maandag 24 juli 2017

Albizia julibrissin snoeien

Zoek naar albizia julibrissin op de nieuwe KensaQ. Snoeien Je hoeft maar wenig te snoeien. Het is voldoende om in het voorjaar bevroren, dode takken weg te snoeien. Er zijn geen bijwerkingen bekend.


Gebruik In de Chinese natuurgeneeskunde worden bladeren, bloemen en bast gebruikt bij angsttoestanden, slapeloosheid en depressiviteit.

Een volwassen Albizia hoeft in principe niet gesnoeid te worden. De Albiza zal zijn natuurlijke plataan vorm gaan aannemen. Wanneer de plant te groot wordt is het altijd mogelijk om deze te snoeien.


Het is aan te raden om dit in het voorjaar in maart te doen. Albizia julibrissin rosea en Albizia julibrissin summer chocolate zijn ook populair in parken of op begraafplaatsen. Het is een buitengewone kuipplant waarvan vele variëteiten bestaan.


Albizzia is verwant aan de mimosa, maar klapt niet dicht bij aanraken.

U kunt de boom indien gewenst goed snoeien. De boom bloeit op het nieuwe hout. Ongeveer zelfde als boubri, ’ernest wilson’ groeit meer in de hoogte. Komt uit Korea en Noord-China zou winterhard zijn tot -25C. Van de jonge planten vaker de top verwijderen, zodat zij zich beter kan vertakken.


In de zomer ontstaat de zeer speciale bloei met roserode bloemen. Oudere planten regelmatig in het vroege voorjaar in vorm snoeien. Is bij ons winterhard in de tuin, groeit breeduit. Albizia wordt ook ‘slaapboom’ genoemd omdat de fijne varenachtige blaadjes zich iedere avond sluiten. Winterhardheid gelijkaardig met de gewone julibrissin en dus een goed alternatief voor de Summer’s Chocolate.


Perzische Slaapboom snoeien : U hoeft de Perzische Slaapboom of Zijdeboom in principe niet te snoeien. Op die manier heeft de Albizia Julibrissin genoeg plek om te groeien en tot bloei te komen. In de loop van de jaren neemt de mooie boom zelf een prachtige vorm aan.


Vooral in de warme zomers komt deze boom het mooist tot bloei. Een bijmesting kan al uitkomst bieden. Waarom komt geen bloem in onze Albizia Julibrissin We kochten jaar geleden op een beurs een Albizia in een pot.

De Albizia Julibrissin is matig winterhard en volwassen exemplaren kunnen dan ook goed overleven in ons klimaat. Hier in de tuin valt de groei echter wel tegen. Verzorging Albizia Julibrissin.


Bij strenge vorst is het verstandig om de Albizia te beschermen met vliesdoek. Het is belangrijk dat de Albizia op een relatief droge plaats van de tuin wordt neergezet. Als de boom gesnoeid wordt dan in April of Mei.


De Perzische slaapboom heeft een grijze bast en twijgen die kleuren van groen naar bruin. Heel passen zo aan het begin van de zomervakantie. De Nederlandse naam van deze sierlijke boom luidt Perzische slaapboom en voert ons in gedachten meteen naar verre oorden, zwoele zomeravonden en dromerige sferen. De hergroei is vaak slecht en dode exemplaren worden niet door ons vergoed.


Exotisch aandoende kleine boom, geeft gefilterd zonlicht, schaduwboom voor kleine tuin. Mooie lichtroze, roze rode bloemen in de zomermaanden, gevederde bladeren die s nachts dichtvouwen. Hij is winterhard maar staat wel graag op een beschutte plaats. Het grote, dubbel geveerde blad is donkergroen en bestaat uit talloze kleine sikkelvormige blaadjes, wat de boom een fraaie textuur geeft. Avonds vouwen de blaadjes dicht.


De uitval bij Albizia is soms zo groot, dat wij er geen enkele verantwoording voor kunnen dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts