donderdag 26 april 2018

Moestuin slakken

Bescherm de planten in je moestuin en bestrijdt slakken eenvoudig en snel! Ontdek snelle en effectieve oplossingen om de slakken in je moestuin te bestrijden. Specialistisch advies nodig?


Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Slakken in de Makkelijke Moestuin.

Wedden dat je daar niet blij van wordt? Wel van het volgende: want er is eindelijk iets dat ze allemaal tegenhoudt. Schrikdraad tegen slakken. Er komen steeds meer slakken. Dat komt hierdoor: Er zijn minder natuurlijke vijanden zoals egels, merels, padden en kikkers.


Segrijnslakken leggen hun eitjes soms in de moestuin zelf - ziet u een slak die zich midden op de dag nog ophoud nabij de gron dan zou ze best wel eens bezig kunnen zijn met de vermeerdering. Ruim ze op voor ze voor een nieuwe generatie ongedierte zorgen.

Tot nu toe was er nog geen echt werkende oplossing tegen álle slakken. Daarom hebben we zelf dit slakken schrikdraad gemaakt. Dit waren mijn tips tegen het bestrijden van slakken in je moestuin. Je kunt natuurlijk ook verschillende maatregelen met elkaar combineren.


We zullen ze krijgen die rotzakken. Heb jij nog een geniale tip om je moestuin te ontslakken? Deel hem vooral in je reactie onder dit blog.


Mijn moestuin grenst aan de ene kant aan een berm van een drukke weg met vakken, een beukhaag scheidt mijn moestuin af van de berm. Aan de andere kant is er gewoon een graspad van anderhalve meter. Dat graspad wordt niet onderhouden door de stad dus komt het gras hoog te staan. Maak je moestuin onaantrekkelijk voor slakken. Goed nieuws: een Makkelijke Moestuin is al minder aantrekkelijk voor slakken dan een gewone moestuin.


Wel zeg ik er meteen bij dat niets uitmaakt als je in een waar slakkenparadijs woont. Dan helpt maar ding en dat is ons schrikdraad tegen slakken. Maar voor de moestuin zijn ze echt een werkelijke plaag!


Meerdere keren per dag de moestuin bij langs om je pas gezaaide of gepootte plantjes te beschermen tegen de veelvraat.

De meeste slakken hebben hun buikjes al vol en blijven roerloos zitten. Een barrière voor slakken. Er was een ware invasie: de naaktslakken deden er alles aan om te bewijzen dat mijn anti- slak middelen niet werken.


Op droge grond kunnen slakken zich moeilijk verplaatsen. Door herhaaldelijk oppervlakkig schoffelen droogt het bovenste laagje van de grond uit. Enkele planten in de moestuin waar ze graag van het blad snoepen zijn bijvoorbeeld bloemkool en sla. Alleen Rucola heeft in de moestuin nauwelijks last van slakken.


Zodra je één slak in je moestuin spot, is het dus slechts een kwestie van tijd totdat je tuin door een heuse slakkenplaag getroffen wordt. Er zijn verschillende oorzaken voor slakken in je moestuin : Te natte moestuin: slakken zijn dol op vochtige gron dus hoe vochtiger jouw moestuin , hoe sneller je slakken in je moestuin zult vinden. Zo kunnen slakken het leven van het Meisje ernstig vergallen. Ze staat erbij en kijkt ernaar.


In één nacht haar hele oogst in die kleine buikjes. Juist in haar tuin hebben ze het, ondanks de grote hoeveelheid vogels, ontzettend naar hun zin. Ze heeft ze in alle soorten en maten.


Hele mooie, hele gewone en hele vieze. Wij hebben sinds kort een kleine moestuin in de tuin gemaakt. We hebben wat verschillende dingen staan, in het begin ging het prima maar nu hebben volgens mij alle slakken uit de buurt ontdekt dat er bij ons lekkers te halen is. In april beginnen de slakken aan hun eerste legsel, ze leggen dan een goede 4eieren via hun kieren onder aardkluiten. Vervolgens komen drie weken later de eitjes uit en weer maanden later zijn zij weer aan de beurt om te gaan leggen.


Het is dus belangrijk om al vroeg in het voorjaar het aantal slakken in je moestuin te verminderen. Opgelet: niet alle slakken vormen een gevaar voor je moestuin. Het zijn voornamelijk de naaktslakken die de meeste schade aanrichten. Deze veelvraten kunnen op korte tijd een echte ravage. Je hebt twee soorten slakken in de tuin: slakken met een huisje en naakte slakken.


De naaktslakken richten de grootste schade aan. Let op: als je ze wilt bestrijden, doe dat op een ecologisch verantwoorde manier. Tal van andere dieren leven namelijk van het eten van slakken.


En die eten heel veel slakken en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts