maandag 19 december 2016

Hortensia forever and ever snoeien

Altijd extra voordelig vanaf 88. Bestel snel jouw favoriete merk! Het online warenhuis in A-Merken. Iedere dag een populair product! Bekijk de Aanbieding van vandaag.


Herengeuren voor Elke Gelegenheid.

Jetzt beim Testsieger bestellen! Kwaliteit voor lage prijs. Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Hydrangea macrophylla ‘Forever and Ever ’ bloeit daarentegen zowel op meerjarig als op eenjarig hout. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten.


Please select your language. Voor een mooiere kleur kun je bij een blauwe hortensia speciale blauwmaker strooien en bij een roze hortensia kun je kalk strooien. Als je gaat snoeien is het belangrijk dat je weet welke soort hortensia je hebt.

In het vroege voorjaar kun je deze hortensia snoeien. Je kunt van deze struiken de planten tot vijftien centimeter boven de grond afknippen, voor een mooie compacte plant. Knip dan de helft van alle takken vlak boven de grond af en het volgende jaar de andere helft. In de meeste tuinen is er wel een te vinden.


De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk. Maar wat wel heel belangrijk is: water geven.


Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen! Deze hortensia ontwikkelt zijn bloemknoppen op jong hout, dus op de twijgen die in het voorjaar en gedurende de zomer groeien.


De bloei begint al vrij vroeg tot de vorst en telkens met veel bloemen. Ze bestaan in wit, roze of blauwe bolvormige bloemen. Omdat de plant op zowel het nieuwe als oude hout bloeit kunt u dit nooit fout doen. Snoeien is geen noodzakelijkheid maar mag wel. Dit geldt niet voor de klassieke vorm van boerenhortensia’s.


Bij hortensia snoeien is het belangrijk te weten of hij op één of meerjarig hout bloeit. Ook zijn er hortensiasoorten die rijk bloeien zónder snoei. In dit artikel vind je de snoeitips per hortensiasoort.

Hoe snoei je een boerenhortensia? Verdorde bloemen knip je eind maart – april uit de boerenhortensia. Pluimvormige hortensia ’s – Eikenblad hortensia ’s – Grote struiken – Klim hortensia ’s.


In elke beschrijving is de uiteindelijke hoogte van de betreffende plant aangegeven, ook de bloeiperiode wordt altijd vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts