woensdag 18 april 2018

Bloedmijt bestrijden

Diversen producten om bloedmijt in de stal te bestrijden. In zeer ernstige gevallen is een middel dat bloedluizen op kippen zelf bestrijdt wel prima bruikbaar. Denk erom dat middelen die bedoeld zijn voor het sprayen op dieren, niet gemaakt zijn voor dieren voor consumptie.


Of het om voorkomen of het bestrijden van een uitbraak gaat, u kunt hier alles vinden. In dit artikel rekent Harrie van Rooij voor wat één rode bloedmijt kan aanrichten qua bloedmaaltijden en hoeveel bloedluizen per nacht één kanarie bezoeken. Hij laat zien hoeveel bloed een volwassen bloedluis, maar ook een protonimf en een deutonimf, opzuigen uit een vogel.

En dan blijkt bloedmijt bestrijden toch echt te beginnen met poetsen. Voordat je iets anders gaat doen heb je enigszins een schone lei nodig. En dus liet ik de stofzuiger zijn werk doen in alle hoeken, gaten, kieren en randen van ons oude, krakkemikkige kippenhok.


Hét tovermiddel zit er helaas niet tussen, dit komt onder meer door de snelle resistentie van bloedluis. Daarom kunt u het beste verschillende middelen te gebruiken. Dat heeft een aantal oorzaken: Als je bloedluizen in het kippenhok ontdekt ben je in feite al te laat.


Bloedluizen zijn moeilijk te bestrijden. De mijten zijn dan al doorgaans in groten getale aanwezig.

Ga je met sprays aan de gang, dan raak je slechts een deel van de mijten. Voor wie er aan zou twijfelen, ze bestaan, de echte chemische producten die bloedluis bestrijden bij kippen. Tegen bloedmijt werkt het zeker niet. Veel mijten zullen in het buisje in de golfjes van het karton kruipen. Hoe kunt u bloedluis bestrijden ? ChickenHeppie bevat roofmijten – Stratiolaelaps scimitus – die bloedmijten (bloedluizen), kippenmijten en zwarte luizen bestrijden.


Bloedmijten zijn een groot probleem bij tal van dieren zoals bij kippen, duiven en volière vogels evenals bij knaagdieren zoals konijnen. Bestrijden bloedluis bij kippen en vogels. Bloedmijten (rode vogelmijten) zijn mijten die in de directe omgeving van de vogels leven.


De mens en andere zoogdieren of pluimvee worden vermeden door deze roofmijt. Het effect en de voortgang van de bestrijding kan worden gevolgd met. Wanneer je de spray gebruikt om een besmetting met bloedmijt te bestrijden , bespuit dan de slangen, hun terraria en het gebied rondom het terrarium, speciaal de muren. Wanneer tegen de morgen de bloedmijten van de kip af komen zoeken ze een schuilplaats om de dag door te brengen. Er zijn menig fokkers die om bloedmijt zijn gestopt.


Diatomeeënaarde, dit is zo fijn dat het in de tracheeën van de bloedmijten komt en die verstopt waarna ze sterven. Maak het kippenhok een keer per jaar met de stoomreiniger schoon in alle kieren en spleten. Het is verkrijgbaar onder de naam Diatom.


Net zoals vogels en zoogdieren, kunnen ook reptielen last hebben van luizen en mijten.

Bij reptielen komt voornamelijk de bloedmijt voor, ook wel bloedluis of reptielenbloedmijt genoemd in de volksmond. Het behandelen van bloedluis kan op vele manieren. Veel van deze middelen hebben ook effect, maar de bloedluizen volledig uitroeien blijft lastig.


Men zegt dat het langer dan minuten verhitten van de bloedluizen (boven de 60C), ze doet verbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts