vrijdag 15 juni 2018

Stekken van vetplanten

Shop Schoenen, Kleding En Accessories. Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken. Vans schoenen bestellen bij OTTO. In dit artikel: Stekken van vetplanten nemen Stekken van vetplanten voorbereiden en planten Voor jonge stekken zorgen Bronnen.


De meeste vetplanten zijn gemakkelijk te vermeerderen en hebben voldoende bladeren om te proberen in een keer zonder al te veel moeite een grote hoeveelheid te krijgen.

Ze zijn een perfect voorbeeld van de gulden snede in de natuur. Er is een heel gemakkelijke manier om succulenten ( vetplanten ) te vermeerderen. Je kunt simpelweg een blaadje van je plant afhalen en hem in ( stek )grond leggen. Geef het af en toe wat water, en dan komen er na verloop van tijd kleine worteltjes aan. Stekken is simpelweg het vermeerderen van je favoriete plant.


De stekjes van vetplanten , zijn kleine stekjes in verschillende soorten en maten. Je kunt vetplanten zelfs vermeerderen via een enkel bla hoewel sommige soorten een stek met een behoorlijke stengel vereisen. Allereerst goed om te weten: gebruik voor het stekken van vetplanten altijd een klein potje.


Vetplanten stekken : alles wat je wilt weten.

Stekjes groeien het beste in een kleiner potje waar ze wat minder de ruimte krijgen. Pas als de stek groter groeit, kan je ‘m voorzichtig verpotten in een iets groter potje. Wil je mooie volwassen planten vermeerderen zodat de nieuwe planten dezelfde eigenschappen hebben? Dan kan je stekken nemen van wortels, stelen of bladeren van de plant.


Leg een laag kiezelsteentjes in de bodem om te zorgen voor een betere drainage. Vul de rest van de pot met een gekocht of zelfgemaakt mengsel voor vetplanten. Het ideale medium voor vetplanten is een gelijkmatig mengsel van zan perliet en potgrond. Plant de stek diep in het potje met vochtige aarde en doe er een plastic zakje overheen. Als het plantje gaat groeien kan je hem verplanten naar een grotere pot.


Aan de slag met stekken van de bladcactus. De stek krijg je door met een scherp mes op het smalste deel van een lid een stukje van ongeveer 10cm af te snijden. Bij de wat moeilijker soorten zal het wel helpen om sneller wortels te ontwikkelen.


De stek mag tot aan de wortelgroei niet in de felle zon staan, altijd in de schaduw plaatsen. Door de hoge lichtintensiteit is er nl. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit!


Het stekken van een vetplant kan door het voorzichtig losdraaien van een blaadje. Trek tijdens het draaien niet aan het blad. Wees er zeker van dat het blad is losgedraaid van de stam.

Lukt het niet helemaal met het draaien? Snijd dan het blad van de stam af. Dat ik gek ben op cactussen en vetplanten , dat had ik al verteld. Ik weet niet waarom, maar ik vind ze fantastisch. In verband met hun verzorging, ben ik het één en ander gaan opzoeken, en toen stuitte ik op iets erg interessants: het stekken van vetplanten.


En nu heb ik dus een nieuwe obsessie. Het enige wat je absoluut niet moet doen, is ze te veel water geven! Doordat de plant water ‘opslaat’ in de bladeren en stengels, is het vermeerderen van deze plant een geduldig karweitje. Maar, moeilijk is het zeker niet. Als je plant een beetje overgroeid is, dan is het misschien de moeite waard om enkele stekken te nemen en die te planten voor nieuwe, jonge planten komende lente.


Vervang de grond door de plant uit te pot te halen, zoveel mogelijk grond van de wortels te schudden en ze opnieuw te planten in een steriele cactus en vetplanten mix. En deze stekjes zijn nu exclusief bij ons te koop! Deze stekken komen uit Afrika, daar is het klimaat gunstig. De vetplanten kan ik niet terugvinden.


Klik en shop eenvoudig bij OTTO!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts