vrijdag 10 mei 2019

Planten tegen wespen

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nu al vanaf € op Beslist. Topkwaliteit Planten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd.


Hét online tuincentrum met meer dan 10.

Er zijn bepaalde geuren waar wespen slecht tegen komen. Zet een schaaltje met kruidnagel op bijvoorbeeld de tuintafel en de wespen komen niet meer in de. Laat ze dus zoveel mogelijk leven. Ter bestrijding van wespen werkt het dus prima.


Voor thuis kun je een paar grote bossen planten in je tuin of een paar plantenbakken voor je raam hangen. Op de camping kun je ook wat zakjes met gedroogde lavendel in de tent of caravan leggen of jezelf insmeren met lavendel olie. Lavendel is één van de planten tegen wespen die werkt.

Helaas ben je niet de enige die van al die zoetigheid houdt. De eerste nachtvorst hebben we achter de rug. Hoogtijd om de kwetsbare planten in onze tuin te beschermen tegen de koude. Vooral niet inheemse en tropische planten zijn niet bestand tegen vorst.


Ook planten die in potten staan zijn gevoeliger aan lage temperaturen. Een middeltje tegen wespen op de tuintafel: Zet een (of meerdere) open bakjes (een soepkommetje bijvoorbeeld) gevuld met koud water met daarin enkele hele kruidnagelen. Het geeft een lekkere lucht af die wespen in ieder geval vies vinden en daarom de tafel zullen mijden. Dat is het moment in het seizoen waarop de wespen op ónze zoetigheden afkomen. Daarom zijn wespen tegen het einde van de zomer vaak irritanter, meer aanwezig en agressiever dan eerder in het seizoen.


Maar door het extreem warme weer zijn de koninginnen al succesvol geweest en vliegen er nu meer wepsen rond dan normaal. Ik dacht altijd dat alleen DEET goed werkt tegen muggen. Maar er zijn planten die nét zo goed of zelfs beter werken tegen muggen, en waardoor ze een blokje omvliegen. Hieronder zet ik de vijf meest genoemde plantjes als alternatief voor DEET voor je op een rij. Deze planten tegen muggen en vliegen zijn een mooie aanvulling voor bij je stal, paddock of wei!


Plant ze bijvoorbeeld in je tuin, naast de paardenwei, bij de paddocks en stallen of bij de poetsplaats.

Deze planten zijn in principe niet giftig voor paarden, maar let wel even op dat ze er niet onbeperkt van kunnen eten. Planten die muggen wegjagen Muggen, insecten die vooral in de zomer voorkomen en u bijten. Gelukkig kunt u er iets tegen doen. Citroengras Deze plant wordt gebruikt om citronella kaarsen van te maken. Bestel Planten via je mobiel o. Varens I Klimplanten I Bamboe.


Bespaar tot wel via kiesproduct. Dat wespen irritante insecten zijn en dat we er beter niet naar slaan wanneer we gezellig buiten zitten te eten, daar zijn we het er over eens. De citronellakaars is beken maar gebruik ook eens citroenolie in een bakje in je tuin. Tips om wespen te verjagen. Een paar bossen lavendel in je tuin, een pot in je raam of een zakje gedroogde lavendel aan je tent houdt wespen uit de buurt.


Een handig keukenmiddeltje tegen wespen is koffie. Vul een schaaltje met filterkoffie en steek dit aan. U bent van harte welkom bij tuincentrum Interflower voor bloemen, planten , tuinmeubelen en een complete dierenwinkel! Dit is een uiterst effectief middel voor de bestrijding van wespen.


Je kunt deze wespenspray eenvoudig via deze link bestellen. Een wespennest zelf bestrijden. Wespen uit de tuin verjagen!


Als je ervoor kiest om het nest zelf te bestrijden zijn de volgende zaken van belang. Zorg voor beschermende kleding. Ontdek welke planten tegen muggen werken, zodat je weet wat helpt tegen muggen en wat je moet doen om muggen weg te houden.


Maar hartelijk worden ze niet ontvangen. We zetten grote misverstanden over wespen op een rij. De wesp is een ongenode gast op ieder zomerfeestje.


Een tweede manier van wespen verjagen is door het gebruik van koffie. Met deze manier zul je helaas niet zelf genieten van een lekker bakkie, maar gebruik je gemalen koffie tegen de wespen. Leg wat gemalen koffie op een schoteltje en steek dit voorzichtig aan. De geur die hiermee verspreid wordt zal ervoor zorgen dat de wespen snel verdwijnen.


Breng een bezoek aan ons tuincentrum in Deurningen en koop planten die muggen en wespen op afstand houden. Je fleurt er meteen je terras of balkon mee op. Plus nog een paar handige tips tegen muggen en wespen.


Top planten tegen muggen en wespen. Ook muggen en wespen hebben een ‘neus’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts