winter trotseren.


Een gazon vraagt vooral in het voorjaar een uitgebreide behandeling en een goede mestgift.

Geef in april gemengde organische mest. Daarna heeft het gazon maandelijks een bemesting nodig. Kies hiervoor bemesting die veel stikstof bevat.


Wie voor gemak wil gaan, kiest voor de speciale gazonmest die algemeen te koop is. Een goede voorbereiding is essentieel bij het goed laten groeien van het ingezaaide gras. Zorg ervoor dat de bodem is ontdaan van onkruid dat de groei van het nieuwe graszaad kan belemmeren. Om de hele zomer lang van een prachtig groen gazon te kunnen genieten is een bemesting met een geschikte meststof noodzakelijk. Gebruik daarom voor deze 2de gazonbemesting, net voor de zomer, een evenwichtige formule met voldoende stikstof, fosfor en kalium, en bij voorkeur wat extra magnesium.


Voor de perfecte voeding van uw gazon bieden wij u ons gazonmest aan. In samenwerking met onze partners hebben wij namelijk een eigen lijn organische plantenvoeding tot stand gebracht die uitstekend geschikt is voor de bemesting van uw gazon ! Door de verschillende soorten en doeleinden zit er een juiste mest bij voor iedere situatie. Gazon bemesten, hoe pak je dat aan?


Hoe je het best kunt bemesten, vergt een beetje kennis. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de mest goed over het gazon verdeeld wordt en dat het na de bemesting water krijgt. Het best kun je zo sproeien dat het voor het gazon lijkt of het regent. Kunstmest werkt wat sneller dan organische mest. Op de verpakking staat de tijd van strooien en de hoeveelheid mest per vierkante meter altijd duidelijk vermeld.


Een bemest gazon geeft vollere en groenere grasperken dat beter bestand is tegen mos, onkruid en extreme weersomstandigheden. Voor sommige mestsoorten is minder vaak nodig, terwijl andere soorten bemesting tot keer per jaar gebruikt moet worden. Voor het bemesten van planten en bloemen kan je het beste kiezen voor mest die specifiek voor het soort bloem of plant gemaakt is.


Geschikt voor bloembakken, pot- en kuipplanten. Bloedmeel is ook geschikt voor gazon , vinassekali voor fruit en bloembollen. Eerst wordt de plaats waar het gazon moet komen vrij gemaakt van eventuele struiken of bomen, stenen en ander niet verteerbaar materiaal en worden zoveel mogelijk boomwortels verwijderd en putten geëffend. Men gaat nu het perceel een spadensteek diep omspitten, het spitten gebeurt met een voor. Mest in vloeibare voris.


Poederkalk stuift heel erg en een zuchtje wind kan er voor zorgen dat het niet op het gazon maar juist in de border met wellicht zuur minnende planten terecht komt. Houd er ook rekening mee dat kalk en mest niet goed samen gaan, hoe vroeger in de winter je met kalk in de weer gaat hoe vroeger je in het voorjaar je gazon weer kunt bemesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts