donderdag 15 december 2016

Taksis haag

Boek uw Hotel in Hagen online. Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Het voordeel van een eigen kwekerij is, naast het feit dat wij zelf garant staan voor een taxus haag van topkwaliteit, natuurlijk een super snelle levering!


Binnen tot dagen bezorgen wij uw taxus haag bij u aan de voordeur, oftewel direct in uw tuin. Indien gewenst kunt u uw bestelling ook zelf af komen halen, bij onze kwekerij te Maashees. Bovendien kan een taxushaag prima op schaduwrijke plekken geplant worden zonder dat dit nadelig is voor de groei. Deze taxus is makkelijk door u mee te nemen in de auto ook grotere aantallen.


Een kant-en-klare taxushaag is een haag die meteen overtuigd. Fors, groen, oersterk – om zo’n haag kun je eigenlijk niet heen. Het zijn harde groeiers, dus ook een kleine taxus kan tot een forse plant uitdijen. De taxushagen worden in verschillende maten geleverd.


Gelukkig laat de taxus zich makkelijk snoeien. De Taxushaag groeit trager dan de meeste andere haagconiferen, maar is mede daardoor zeer strak te snoeien in de snoeimaanden april en september. Een taxushaag is de exclusieve haag onder de hagen met een prachtige donkergroene gloed. Bestel direct op Haag -Planten. In de eerste maand bleef de haag mooi groen, maar verloop van tijd was er altijd een tak die bruin werd.


Dat is tot op heden nog zo. De plant is (nog) niet dood. Bij Haag -Heg kunt u eenvoudig online uw taxus Baccata bestellen.


Houdt er hierbij wel rekening mee dat het tot wel drie jaar kan duren voordat uw taxushaag weer volledig dichtgegroeid is. Toch moet je hem snoeien voor een betere groei. Knip bij een pas geplante haag alleen de zijkanten, laat de top doorgroeien tot de haag de gewenste hoogte heeft en snoei dan de bovenkant af.


Reserveer online, laagste prijzen. Het is een haag die precies doet wat een haag moet doen. Als grensbeplanting is de taxus dan ook eenvoudigweg ideaal, deze boom geeft snel veel privacy en de innemende kleur is een geweldige troef. Omdat een taxus snoeien redelijk eenvoudig is blijft ook het onderhoud plezierig eenvoudig. Snoeit u te ver in, dan zal de Taxus altijd weer uitlopen, dit in tegenstelling tot haagconiferen.


U kunt Taxus ook heel goed voor vormsnoei gebruiken. De Nederlandse naam venijnboom verwijst naar de giftigheid van Taxus baccata. Let bijvoorbeeld op dat u de haag niet plaatst waar dieren er van kunnen eten. Het is uiteraard belangrijk dat uw pas gekochte haag goed gaat groeien.


Wij willen u graag zoveel mogelijk informatie en tips geven om dit te laten slagen. Een haag planten is niet moeilijk en Taxus stelt weinig eisen aan de grondsoort en standplaats. Toch zijn er zaken waar u rekening mee dient te houden.


In deze perioden heeft de plant de meeste behoefte aan voedingsstoffen. Gebruik een organische coniferenmeststof en hark deze lichtjes aan de voor- en achterzijde van de haag in. Plant dan twee rijen om en om.


Wil je een brede taxushaag? De beste afstand tussen de rijen is vijftig centimeter. Plant een taxus in de volle zon of halfschaduw. Kijk ook eens bij haag planten voor meer tips. Door zijn donkergroene, zachte naalden maakt hij een sombere indruk.


Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. De eerste tekenen van vraat zijn vergeling van de bladeren en verwelking. Als je er niet snel bij bent, is het afgelopen met die prachtige haag of struik, die je al tientallen jaren met veel liefde hebt vertroeteld. De volwassen kevers vreten aan de bladeren. Het zijn vrij traag groeiende bomen of struiken die zeer lang kunnen leven.


Taxus is een geslacht van coniferen, meestal ingedeeld in de taxusfamilie (Taxaceae).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts