donderdag 29 december 2016

Vloeibare voeding

Bekijk uw resultaten vloeibare voeding bij Finecomb. Zoek naar vloeibaar eten op de nieuwe KensaQ. Kies uit producten vanaf € 345. Vloeibare voeding is een voeding die vloeibaar gemaakt is óf van zichzelf vloeibaar is.


Het is van groot belang dat vloeibare voeding voldoende voedingsstoffen en energie (calorieën) bevat. Met wat extra aandacht voor het kiezen en bereiden van uw voeding hoeft dat geen probleem te zijn.

In sommige gevallen wordt vloeibare voeding vergoed door uw zorgverzekeraar. Dik vloeibare voeding bestaat uit een voeding , die met de lepel kan worden gegeten en zonder kauwen makkelijk kan worden doorgeslikt. Deze voeding kan zachte stukjes bevatten.


Glad vloeibaar Glad vloeibare voeding. Veel mensen hebben moeite met de stoelgang wanneer ze een vloeibare voeding gebruiken. Dit komt onder andere doordat een vloeibare voeding minder vezels bevat dan een normale voeding. Deze vezels zorgen ervoor dat de ontlasting soepel blijft.


De voeding moet in de meeste gevallen dun vloeibaar en ook goed samengesteld zijn zodat u voldoende energie (= calorieën) en alle noodzakelijke voedingsstoffen opneemt.

Algemene richtlijnen Bij voeding in vloeibare vorm zijn veel voedingsmiddelen niet meer herkenbaar (bijvoorbeeld gemixte erwtjes of sperzieboontjes). Er zijn verschillende diktes binnen vloeibare voeding te onderscheiden. De maaltijd kan eerst gemalen worden en met vocht, zoals bouillon, jus of melk, op de juiste dikte gebracht worden. Dun vloeibaar eten moet met een rietje te drinken zijn.


Een vloeibare voeding geeft snel een verzadigd gevoel. Omdat het voedsel snel uit de maag verdwijnt, treedt na korte tijd weer een hongergevoel op. Gebruik daarom meer malen per dag een maaltijd.


Energie Om het lichaamsgewicht op peil te houden, moet uw voeding voldoende energie bevatten. Door een keuze te maken in onderstaand menu krijgt u een overzicht van alle recepten. U kunt onze recepten gemakkelijk printen. Drinkvoeding online bestellen, o. Vergelijk medische voeding en kies de beste aanbieding uit!


De gewenste dikte van vloeibare voeding kan per persoon verschillen. Het beste is om met de specialist of de diëtist te overleggen. Adviezen voor vloeibare voeding.


Deze brochure is bedoeld voor mensen die een vloeibare voeding moeten gebruiken. Een warme maaltijd kunt u bijvoorbeeld pureren en daarna vloeibaar maken door bouillon of melk toe te voegen.

Om het voedzamer te maken kunt u boter, kaas, room of suiker toevoegen. Gemalen, zachte en vloeibare voeding Door uw spierziekte is het mogelijk dat u moeite heeft met kauwen en slikken. Soms adviseert de logopedist u dan om gemalen, zachte of vloeibare voeding te gebruiken.


Ook vermoeidheid kan een reden zijn om een gedeelte van de voeding te vervangen door zachte, gemalen of vloeibare alternatieven. Let er bij deze consistentie op dat er geen stukjes fruit, pitjes, grove granen of andere stukjes in het product zitten! Het is nodig om de consistentie van vloeibare producten aan te passen. De hydrovoeding is een onderhoudsvoeding die de plant in een goede conditie houdt. Om verslikken te voorkomen krijgt de patiënt een dik vloeibaar menu.


Dit is zachte, gladde voeding die gemakkelijker door te slikken is dan normale voeding. Dit hoeft niet gekauwd te worden. Met dik vloeibare voeding bedoelen we onder andere pap, vruchtenmoes, gebonden en gezeefde soep en een glad gepureerde warme maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts