vrijdag 29 juni 2018

Beukenhaag in pot

Beukenhaag van alle merken op beslist. Bestel Haagplanten bij Beslist. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs. Meerdere aanbieders en soorten.


Beukenhaag in pot

Specialistisch advies nodig? U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag , rode beukenhaag , haagbeuk, meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt. De beukenhaag elk jaar in een grotere pot wordt gestopt, waardoor de wortels en dus de kluit beter kunnen meegroeien met de plant. De beukenhaag uit volle grond van onze kwekerij qua kwaliteit bijna identiek is aan de beukenhaag in pot. U kunt bij ons een beukenhaag online bestellen.


U kunt uw bestelling vervolgens door ons laten bezorgen of zelf afhalen bij ons op de kwekerij in Zundert. POSTNL levert het grootste deel van onze bestellingen bij u aan huis op vrijdag. De planten worden direct van het land zo verpakt dat van uitdrogen geen sprake is.


De tweede week van maart hebben wij de beukenhaag geleverd gekregen en dezelfde dag geplant, alle 2boompjes zijn aangeslagen en groeien goed! Wel hadden we de daarbij geadviseerde vivimus meebesteld en bij het planten toegevoegd. De levering verliep zoals afgesproken door een vriendelijke chauffeur. De wortels hebben zuurstof nodig.


Door het toevoegen van deze producten wordt de uitvalkans verkleind. Plant de beukenhaag plant net zo diep als de plant heeft gezeten op de kwekerij, en stamp de grond aan. Een beuk die in pot gekweekt is kan het hele jaar door geplant worden, beuken in wortelgoed niet.


De groene beukenhaag is winterhard en bladhouden dus geen open plekken in uw haag. Het pakket bestaat uit goed vertakte beuken. Een pakket bevat met stuks genoeg voor een dubbele rij beuken per strekkende meter. Gebruik deze beukenhaag als u op zoek bent naar bijvoorbeeld een mooie afscheiding die weinig onderhoud vereist. Deze planten zijn mooi ruim gekweekt voor een mooie vertakking.


Daarna verkopen wij ze de hele zomer door in pot. De maten die wij aanbieden zijn de plant maten. Dus de wortel of de pot wordt niet meegerekend. Het is belangrijk om uw beukenhaag goed vochtig te houden gedurende droge periodes. Wanneer u een beukenhaag koopt, dient u deze in een bepaald seizoen te planten.


Beukenhaag in pot

Ons advies is om beuken in het seizoen in wortelgoed te kopen en buiten het seizoen in pot. Een beukenhaag snoeien doe je bij voorkeur twee maal per jaar. Een keer in het voorjaar rond april en een keer voor de vorst begint in het late najaar.


Snoei altijd bij bewolkt weer en het liefst aan het eind van de dag. Alle beukenhaag vind je op beslist. In deze periode kan beukenhaag als wortelgoed worden geplant zolang er geen vorst in de grond zit. Wortelgoed wil zeggen: wortels zonder aarde eraan. Buiten deze periode kan alleen beukenhaag die in pot gekweekt zijn, geplant worden.


Beukenhaag in pot

Dus ons advies is om hiet zorgvuldig mee om te gaan. De breedte beukenhaag is voor een enkele rij cm. De makkelijkste periode is tussen ongeveer oktober en juni want dan wordt de beukenhaag wortelgoed gelever in de zomer wordt hij in pot geleverd. Wanneer de beukenstruik in pot gekweekt is, kunt u de beuk het hele jaar door planten. Uiteraard wordt het aanplanten afgeraden bij vorst en extreem natte grond.


Tips bij het planten van de beukenhaag. Wij adviseren dan ook als het weer en de grond het toe laat niet te wachten tot maart of april maar eerder te planten. Het planten bij goede omstandigheden in de herfst geeft vaak goede resultaten. Probeer als uiterste plantdatum voor het blote wortelgoed eind maart na te streven.


Daarna kunt u over stappen op planten die geteeld zijn in pot. Door uw beukenhaag correct te planten verkleint u het risico op uitval maximaal. Uitval komt vooral voor bij planten met blote wortel. Bij planten met kluit komt dit veel minder voor, en planten in pot overleven in principe allemaal. Niet alleen correct planten is belangrijk, ook de grond waarin de planten komen te staan speelt een grote rol.


Zowel de groene als de rode beuk worden op Haagplanten. Buiten het seizoen kan dit alleen in pot en zijn de prijzen vele malen hoger. U kunt ervoor kiezen om een dubbele of een enkele rij te planten.


Een dubbele rij heeft als voordeel dat u sneller een mooie, dichte haag heeft. Bij de beukenhaag bestaat soms onduidelijkheid of de haag zijn blad vasthoudt of niet, dit komt voornamelijk door de Nederlandse naamgeving. De gewone beuk (Fagus sylvatica) is de beuk die in de winter het verdorde blad vasthoudt.


Het blad blijft hangen tot de haag in het voorjaar weer groen uitloopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts