woensdag 8 mei 2019

Palmboom winterklaar maken

Het winterklaar maken van uw olijfboom of palmboom. Een olijf- of palmboom is een mediterrane boom uit het Middellandse zee gebied. Ik heb een dringende vraag aan jullie want ik weet geen raad meer over mijn palmboom. Ik heb nu bijna een jaar Trachycarpus Fortunei in mijn voortuin staan waar de gehele dag veel zon op staat. Mijn bladeren beginnen bijna allemaal slap te hangen en er zijn enkele bladeren erg geel en zelfs bruin t lijkt wel of ze aan t afsterven zijn?


Haal de bescherming weer weg zodra deze niet meer noodzakelijk is, anders kan er schimmel in het hart ontstaan en dit kan dodelijk zijn voor u palmboom. Bij harde wind kunt u uw palmen beschermen door de bladeren bij elkaar te binden (en vast te maken aan materiaal wat niet met de wind kan meebewegen) zodat de bladeren niet om kunnen knakken. Uitleg Trachycarpus Fortunei winterharde palm waaierpalm -18. Met een palmboom in de tuin of op het terras komt het vakantiegevoel lekker dichtbij.


Palmbomen zijn bovendien wintergroen. Een palmboom kan in ons klimaat toch niet groeien? Omdat het voor het blad van belang is dat er tijdens de wintermaanden genoeg toevoer is van voeding en vocht, mag de kluit van de palmboom niet bevriezen. Daarom raden wij u aan om de palmboom goed in te pakken. Hieronder leest u hoe u dit het beste kunt aanpakken.


Hebt u de palmboom in een bak staan, is het verstandig om de bak aan de binnenkant te bekleden met tempex of noppenfolie, of dit voor een vorstperiode aan de buitenkant van de bak aan te brengen, zodat de kluit goed beschermt is tegen de vorst. Bij goede verzorging zowel in de zomer als in de winter kunt u volop van uw aankoop genieten. En ook deze week kan je inspiratie vinden in een volgende reeks planten die op hun mooist zijn in het najaar.


U heeft in het laatste geval bijna een kas gebouw indien u uw palmbomen in de winter ook wil laten doorgroeien kunt u natuurlijk ook een echte kas maken , dit is vooral een optie voor de wat kleinere tuinen, (niet winterharde) palmbomen en zaailingen. Tips olijfbomen in de winter door de expert? Wanneer moet er gesnoeid worden en hoeveel water moet u geven? Is de boom of plant winterhard?


Door de achtereenvolgende koude winters en de korte tijd van aanplant krijgt de boom te weinig kans om zich na iedere koude winter weer te herstellen. Vind hier de handleiding hoe je een palmboom surprise maken moet. Lees hier over het winterklaar maken van uw. Hoe gazon winterklaar maken ? Haal blad van het gazon, zodat je gazon voldoende licht krijgt.


Loop zo min mogelijk over het gras tijdens de winter, anders beschadig je je gazon. Laatste keer tuin bemesten in de winter. Wanneer je maken hebt met een zeer langdurige, strenge vorstperiode is het toch wel raadzaam om ook de stam van de olijfboom in te pakken. Neem vliesdoek of anders jute en wikkel dit materiaal om de stam heen.


Dat gaat heel gemakkelijk. Winterharde palmboom welke tot min graden Celsius kan verdragen. Buiten kunt u hem in de volle zon plaatsen, echter niet in de volle win hierdoor zal het blad sneller afsterven. TUIN WINTERKLAAR MAKEN Wij kunnen voor u de tuin winterklaar maken en de planten beschermen zodat ze ongeschonden de winter door komen.


De Trachycarpus heeft veel zonlicht nodig. Houdt u wel rekening met de drukte aan het begin van de winter! Tuin winterklaar maken duurt niet lang. Een kleine opruimbeurt kan onze tuin echt wel gebruiken.


De vaste planten moeten beschermd worden en de voorjaarsbollen moeten er nog uit. De laatste tijd is er door drukte geen aandacht meer aan geschonken. De winter komt eraan, dit betekent dat je jouw gazon winterklaar moet maken.


Het is dus tijd om de tuin winterklaar te maken. Door je gazon winterklaar te maken , zorg je er voor dat jouw gazon de hele winter in goede conditie blijft en in het voorjaar weer sterk voor de dag komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts