dinsdag 23 mei 2017

Klimhortensia groenblijvend

Kwaliteit voor lage prijs. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Groenblijvende planten va € I. Een andere groep zijn planten met ranken, zij draaien zich ergens om heen en gaan op zoek naar steun.


De koperrode uitlopers van deze plant geven in het voorjaar een prachtige aanblik.

Deze zeldzame soort komt voor in de bergen van Mexico. Het opvallende aan deze plant is, dat het blad ook in de winter groenblijvend is. De takjes zijn fijnbehaard met bruine haren, ze hechten aan de muur. Na de bloei kan u de klimhortensia in model snoeien. Mangobomen komen overal in de tropen in het wild voor.


De mangoboom is groenblijvend en kan wel meer dan meter hoog worden.

Deze geweldige bloei is van juni tot September zichtbaar. Het blad van de klimhortensia is leerachtig en breed ovaal. Is de klimhortensia te groot geworden?


De meeste klimmers zijn ’s winters kaal. In de zomer erop zijn er dan geen bloemen, maar de plant overleeft deze ingreep wel. Dan vallen hun mooie takken goed op, maar er zijn ook wintergroene klimplanten. Er zijn veel soorten met verschillende bladgrootte en blad.


Echt wintergroen is de klimop (Hedera). Die is niet groenblijvend maar wel goed winterhard. Bij de pergola staan ze toch wat beter beschut dan tegen het tuinhuisje vandaar. Omdat ik toch een groenblijvende clematis wil proberen heb ik 1x witte Clematis armandii tegen de pergola geplant en 1x clematis armandii appel blossom.


Ik zal in de winter voor een dekentje voor de voetjes zorgen. Bloeitijd is augustus en september. De bladhoudende klimhortensia Pileostegia viburnoides is een zeldzame wintergroene, zeer bloeirijke klimplant met prachtige bloemen! De klimhortensia is een klimplant die in de zomer, tijdens de bloei, een grote sierwaarde heeft.


Deze kleurt dan zeer opvallende wit.

In de schaduw heeft de klimhortensia het beste klimresultaat, maar aan de zonzijde bloeit deze het rijkst. IK wil een groenblijvende klimhortensia tegen mijn tuinhuisje plaatsen.

Het is de bedoeling dat hij over lelijke het golfplaten dak gaat groeien. De plantplaats kan in de schaduw, maar omdat hij bovenop het dak zal groeien zal dat deel volop in de zon staan natuurlijk. Kan die plant daar tegen of beter niet doen? Zoals de naam al aangeeft is dit een klimmende Hortensia, al kan hij ook als bodembedekker gebruikt worden. Als bodembedekker zal hij echter wel een meter hoog worden.


De Hydrangea anomala var petiolaris krijgt uitlopers die meters lang kunnen worden en dus grote stukken muur kunnen bedekken, maar zonder klimobject wordt het alsnog een mooie struik van anderhalve meter. Hydrangea petiolaris ( klimhortensia ) is een imposante, bladverliezende klimplant, produceert platte tuilen met witte bloemen. Info over klimhortensia groenblijvend.


Resultaten van zoekmachines! Ze houdt van humusrijke grond met een neutrale zuurgraad. De bloemen van deze klimhortensia zijn prachtig wit gekleurd.


Ook zonder klimobject is de klimhortensia een mooie struik van zo’n anderhalve meter hoog. De tuinplant is uitstekend winterhard en haar stengels zijn stug en houtachtig. De bladeren van de plant zijn in de winter weliswaar groenblijvend , maar de plant heeft nogal moeite met ons koude klimaat en er kan bij strenge vorst zonder afdoende bescherming bevriezing van het blad ontstaan. Daarotegen een beschermende muur op het zuiden is de beste plaats, want de seemannii bloeit vooral op een zonnige standplaats. De overweldigende schermen bloemen van de klimhortensia maken van deze plant een zeer populaire plant.


De jonge klimhortensia heeft wat steun nodig om zijn weg omhoog te vinden. Daarna klimmen de houtachtige stengels zelf omhoog en zetten zichzelf vast met hechtwortels aan hekken of muren. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters.


Alle soorten en maten hortensia's. Hydrangea seemannii - groenblijvende klimhortensia afkomstig uit Mexico met clematis -achtig bla hoogte in ons klimaat 3-m, de heerlijk geurende witte bloemen bestaan uit kleine fertiele roomkleurige binnenbloempjes en grote, witte randbloemen, bloeitijd : juli -aug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts