maandag 12 december 2016

Prunus laurier

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Alle laurier vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw haagplanten. In pot is de plant wel afhankelijk van uw zorgen.

De potgrond mag niet uitdrogen en de plant heeft af en toe plantenvoeding nodig. Als de wortels te krap komen te staan, dan kunt u de wortelkluit inkorten of de plant verpotten naar een grotere pot. Hierbij is het wel belangrijk om de haag in de beginperiode voldoende water te geven. Prunus laurocerasus Caucasica van eigen kwekerij.


Elke laurier Caucasica in het assortiment van Haag-Heg is afkomstig van onze eigen kwekerij. Ook deze beide planten blijven in de winter groen en kunt u er een mooi, dichte haag mee maken waardoor uw privacy blijft behouden. Niet alleen zijn ze winterhar maar ook nog eens wintergroen.


De kleine donkergroene bladeren contrasteren goed met de witte bloemen.

Al deze, tenzij anders aangegeven, zijn in de Benelux goed winterhard. Standplaatsen in zowel zon, halfschaduw als schaduw zijn voor deze lauriersoort geschikt. Als Portugese laurier niet gesnoeid wordt, zal deze bloeien met kleine witte bloemen. Naast laurier hebben wij nog andere bladhoudende haagplanten. Graag geven wij u ook meer informatie over wanneer Prunus snoeien.


Laurier is er ook als plant-op-stam of als boom. Dat komt omdat laurieren over het algemeen hard en vol groeien. Met veel volume zorgt een laurier eenvoudig voor een schaduwplek en veel privacy. Er zijn diverse laurier leverbaar die allemaal wintergroen zijn.


Deze plant reageert altijd met groei op het snoeien. Jonge scheuten zijn nog niet voldoende afgehard als de winter begint en kunnen bevriezen. Houdt een haag van laurierkers, bijvoorbeeld de Prunus ‘Caucasica’ van jongs af aan bij, door hem twee maal per jaar te. Op onze site noemen we de prunus laurocerasus ook gewoon laurier , omdat veel mensen hem onder die naam kennen, maar eigenlijk klopt dat dus niet helemaal. De prunus laurocerasus is een snelle groeier die desondanks altijd compact blijft.


Prunus Caucasica ( laurier ) is een uitstekende wintergroene haagplant. De hagen van Prunus Rotundifolia worden breder. Het blad is spits en glanzend donkergroen van kleur.

Deze winterharde laurier is door de mooie smalle vorm zeer geschikt als haag, maar zeker ook als solitair of in een pot of plantenbak. De meeste soorten lenen zich erg goed om een zichtdichte haag te maken die veel privacy biedt. Deze laurier is zeer winterhard en verdraagt ook. Er is voor u dus heel wat te kiezen!


De Novita doet het zowel goed in de zon als in de schaduw en past qua stijl in vrijwel elk soort tuin. Voor de beste kwaliteit laurier Novita bent u bij ons aan het juiste adres. De laurier Novita is relatief eenvoudig in onderhoud. De bladeren van deze struik zijn donkergroen en glanzend.


Tevens is deze struik winterhard. Deze leiprunus laurier geeft in het voorjaar witte bloesem. Deze boom kan op klei en zanderige grond geplaatst worden. Als de boom op schrale grond geplaatst wordt, is het wel belangrijk de grond na het planten bij te mesten.


Verschillende Prunus -soorten op een rij. Het geslacht Prunus is enorm groot. De Leilaurier is geschikt voor vrijwel elke grondsoort, alleen heeft de boom wel een hekel aan een te vochtige bodem. De kers hoort erbij, maar ook de sierkers en de pruim, de sleedoorn, de wintergroene laurierkers, de bospest of vogelkers, abrikoos en perzik.


Wat ze gemeen hebben is de steenvrucht, de vrucht met meestal één harde kern. Deze fraaie laurier is geen snelle groeier, dus als u meteen een haag van formaat wilt hebben kunt u het best wat grotere exemplaren aanschaffen. Ze zijn te koop als boom, als heester, als kant en klare meeneemhaag, in bolvorm, leivorm of als boompje op stam. De heester heeft mooi donkergroen glanzend blad.


In de periode van half oktober tot en met half mei is de laurierhaag leverbaar uit de volle grond en kale wortel. Zie omschrijving Gisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts