maandag 26 december 2016

Appelboom bemesten

Vind aan de hand van dit artikel uit wat de beste tijd voor de. Er is een groot verschil in voedselbehoefte tussen de verschillende fruitsoorten. Een fruitgewas dat normaal groeit is meestal minder vatbaar voor plagen en ziekten.


Matig bemesten en regelmatig snoeien maakt de planten minder vatbaar. Op lichte gronden moet meestal meer bemest worden dan op zwaardere gronden.

Wij kiezen voor een algemene en brede bemesting d. Bemesten is bij fruitbomen erg belangrijk. Een handje van deze goedkope meststof in het voorjaar is genoeg voor een jonge boom om goed te groeien. Bij een oudere boom kan de dosering verhoogd worden. Als je vastgesteld hebt dat je moet bemesten , kies dan de juiste soort bemesting afhankelijk van de behoeften. Om fruitbomen veilig te bemesten moet je kiezen voor een evenwichtige meststof.


Dit is een meststof die bestaat uit gelijke delen stikstof, fosfor en kalium.

Dit staat bekend als de verhouding N-P-K. Als je een appelboom gaat planten, zorg dan voor een luchtige gron graaf een flink gat en zorg dat je de wortel van de boom daarin goed uitspreidt. Een appelboom houdt van een neutrale grond – niet te zuur maar ook zeker geen te hoge Ph. Eerst bemesten dan verticuteren en dan.


Hallo,weken geleden had ik mijn gazon bemest met meststof DCM anti-mos. Met een appelboom in de tuin kun je ieder jaar genieten van je eigen oogst. Maar voor lekkere appels en een mooie boom moet je hem natuurlijk wel snoeien.


Wij geven je tips hoe je dit aanpakt én hoe je een appelboom het beste kunt verzorgen. Het is belangrijk dat alle delen van de boom licht kunnen opvangen. Dat staat garant voor jarenlange kwaliteit en kwantiteit. Door jouw appelboom te snoeien zorg je ervoor dat hij langer leeft en betere vruchten draagt.


Snoeien kan je doen vanaf de boom zijn bladeren verliest. Zoals eerder vermeld snoei je beter niet bij vriesweer of regenval om beschadiging van de appelboom tegen te gaan. In de tuin is het wel aan te raden om jaarlijks te bemesten met compost, omdat je hier niet de rijkdom van een vaak gemeste weide hebt.


De hoeveelheden hangen telkens af van de grondsoort. Bodemontleding is in alle gevallen nuttig en aan te raden.

Op zandgrond zal uiteraard vaker en meer moeten bemest worden dan op leem - of kleigrond. Een handvol koemestkorrels in het voorjaar is genoeg voor een jonge boom. Daarnaast is kalk een goede toevoeging. Een handje kalkkorrels strooien over de grond rondom de stam zorgt ervoor dat de mest beter door de boom wordt opgenomen. Plant de boom op een zonnige plek, half schaduw mag.


De appelboom past zich aan de grondsoort aan. Plant eerst een boompaal, daarna de boom. De boompaal zet je aan de windzijde.


Lees meer over deze soort fruitboom snoeien bij appelboom snoeien en perenboom snoeien. Steenvruchten zijn vruchten zoals pruimen, kersen, perziken en abrikozen. In deze periode kunnen ze namelijk besmet worden met loodglansschimmel. Trek rond de boom een cirkel iets groter dan de kroon van de boom en gebruik deze oppervlakte om behoedzaam te bemesten.


Indien bomen een specifiek gebrek vertonen. Intratuin: dé winkel voor de Appelboom Voor in de tuin of op het terras Grootste assortiment Appel bomen. Fruitbomen kunnen last krijgen van ziektes of plagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts