donderdag 11 mei 2017

Persische slaapboom

Zoek naar albizia julibrissin op de nieuwe KensaQ. In de zomer ontstaat de zeer speciale bloei met roserode bloemen. De exotische, roze bloemen verschijnen in de maanden juli en augustus aan de boom. Die bloemen trekken de mooiste vlinders, bijen en hommels aan.


De bladeren zijn dubbel geveerd en de Slaapboom zal zijn blaadjes elke nacht.

De slaapboom heeft prachtige kleine blaadjes die ’s avonds zullen sluiten. Dit is de reden waarom hij ook wel een slaapboom genoemd wordt. Vaak groeit de Albizia als stuik of als boomvorm. Perzische slaapboom te koop Albizia 3-3. Wanneer de Albizia als boom geplant wordt zal deze vaak in parasol achtige vorm groeien.


Geen tijd om ons te bezoeken? De boom valt vooral op door de combinatie van bladkleur en bloemkleur. De boom wordt slaapboom genoem omdat de bladeren ’s nachts dicht zijn gevouwen.

Een halfuur voordat de zon ondergaat vouwen de blaadjes zich langzaam dicht. Mooie lichtroze, roze rode bloemen in de zomermaanden, gevederde bladeren die s nachts dichtvouwen. Exotisch aandoende kleine boom, geeft gefilterd zonlicht, schaduwboom voor kleine tuin. De bloemen ruiken lekker maar niet heel sterk.


Je moet er dus al vrij dichtbij staan om het überhaupt op te merken. Al op jonge leeftijd bloeit hij rijkelijk. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Het weerstaan zowel af en toe droogtes als sterke vorst van -° C tot -° C. Zowel de rozekleurige exotische bloemen als de bijzonder gekleurde en gevormde bladeren maken deze boom exclusief. Natuurlijk winterhard en heerlijk ruikend.


Het is een exotische boom die bijna overal ter wereld voorkomt, o. Afrika, Australië, Azië, Zuid-Amerika en rondom de Middellandse zee. Bij strengere winters (kouder dan -15°C) is het inpakken wel aan te raden. Albizzia is verwant aan de mimosa, maar klapt niet dicht bij aanraken. Na wat opzoekwerk, kan ik het volgende terugvinden: De zijdeboom (ook zo genoemd vanwege de zijdezachte fijne bloemen) voelt zich thuis op een beschutte warme plaats in de volle zon en is goed winterhard.


Hallo, Tijdens mijn vakantie op Kreta heb ik enkele peulen van de albizia meegenomen.

Deze zijn vlak na mijn thuiskomst gezaaid in zaai-en stekgrond in een kweektray. Over het blad van de boom valt al een boek vol te schrijven. De naam Slaapboom heeft deze plant te danken aan de geveerde bladeren die zich bij het donker dicht vouwen, dus een slaapstand aannemen.


In juli - augustus krijgt deze boom lichtroze bloemen in trossen die enorm opvallen. De kleur van deze bloemen is roze en de bloeitijd vind plaats in de maanden juli en augustus. Ook de bladeren van de Albizia zijn erg mooi. Het zijn allemaal kleine blaadjes recht tegen over elkaar.


Zodra het donker word zullen deze blaadjes sluiten. Albizia julibrissin betekent witroze boom bloeiend in juli. Beste Bezoeker, Bedankt voor uw belangstelling in onze producten.


Op zondag zijn wij echter gesloten. Vanuit onze Christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts