donderdag 19 april 2018

Aardbeien goot

Dat vraagt 1tot 1uur. Verkuijlens eerste hectare bestaat uit goten van centimeter hoogte, voor liter substraat per strekkende meter. De nieuwe goot wordt centimeter hoog, voor liter substraat.


Er is geen betere manier om kinderen aan te leren dat zoete smaken ook uit de moestuin kunnen komen, in plaats van uit plastic puntzakken vol chemische rommel. Door zelf aardbeien te kweken kun je je kinderen of kleinkinderen het gezonde tussendoortje bieden.

In opdracht van Horconex ontwikkelde Meteor Systems een hijssysteem voorzien van een speciaal type goot aansluitend op de wensen van de kweker. Onlangs is hier het laatste deel van opgeleverd. Jouy teelt nu op een oppervlakte van in totaal hectare. Het hijssysteem zorgt ervoor dat de bestaande ruimte zo efficiënt mogelijk kan worden benut. Had op een aardbei bericht over aardbeien kweken in isomo bakken een reactie gelezen van een aardbeiteler op pensioen die zijn aardbeibakken verkocht.


Deze bakken hangen op werkhoogte op de zijvleugels, dus los van de gron minder ziektes, makkelijker te plukken en voor onderhoud enzo. Nieuw in het assortiment: liter vierkante pot (op verhoogde poten van centimeter).

Deze draagt door zijn slimme ontwerp bij aan gezondere planten, waardoor de. Aardbeien telen staat op het todo lijstje van bijna elke tuinier. Ik wist nog niet veel van aardbeien telen en liet alles gewoon staan zoals het was.


Het gevolg was dat we heel weinig vruchten hadden. De vruchten komen afhankelijk van de soort in het voorjaar of de zomer aan de plant. Voorafgaand aan de vruchtvorming vindt er bestuiving plaats van de mooie witte bloempjes. Deze goot is speciaal ontwikkeld voor de aardbeienteelt waarbij de trosopvang met een ronde vorm in de goot is geïntegreerd.


De goot kan direct met losse substraat gevuld worden. Het bodemoppervlak is geperforeerd waardoor het drainwater direct wordt afgevoerd. Afhankelijk van de toegepaste plaatdikte kan de goot maximaal meter overspannen. Wie gezonde aardbeien wil telen moet zeker en vast een vierjarige vruchtafwisseling respecteren en ervoor zorgen dat de aardbeien ‘s winters geen wateroverlast ondervinden, zelfs niet gedurende korte tijd. Wereldwijde totaalpartner in de tuinbouw.


Metazet FormFlex denkt mee in innovatieve oplossingen. Producten en systemen voor de teelt en interne logistiek. De opkweek van het plantgoe de voedings- en watergift, de klimaatsturing… werden allemaal geoptimaliseerd voor Elsanta.


JB Hydroponics heeft een nieuwe, innovatieve en unieke stalen goot ontworpen die zowel voor de groente-, bloemen- als aardbeienteeltgeschikt is.

Door de speciale vorm is de goot sterker dan gebruikte alternatieve modellen. GM-Dit type goot wordt veel toegepast bij stellingteelt en is geschikt voor alle potten en bakken. Door een drainslang en een strook anti-worteldoek in de goot te plaatsen is deze goot ook geschikt voor losse substraat en veenbalen.


GM-Dit type goot is geschikt voor een vrije overspanning van mtr. Familie Van Beerendonk teelt de aardbeien op stellingen. De planten staan dan in goten met potgrond op ruim een meter boven de grond. De teelt op stellingen heeft veel voordelen. De kwaliteit van de aardbeien is beter doordat ze niet op de grond liggen.


Er is minder water nodig, omdat het water via een slim systeem gedruppeld wordt bij elke plant. Ik wil binnenkort mijn aardbeien in bato aardbeibakken zetten en ik ben al opzoek gegaan naar info over de samenstelling van de grond. Veel mensen zeggen bijvoorbeeld op dit forum, dat potgrond niet goed is, andere zeggen weer wel. Is potgrond geschikt voor aardbeien planten?


Weinig gevoelig voor ziekten en een hoge productie. Dit ras produceert middengrote aardbeien met een goede, zoete smaak. De foto is een indicatie van de maat.


Door het lezen op dit forum, kwam ik achter het bestaan van de Bato aardbeibakken. Nu heb ik deze gevonden op marktplaats, hier kun je ze per stuk kopen. Per goot staan planten. Ze blijven ongeveer vier weken in Joan Bus uit Est in Gelderland teelt sinds ongeveer een jaar aardbeien jaarrond op een mobiel teeltsysteem. Na de bestuiving groeien de bloemen uit tot vruchten: de aardbeien.


De oogst van de aardbeien start in de laatste week van mei. Door het gespreid planten in het begin van het seizoen kan de familie Van Beerendonk vier maanden lang heerlijke verse aardbeien leveren. In de eerste week van oktober worden de laatste aardbeien geplukt. In nauw overleg met u kunnen wij de juiste goot leveren voor uw teelt. Al onze systemen zijn economische en flexibele goot systemen die het substraat.


Voor zowel groenten, bloemen als aardbeien kunnen we een stalen. Je kunt aardbeien planten tussen maart en augustus, de beste maand is april. Zet de aardbeien niet in de volle zon en zorg dat ze uit de wind staan.


Zorg daarnaast voor een goede afwatering, want aardbeien houden niet van natte voeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts