maandag 12 december 2016

Eigen moestuin beginnen

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Gebruik de vele tips en artikelen over het zaaien en planten van groenten en fruit. Geniet van je oogst als een volleerd tuinder.


Zelden kan je een moestuin beginnen op een plek die helemaal ideaal is voor groenteteelt. Het goede bericht is, dat je minder ideale omstandigheden bijna altijd kunt verbeteren.

Daarom beginnen de meeste tuinders al in het late najaar met het omspitten van de grond. Want alleen dan kan je - als het weer meezit - al vroeg in het voorjaar beginnen met de rest van het (vele!) werk. En vergis je niet: dat moet dus elk jaar weer opnieuw. Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt.


Bemesting van je moestuin. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen.

Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin. Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien. Houd het overzichtelijk door klein te beginnen.


Restaurants met gerechten uit eigen moestuin , minimoestuintjes die je gratis krijgt in de supermarkt: het is nog nooit zo hip geweest om je eigen eten te verbouwen. Een ander voordeel van het houden van een eigen moestuin is, dat het gewoon een leuke hobby is. Wat heb je nodig om een moestuin te beginnen ? Ben jij van plan een moestuin te beginnen ? Handige tips en artikelen voor beginners (en gevorderden).


Het hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zien. En hoe beter jij de tuin onderhoudt, hoe lekkerder je kan eten van jouw eigen geteelde groenten. Dat werkt ongetwijfeld stimulerend om meer tijd door te brengen in jouw moestuin. Waarom een eigen moestuin beginnen ? En wil je graag eten uit eigen tuin?


Beginnen met een moestuin is een onderwerp waar we al veel over hebben geschreven, maar steeds vaker worden we gevraagd om een soort handleiding of handig stappenplan voor het beginnen met moestuinieren.

Daarom nu dit stappenplan: beginnen met een moestuin in stappen volgens Tuinenbalkon. Moestuin Zaden voor Scherpe Prijs. Als je bloemen in je moestuin zet, trekt dit bijen en andere goede insecten aan. Zoals je misschien al weet, zorgen bijen voor de bestuiving van bloemen en planten en dus ook van je groenteplantjes!


Door de bijen in je moestuin komt je oogst er dus veel beter uit. Daarnaast dragen bloemen in de moestuin bij aan de biodiversiteit van de tuin. Maak de moestuin op een beschutte en zonnige plek in de tuin.


Wisselteelt voorkomt ziektes. En wanneer ga jij jouw eigen moestuin beginnen ? Naast alle kennis die je hierboven hebt opgedaan en een basisuitrusting aan tuingereedschap heb je nog maar één enkel ander ingrediënt nodig. Een eigen moestuin is niet moeilijk en eigenlijk een leuke hobby om mee te beginnen. Onderstaand een stappenplan om van start te gaan met jouw eigen moestuin. Zelf kruiden en groenten kweken wordt steeds populairder, want wat is er lekkerder dan eten uit eigen tuin.


Vanaf maart, na de vorstperiode, kun je met de moestuin beginnen. Wil je een moestuintje aanleggen? Je kan natuurlijk beginnen met een vierkante-meter-bak van de 'makkelijke moestuin ', maar pak het meteen groots aan. Heb je zélf een grote tuin? Een stuk van 10xmeter of 4xmeter geeft direct al een fantastische oogst.


Ik heb ze vandaag water gegeven. Ik ben benieuwd hoe het bij jullie gaat? Wat is een mooie moestuin eigenlijk? Kort gezegd is een siertuin een tuin voor het mooi.


En een moestuin is een tuin om van te oogsten en te eten. Maar de planten uit die twee tuinen bijten elkaar niet. Stap 2: Hoe groot moet je moestuin zijn.


Pas de grootte van je moestuin aan jouw behoeften aan en aan de tijd die je er aan zult kunnen besteden. Je kunt beter klein beginnen en ervoor zorgen dat er plaats is voor een eventuele uitbreiding later, dan dat je meteen met een reus van een moestuin begint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts