woensdag 19 juli 2017

Regenwaterput

Watertank, regenwaterput , infiltratievoorziening of filter nodig? Gratis levering door Bollaert! Op tijd en stond zal je de regenwaterput ook moeten reinigen.


Het is niet te vermijden dat er, naast regenwater, ook vuil via de filter in de put terechtkomt. Dit slib zal zich na verloop van tijd ophopen op de bodem van de put.

Waarom moet je regenwater recuperen en hoe groot moet je regenput zijn? Regenwaterrecuperatie is verplicht bij nieuw- en herbouw. Deze handige extra’s verzekeren een permanent kwaliteitsvolle opslag van het regenwater. Bovendien kunt u ze ofwel afzonderlijk bekomen, ofwel door ons laten inbouwen in een regenwaterput (Combitank of Topciterne).


Prijs regenwaterput reinigen. De gemiddelde prijs voor het ledigen van een waterput ligt tussen de € 2- € 250. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, denk maar aan de grootte van de waterput en de aard van vervuiling.

De regenwaterput : ondergrondse opvangput in beton voor het recupereren van regenwater. Bij de regenput kan een opzetstuk worden meegeleverd voor de aansluiting van toevoer en afvoer en voor het op hoogte brengen van het mangat. Voor het volledige plaatje: je moet je regenwaterput ook aansluiten op je regenafvoer. Reken op zo’n euro per lopende meter buizen tussen je regenpijpen en put.


Exclusief btw, maar wel geplaatst. Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. De ronde mangatopening van de betonnen regenwaterput wordt gevormd door een in de dekplaat verankerde PE ring van diameter 6mm.


Dankzij deze kunststof ophoging met afdekking komt er geen infiltratiewater of vuil in de regenwaterput tijdens stockage en plaatsing. De afdekplaat van de regenwaterput , is net als de regenwaterput zelf, van beton. Zonder gestabiliseerd zand te plaatsen kunststof tank voor gebruik als regenwaterput en aalput. Tijdens het transport wordt de regenwaterput schokvrij vervoerd.


Bij het plaatsen in de uitgegraven put is het aan te raden dat de put geplaatst wordt op een stabiele laag zoals stabelisée. Na het plaatsen dient de regenwaterput met de nodige voorzichtigheid aangevuld te worden met de uitgegraven grond zonder steenbrokken, of met aanvulzand. DS PLASTICS, gevestigd te Lokeren, is sinds jaren een gevestigde waarde in het rotatiegieten.


Door het samenwerken van jaar ervaring, de beste vakmensen en de. Twee personen zijn voldoende voor de plaatsing en u heeft geen dure kraan nodig.

Alle regenwatertanks van Bollaert zijn vervaardigd uit hoogwaardig polyethyleen (PE). Welke regenwaterput moet ik kiezen? Indien de regenwaterput in een verkeers- of parkeerzone geplaatst wordt, is het aan te raden om een put met versterkt deksel B1te voorzien. De versterkte regenwaterputten kleiner dan 5. L hebben een mangat van 60xcm.


Dit mangat is voorzien van een betonnen deksel. Indien u nog vragen heeft over een kunststof regenwaterput kan u ons steeds contacteren. Deze wordt tussen de aan- en de afvoer geplaatst. Het gefilterde regenwater stroomt verticaal in de regenwaterput , het vuil dat in de filter achterblijft, spoelt weg.


Gebruikelijke ondergrondse constructies bij de woning zoals een brandstoftank, de huisaansluitingen van de nutsvoorzieningen en een regenwaterput , kunnen vrijgesteld zijn van vergunning als voldaan wordt aan de voorwaarden van de docx bestand checklist (kB). Doe steeds navraag bij uw gemeente. De ondergrondse watertanks van Bollaert zijn makkelijk zelf te plaatsen!


Vaak zijn twee personen voldoende voor de plaatsing van de regenwaterput , en u heeft geen dure kraan nodig. Alle ondergrondse watertanks van Bollaert zijn koppelbaar! Zo bereikt u makkelijk een groot volume! Zodra de put weer voldoende gevuld is met water, zal de pomp haar aanzuiging weer omschakelen naar de put.


Anders dan bij de droge opstelling, wordt de pomp bij een natte opstelling in de regenwaterput geplaatst. Als fabrikant is O Beton uw beste partner voor alle ondergrondse prefab beton producten : kelders, regenputten, septische putten, smeerputten, waterzuivering. Een regenput is doorgaans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts