donderdag 29 december 2016

Houtworm

Houtworm is een naam voor verschillende in hout levende insectenlarven, maar vooral de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje (Anobium punctatum). De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, Xestobium rufovillosum, wordt ook wel grote houtworm genoemd. De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae). Andere namen zijn doodskloppertje, kleine houtwormkever of meubelkever.


Houtworm

Vroeger waren er vooral giftige houtworm bestrijdingsmiddelen in de handel. Het woord houtworm staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Op deze pagina vertellen we u alles over Houtworm bestrijden. Houtworm is een zeer hardnekkig ongedierte wat veel schade aan kan richten aan uw woning, meubels of vloer.


Daarom is het noodzakelijk om de Houtworm te bestrijden en de plaag zo veel mogelijk in te dammen en te controleren. Bij losse houten voorwerpen is chemische bestrijding onnodig. Je kunt kleine dingen zelf twee weken in de diepvries (-°C) of minstens een half uur in de oven (°C) leggen. Heeft de houtworm zich in meubels of andere grote voorwerpen genestel dan kunnen gespecialiseerde bedrijven dit voor jou doen.


Houtworm bevindt zich net onder het oppervlak van het hout, terwijl boktor hout tot in de kern aantast. De uitvliegopeningen van houtworm zijn kleiner dan die van boktor en de gaatjes van houtworm zijn rond van vorm, terwijl boktor ovale gaatjes in hout achterlaat. Wanneer moet ik een houtwormspecialist inschakelen? De houtworm zit voornamelijk in hout van naaldbomen en loofbomen.


Meestal wordt ook alleen het spinthout (het zachtere hout tussen de bast en de kern van een boom) aangetast. De kevers zijn chocolade bruin van kleur en hebben een ronde. Een houtworm heeft een lichaam met een lengte van circa millimeter.


Houtworm

De grote houtworm heeft een lengte van millimeter. De kleur van het lichaam van een houtworm is vaak crème, met een zwartbruine kop. Houtworm herkennen kan ook door te kijken naar de aanwezigheid van kevers in de buurt van houten constructies.


Zelf houtworm bestrijden is niet moeilijk. Bij elk product tegen houtworm die je bij ons kunt kopen is circa 1ml voldoende voor een oppervlak van een vierkante meter. Loet Westra heeft altijd een oplossing bij de preventie en bestrijding van plaagdieren, houtworm - en boktor en het bestrijden van insecten, zoals mieren, vlooien en kakkerlakken.


Houtworm

Wij werken voor zowel bedrijven als particulieren. Wilt u overlast bestrijden of heeft u liever een preventieve oplossing? Houtwormen zijn lastig te bestrijden en hardnekkig ongedierte wat veel schade aan kan richten. Ook werken wij samen met ongediertebestrijders door heel Nederland. Boktor en houtworm zijn beide houtaantastende insecten.


Het verschil tussen deze twee zit hem vooral in de aantasting van het hout. Het gevaar van boktor in hout is dat boktor hout tot in de kern aantast, terwijl houtworm net onder het oppervlak van het hout zit. Daarnaast zijn de uitvliegopeningen van boktor groter dan die van houtworm. Houtworm - en boktorbestrijding Om houtworm of boktor te bestrijden kan het hout behandeld worden met een houtverduurzamingsmiddel.


Houtworm

Het middel wordt op het hout gebracht en dringt in het hout. Het oplosmiddel verdampt en de werkzame stof blijft achter in het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts