vrijdag 13 april 2018

Wanneer kalk gazon

Het grootste online winkelcentrum. Grootste aanbod tuinartikelen. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Kalken van het gazon is goed voor: …het voorkomen van mossen (mossen gedijen niet goed op kalkrijke bodems) …een snelle en gezonde groei van het gras (goede voedselopname via het wortelgestel) In welke periode strooi je kalk ? Je kunt het gazon het best met kalk bestrooien in februari of begin maart. Om een mooi frisgroen gazon in de zomer in de tuin te hebben liggen moet je eigenlijk het hele jaar door aandacht aan het gazon besteden.


In het voorjaar gebruik je bij voorkeur kalk die sneller werkt en oplost.

Wanneer kalk strooien op gazon ? Het beste resultaat krijg je door twee keer per jaar kalk te strooien op het gazon. Veel mensen kiezen ervoor om het slechts één keer per jaar de tuin van kalk te voorzien, maar eigenlijk is dit te weinig. Aan de hand van het resultaat kun je kalk strooien en de hoeveelheid kalk bepalen. Het kan ook zijn dat de pH waarde in de bodem voldoende is en dat kalk strooien niet nodig is.


Met een bodemtest kunt u op zeer eenvoudige wijze de zuurtegraad van uw gazon testen. Zonder het testen van de zuurtegraad van de bodem kunt u ook kalk toedienen. Met een jaarlijkse kalk gift van kg per m² zit u altijd goed. Zonder kalk mindert de groei van het gras, wordt het gazon gelig en ontstaan open plekken. Kalk toedienen aan het gazon.


Naast gazon lusten ook je groenten in je moestuin wat extra kalk. In deze plekken kunnen zich dan mossen en onkruiden vestigen. Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk.


Het gazon kalken Om een mooi groen gazon te krijgen moet je daar de nodige tijd en aandacht aan besteden. De kalk verhoogt de zuurgraad (pH), mos verschrompelt en wordt bruin. Kies voor een kalk met magnesium erin, je zult merken dat je gazon snel weer een frisgroene kleur krijgt.

Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te. Mos dat toch ontstaat in het gazon , kunt u door te verticuteren in het voorjaar bestrijden. U helpt uw gazon zo om mosvorming tegen te gaan. Strooi nooit kalk tegelijk met het geven van kunstmest.


Een gazon kalken is iets dat vaak vergeten wordt, maar het is zeker nuttig. De meeste ondergrond zijn te zuur voor uw grasmat en hebben dus kalk nodig. Maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Drie keer per jaar bemesten is wenselijk om een gezond en groen gazon te krijgen en te behouden. Het belangrijkste is dat je kalk en meststoffen nooit tegelijk strooit.


Wat is het effect van de zuurgraad op het gazon ? Bij een tekort aan voedingsstoffen groeit het gras minder goed en krijgen mos en onkruid de kans om te gaan groeien. Kalken en mesten samen gaat niet zoals ook persica zegt. Mij bevreemd het ook dat er toch écht wel fabrikanten totale mestpaketten aanbieden, waarin én mest en kalk zitten ( wel los van mekaar verpakt ) en dan in een soort strooikalender aangeven wanneer te kalken en wanneer de mest te strooien.


Deze laag beschermt het gazon namelijk tegen hitte en verlies van water. Echter, als de laag te dik wordt, is het tijd om het gazon te verticuteren. Voordat het gazon bemest moet worden is het verstandig deze eerst te bekalken, de tijd wanneer u dit doet maakt niet zoveel uit.


Een dunne viltlaag van ongeveer één centimeter is goed voor het gazon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts