maandag 2 mei 2016

Schoonmaken pizzasteen

Overige bakbenodig online bij LIDL. De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Bekijk ons gehele keukengerei assortiment online. Specialistisch advies nodig? Een pizzasteen schoonmaken.

Over het algemeen zul je je pizzasteen niet vaak schoon hoeven te. Plaats de pizzasteen NOOIT in een afwasmachine! Onderhoud: Wacht tot de steen volledig is afgekoel anders kan de pizzasteen scheuren of breken. Als de steen is afgekoel moet u de pizzasteen afnemen met een droge keukendoek of een vochtige keukenspons.


Verwijder de verbranden resten met een keuken-schraapmes. Schrik niet: een pizzasteen wordt blijvend ‘vies’. Deze restjes zijn moeilijk tot niet uit de steen te.


PIZZASTEEN op een rooster of een schone bakplaat op hoogte laten meereinigen.

De oven moet volledig afgekoeld zijn voor u de PIZZASTEEN eruit neemt. Veeg eerst dan de as uit de oven. U kunt heel eenvoudig uw pizzasteen schoonmaken.


Etensresten krabt of poetst u er eenvoudig af. Doe dit wel pas nadat de steen is afgekoeld. Het is verstandig om de steen niet met water te reinigen. De pizzasteen zuigt dit water op waardoor deze bij een volgend gebruik gemakkelijker breekt.


Eveneens na volledige afkoeling kan de PIZZASTEEN zonder risico schoongemaakt worden. Wanner u de hete PIZZASTEEN in koud water doet, kan het materiaal onder grote spanning komen te staan. De PIZZASTEEN zou dan kunnen springen. Waar moet ik op letten bij een het kopen van pizzasteen ? Deze vragen zullen allemaal beantwoord worden, maar laten we als eerste even bekijken wat zo’n steen nou eigenlijk is. De rest van de vragen zullen dan vanzelf beantwoord worden.


Unsubscribe from Big Green Egg Europe? Koop een aparte borstel, bijv bij action, en gebruik deze puur en alleen voor je pizzasteen. Gebruik je je borstel ook voor het rooster dan wordt je pizzasteen natuurlijk vet.

Daarnaast geeft Outdoorchef de tip wanneer je vaak gemorst hebt op de steen wat zout op de steen gooien terwijl deze op een warme Q ligt. Na wat zoeken kwam ik deze pizzasteen tegen en ging over tot de aankoop van stuks. Ik heb alle stappen uitgevoerd zoals vermeld op website: voor eerste gebruik in hete oven laten opwarmen, maximum temperatuur respecteren,.


Na maanden brak mijn pizzasteen gewoon in tijdens het bakken van een pizza. Wees dus altijd heel voorzichtig met de steen! Voor het schoonmaken kun je de resten van de steen afschrapen, bijvoorbeeld met een mesje of plamuurmes.


Pizzasteen schoonmaken en onderhouden. Laat de pizzasteen afkoelen. Schakel de oven uit nadat je de pizza gebakken hebt.


Dit zal uren duren, dus wacht gerust tot de volgende ochtend met het schoonmaken van de steen. Geleidelijk voorverwarmen dus op lage. Doordat een pizzasteen het vocht van het deeg absorbeert zal de bodem van de pizza krokant worden. Nadat u heeft genoten van de Italiaanse pizza is het belangrijk om de pizzasteen goed af te laten koelen.


Koel een pizzasteen nooit af door deze onder een koude kraan te houden. De Cobb pizzasteen is gemaakt van het mineraal cordieriet dat bestand is tegen thermische schok. Omdat de steen poreus is, trekt de steen het vocht uit het deeg, wat zorgt voor een knapperige pizzabodem.


Deze pizzasteen is geschikt voor houtskool- en gasbarbecues. Met de steen bouw je je barbecue om tot een pizza-oven en ze kunnen worden gebruikt op zowel een houtskool als op een gasbarbecue. Dat is weer eens iets anders dan een worstje of een hamburger!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts