dinsdag 19 juni 2018

Basilicum zaadjes

Bekijk ons gehele assortiment gedroogde kruiden. Heeft u vragen of opmerkingen? Groot assortiment gedroogde kruiden. Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen.


Dan bent u bij de juiste webshop beland.

Wij hebben de beste basilicumzaadjes voor u geselecteerd. Basilicum zaa koop uw zaden online. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord ‘basileus’ wat koning betekent.


De meeste soorten zijn jaarlijkse planten maar en zijn ook meer permanente varianten zoals “African blue”. In de volle grond moet je er wel rekening mee houden dat een aantal zaadjes niet uit zullen komen. Het weer is buiten moeilijker te beïnvloeden.


Plantafstand: 10cm – 15cm Zaai bij basilicum een aantal zaadjes op de plek waar je de plant wil laten groeien.

Selasih zaadjes zijn de zaadjes van de basilicum -plant (Ocimum basilicum ), chia zaadjes komen een heel andere plant, de Salvia hispanica. Die zaadjes lijken qua uiterlijk wel op elkaar en beide gaan in drankjes enzo, maar als het je om die gezondheidsclaims te doen is kun je ze niet zomaar door elkaar vervangen. Wanneer moet je basilicum zaaien? Zaai rond het voorjaar in de maanden maart en april. Hoe moet je basilicum zaadjes zaaien?


Als de zaailingen ontkiemen kun je ze planten. Net als de zaadjes van de Thaise basilicum kun je de zaadjes van deze citroenbasilicum ook weken en verwerken in desserts. Op het etiket van het plantje wat ik kocht stond “kemangiga”, waarschijnlijk gewoon een spelfout, dat moet “kemangi” zijn.


Mijn basilicum plant probeert te gaan bloeien en omdat iemand mij zei dat als dat gebeurde ik de toppen er snel uit moest halen omdat de smaak van de basilicum minder zou worden, dit heb ik dit tot nu toe gedaan steeds, nu wil ik echter ook zaad winnen van deze plant. Kies het soort basilicum dat je wilt gaan kweken. Lees je in over verschillende soorten basilicum en kies er eentje - of een paar - die je het lekkerst lijkt en koop daar de zaadjes van. Vogelhuisjes, duurzame moestuinbakken, insectenhotels, tuingereedschap en meer.


Bloembollen en zaden op beslist. Voeg 3ml water toe aan de zak met geperste aarde en er vormt zich liter tuincompost waar je de zaadjes in kunt planten. De basilicum zaadjes zijn zwart, klein en glimmend.

Het beste kun je de basilicum zaaien in het voorjaar, maar met de juiste plek kun je gedurende het hele jaar basilicum zaadjes planten. Wij gebruiken vaak een vensterbank kweekkasje voor het zaaien van basilicum zaadjes. Om basilicum buiten te kweken moet je in april beginnen met de zaadjes te zaaien in een kweekbak. Ik las dat basilicum een jarige plant is hebben jullie er nog tips en trucjes voor om hem langer in leven te houden bijvoorbeeld stengel toestaan om bloemen te maken zodat het daarna zaadjes maakt en het hele proces weer van voor af aan begint of loop ik nu raar te denken?


Of blijft een basilicum in pot binnen wel langer leven? Zaai basilicumzaden voor in potjes, zaaien in de volle grond lukt in het voorjaar niet of slecht omdat de grond dan nog te koud is. Om je eigen kruiden te kweken heb je niet heel veel potgrond nodig. Kruidenzaadjes worden het meest gezaaid. We hebben praktisch alle soorten kruidenzaad in ons assortiment te koop.


Dus maak uw keuze voor basilicum zaadjes , bieslook zaadjes , peterselie en nog veel meer heerlijke kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts