donderdag 14 juni 2018

Aanleg kruidentuin

Bestel je tuinzaden bij De Bolster. Snel leverbaar uit eigen voorraad! Specialistisch advies nodig?


Aanleg kruidentuin

In feite bestaat het patroon uit twee iets krommende V’s die elkaar kruisen, waardoor in het midden een soort wiebertje ontstaat. Zelf een kruidentuintje aanleggen. Geloof in jezelf en je krijgt de mooiste tuin die je kan dromen.


Geloven in jezelf betekent niet dat je dadelijk naar een tuinarchitect loopt. Een kruidentuin aanleggen is leuk, je geniet er elke dag van in de keuken. Rozemarijn, tijm, hysop en salie allemaal heerlijke kruiden. Aanleg van een kruidentuin : Inleiding In de winter, als de natuur in rust is, zijn er weinig werkzaamheden in de tuin. Fruitbomen snoeien, ja, dat wel, maar verder is het vooral belangrijk om de natuurlijke rust zou weinig mogelijk te verstoren, om kwetsbare planten niet extra aan de elementen bloot te stellen.


De aanleg van de kruidentuin Het is beter dat u begint met een paar kruiden die u echt voortdurend nodig heeft, dan dat u een kruidentuin aanlegt , die gaat lijden onder een te grote dosis enthousiasme. Ervaring heeft ook aangetoond dat het beter is zo min mogelijk aanwijzingen te geven omtrent plaats en indeling van een kruidentuin. Aan de rand van het gazon wil ik een piepklein kruidentuintje beginnen, waarvoor ik enkele maanden eerder peterselie, selderie, tijm en lava’s voorzaaide. Uiteraard kocht ik wat naslagwerken over kruiden. Het is belangrijk dat je je kruidentuin overzichtelijk aanlegt.


En dat begint natuurlijk met een goed plan. De beste tijd om deze aan te leggen is september. De grond heeft dan nog een aangename, warme temperatuur. En zo kunnen de planten nog wortelen, alvorens de eigenlijke groeiperiode van start gaat.


Aanleg kruidentuin

Ze brengen zoveel extra smaak aan jouw gerecht. Logisch dus dat er in bijna elke keuken wel of meer potjes met verse kruiden staan. We helpen je alvast in het starten met en het onderhouden van jouw eigen kruidentuin. Het hele jaar door genieten van verse kruiden uit je eigen tuin? Bekijk onze adviespagina's of kom naar een Coolblue winkel.


Zeker met dit stappenplan! In het stukje tuin dat je hebt gereserveerd voor je kruidentuin , kun je verschillende vakjes maken. Houd ongeveer bij centimeter aan – kruiden hebben niet veel ruimte nodig. Je ziet vaak dat in traditionele kruidentuinen heggetjes worden gebruikt als afscheiding. Een ideale plek om een kruidentuin aan te leggen is vlakbij de keuken!


Aanleg kruidentuin

Er zijn vaste kruidenplanten en eenjarige tuinkruiden. Lees hier meer over het aanleggen van een kruidentuin met vaste kruiden. Tuinkruiden kunnen gebruikt worden om de smaak van gerechten te verbeteren en om thee van te zetten. Het is heel erg leuk om een stukje tuin om te toveren tot een stukje kruidentuin. In de kruidentuin bloeien de bloemen ook heel mooi.


Waarbij je ook nog eens heerlijke geuren om je heen hebt. Kruidentuin zelf aanleggen Kruidentuin. Tips voor de kruidentuin Verse kruiden uit de tuin zijn heerlijk om mee te koken.


Hebben ze nu zon of schaduw nodig? En hoe zit het met bemesten? Hier lees je tips voor de mooiste en smaakvolste kruiden uit eigen tuin.


Het tuintje wordt mijn vriendins eerste kruidentuin , en dan raad ik aan in de eerste plaats te opteren voor culinaire kruiden. Die kan je immers het vaakst en het meest direct gebruiken, en daar ben je gewoon al het best mee vertrouwd. Kies je eigen kruidentuin Voordat je begint met de aanleg van je kruidentuin moet je bepalen wat je wilt kweken en hoe alles er straks moet komen uit te zien. Wil je een wilde kruidentuin of houd je het liever strak?


Wilde kruidentuin : een stukje grond waar je alles ongerept laat groeien. Je kan hem in volle grond aanleggen in je tuin, maar ook in bakken of potten. Beschik je niet over veel plaats dan is een vierkantemetertuin ook perfect voor het kweken van kruiden. Zelfs op je terras of balkon kan je starten met kruiden in bakken of.


Zet dus zeker een schutting rond je kruidentuin. Ons klimaat indachtig moet je er dus voor zorgen dat regenwater voldoende snel weg kan: kruiden hebben een hekel aan ’natte voeten’. Wat niet wegneemt dat ze graag veelvuldig water krijgen in periodes van grote hitte en droogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts