donderdag 5 april 2018

Bloeiende winter planten voor buiten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Topkwaliteit Planten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Winterharde planten vanaf €49!


Vergelijk alle soorten op Beslist. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. Nu is het echter niet voor iedereen mogelijk om de potten in de winter binnen te zetten of de planten in vaste grond te zetten. Je herkent dit probleem waarschijnlijk wel als je alleen over een balkon of kleine tuin beschikt. Gelukkig bestaan er genoeg winterharde potplanten.


Deze planten kun je gerust buiten laten staan in de winter. Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan.


Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze. Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze. Vaste planten sterven in het najaar boven de grond af, maar komen in de lente groter en krachtiger dan ooit terug.


Je hebt keuze tussen bodembedekkers, rotsplanten, siergrassen. Een paar bloeiende planten , wuivend pampagras of een groep varens in een hoek maken van je tuin een groene oase. Ik raad je aan om deze te plaatsen op een plek die je goed kunt zien vanuit het raam. Anders is het zonde natuurlijk omdat je meestal toch wat minder buiten komt in deze periode. Zet potplanten in de winter gerust buiten.


Met deze bladhoudende of kleurige planten breng je sfeer op het terras. Ook in de winter kun je met decoratieve tuinplanten het terras en de wintertuin opfleuren. Vanuit de warme kamer kun je zo toch genieten van de tuin. De bescheiden bomen vallen veel meer op, omdat er geen of nauwelijks concurrentie is van andere bloeiende planten.


Voor elke plantsoort (boom, struik, klimplant, vaste plant en bloembol) is in een apart artikel beschreven welke winter bloeiende soorten er verkrijgbaar zijn. In veel tuinen zijn in de herfstperiode geen bloeiende planten meer te vinden terwijl er genoeg planten te vinden zijn die volledig tot hun recht komen in de herfst. Dit levert een schitterende combinatie op met het warme zonlicht dat in de herfst veel meer geel en rood bevat. Planten die in de herfst bloeien hebben mooie warme kleuren. Het is leuk om dergelijke planten in jouw border te integreren.


Met het juiste tuinontwerp en goede planten valt er in elk seizoen wat te beleven. In deze blog geven we je een top van bloeiende vaste planten voor een kleurrijke tuin. Daarnaast hebben we nog wat leuke weetjes voor je. Vele soorten bloeiende planten kondigen de lente aan.


Bloeiende planten per maand. In het beplantingsplan is besproken dat het raadzaam is planten zo te selecteren dat er het hele jaar door groene en bloeiende planten aanwezig zijn in de tuin. Deze vaste planten bloeien per soort gemiddeld maar zo’n drie weken, voor de rest moeten ze het hebben van hun blad.


Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten. Je kunt de beplanting in de tuin erop afstemmen om gedurende het hele jaar een kleurrijke tuin te hebben. Zet wat planten neer die in ieder seizoen bloemen en het kale, saaie probleem in de tuin is opgelost! Combineer ze met bladhoudende planten of heesters en de tuin houdt het hele jaar kleur. Er zijn planten die in de winter bloeien.


Voor een mooi effect zet u er een aantal bij elkaar op het terras. Groenblijvende planten met een mooie vorm. Bijzonder is dat de planten bloeien wanneer de meeste planten in je tuin al uitgebloeid zijn. De herfstanemoon is dan een welkome verrassing.


Bloeiende winter planten voor buiten

Leuk is dat de anemoon hoog wordt en de bloemen zo vrolijk overal bovenuit steken. Als de winter mild is, kan de herfstanemoon zijn blad behouden. Zo kun je ook in de winter genieten van de mooie bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts