vrijdag 15 juni 2018

Haag erfafscheiding

Boek uw Hotel in Hagen online. Hoogwaardige kwaliteit erfafscheiding voor in jouw tuin. Stel jouw eigen pakket samen in minuten en geniet van jaar onbezorgde garantie!


Wanneer de haag op de erfgrens staat is deze eigendom van beide bewoners en dient elke partij zijn eigen zijde te verzorgen. Wanneer er echter geen overeenstemming komt over de erfafscheiding , dan kiezen sommige mensen ervoor om elk een eigen haag of schutting neer te zetten, op eigen grond.

In dat geval gelden er voor hagen wat extra regels. Een haag kun je zowel gebruiken als erfafscheiding in de voortuin als in de achtertuin. In plaats van een saai hek of een schutting creëer je met een erfafscheiding een mooi groen geheel in de tuin.


Zo’n mooie groene haag in uw tuin fleurt de boel helemaal op. Wanneer je een haag als erfafscheiding wilt gebruik zijn er meerdere planten geschikt. Zo zijn er matten gemaakt van riet en bamboe die u aan palen kunt ophangen, als een meer natuurlijke vervanger van de ouderwetse schutting.


Maar een groene erfafscheiding slaat bij ons op onze haagplanten. Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens?

Dan is dit gezamenlijk eigendom. Een groene haag als erfafscheiding laten aanleggen in jouw tuin? Hierbij kun je kiezen uit tal van mogelijkheden zoals de laurierhaag, buxus, de beukenhaag of haagbeuk, taxus, kant-en-klare haag etc.


Houd je van groen in je tuin? Een erfafscheiding mag maximaal twee meter hoog zijn. Daarnaast zijn de buren verplicht om mee te betalen aan de aanschaf, de bouw en het onderhoud van de erfafscheiding.


Stel dat je een kant en klaar haag wil als erfafscheiding , dan adviseren we dat één buur de haag volledig betaalt en dat de andere buur de helft overmaakt. Heggen en hagen als erfafscheiding Heggen en hagen kunnen lucht en licht ontnemen. Bij het plaatsen is er verschil in de juiste plek die ofwel op de erfgrens kan zijn ofwel op eigen grond. Wilt u een erfafscheiding plaatsen, zoals een schutting, hekwerk of haag ? Dan moet u zich aan een aantal regels houden.


En dat u uw buren op tijd laat weten wat uw plannen zijn. U kunt dan samen mogelijke opties bespreken, dat voorkomt misverstanden. Dit is dan ook beslist het overwegen waard!


Wie niet lang wil wachten op een groene haag , die voldoende privacy biedt, kan ook gaan voor een kant en klare haag. Transparante erfafscheiding met een sierhekwerk Niet iedere tuineigenaar die zijn erf wil afscheiden wil daarbij ook zijn uitzicht verliezen. Staat bij een huurwoning de erfafscheiding op de erfgrens, dan is de huurder verantwoordelijk voor het klein onderhoud aan de eigen kant, zoals de schutting schilderen of de heg knippen.

Bij eventuele problemen met de buren over de erfafscheiding kan een huurder namens de verhuurder optreden als hij daarvoor toestemming heeft gekregen. De goedkoopste schuttingen van Nederlan snel voor u geplaatst! Een populaire erfafscheiding is toch wel een wintergroene struik of haag. Dit omdat het in de winter ook de privacy aan je tuin geeft. Vaak zie je bij de wintergroene erfafscheiding wel een verkleuring van bladeren, en kan er een korte periode zijn waarin nieuwe bladeren aan de haag komen, dat de haag wat kaler oogt.


Hagen Als hovenier brengen we natuurlijk eerst de levende haag onder uw aandacht. Hoveniersbedrijf Roel Zuidema kan een prachtige natuurlijke erfafscheiding voor jou realiseren. Hagen bieden een eenvoudige, doeltreffende en natuurlijke erfafscheiding welke veelal goedkoop is in aanschaf. Een nadeel kan zijn dat bij aanschaf, van klein plantmateriaal, u enkele jaren moet wachten voordat u de gewenste privacy heeft.


Aan jouw kant van de erfafscheiding mag je in principe doen wat je wil, zolang je maar geen beschadigingen aanricht. Je mag een schutting bijvoorbeeld schilderen of er plantenbakken aanhangen en een haag mag je aan jouw kant snoeien. Bij problemen met de erfafscheiding is het slim eerst te kijken waar de erfgrens. Een haag planten en hoog op laten schieten voor de privacy, is prima. In dit geval was er al een coniferenhaag als erfafscheiding , die daaraan niet voldeed.


De eigenaar mocht daarom medewerking van zijn buren verlangen aan een erfafscheiding die wel aan de eisen voldoet. Uitzonderingen op die regel (zoals misbruik van recht of rechtsverwerking) zijn denkbaar, maar deden zich in dit geval niet voor. De kant en klaar haag wordt vaak toegepast in nieuwbouwwijken om meteen privacy te creëeren met groen in plaats van hout. Maar u kunt een kant en klaar haag ook prima tegen een (oude) schutting aan plaatsen. Kant en klaar haag plaatsen.


Voor het plaatsen van een kant en klaar haag heeft u naast de panelen nog palen en bevestigingsbeugels nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts