vrijdag 21 juli 2017

Groenblijvende haag weinig onderhoud

Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen. Ruim assortiment groenblijvende haag.


De laurier is zeer geschikt als haag , deze is het hele jaar groen, en heeft weinig onderhoud nodig. Hier vind je alle soorten hagen bij het plant zelf staat hoe en wanneer onderhoud. Wij lichten een aantal groenblijvende lage hagen uit die geschikt zijn voor elk gebruik.

Groenblijvende haag die laag blijft. Een haag is in principe laag te houden door hem op de gewenste hoogte te snoeien, maar niet elk type haag laat dit toe. Daarom hebben wij een aantal hagen op een rijtje gezet die weldegelijk laag gehouden kunnen worden. Naast het voordeel van een groene aanblik gedurende het hele jaar, profiteert u als u kiest voor haagplanten bestellen ook nog van onderhoudsarme planten.


U heeft op deze manier een prachtige tuin en het kost u maar weinig tijd om alles in goede staat te houden. Neem als voorbeeld de coniferen. Met ‘wintergroene haag ’ bedoelen we zowel struiken als bomen ( groenblijvende bomen), terwijl heesters specifiek slaat op ‘struiken’.


De woorden heester en struik worden door elkaar gebruikt en betekenen hetzelfde.

Hagen of heesters zijn er in allerlei kleuren, vormen en formaten. Je kunt kiezen voor een groenblijvende of een bladverliezende haag. Bladverliezende hagen verliezen in de winter het blad. Het dorre bruine blad van de beukenhaag blijft echter wel inde winter aan de haag zitten. Hieronder vind je een selectie van bladverliezende hagen.


Een groenblijvende haag met snelgroeiend effect is hiervoor zeer geschikt. Uw groenblijvende haag met snelgroeiend effect. Met centimeter per jaar zijn coniferen zijn ware snel-groei kampioenen. Ze zijn ideaal voor een groenblijvende haag inclusief snelgroeiend resultaat. Voordelen: Wintergroen (bladhoudend), makkelijk onderhoud , dichte afsluiting.


Ligusterhaag (Ligustrum Ovalifolium) Er zijn een aantal soorten liguster verkrijgbaar. De Ligustrum Ovalifolium is het meest bekend omdat dit een groenblijvende soort haagplant is. De Liguster is een snelle groeier en moet dan ook met regelmaat gesnoeid worden. Wintergroene haag Wintergroene haagplanten kenmerken zich doordat ze hun bladeren in de winter houden.


Op deze manier blijft de haag het gehele jaar zichtdicht , en kunt u deze als ‘muur’ om de tuin gebruiken. Haag of houten schutting ? JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.

Bij Garmundo hebben we een ruim aanbod bladhoudende heesters voor een groenblijvende haag ! Het hele jaar door van een groene tuin genieten. Als je bij de keuze van de bamboesoort wat aandacht besteed aan de hoogte die de planten bereiken en de groeikracht van de planten (al dan niet woekerend) dan plant je een haag die weinig onderhoud zal vragen. Bamboe is dus de ideale vervanger voor de traditionele conifeer hagen. Bent u nog op zoek naar de juiste haag voor uw tuin?


Bekende groenblijvende planten zijn toch wel de Helleborus of de Bergenia. De Helleborus, ook wel kerstroos genoem verrast je met prachtige bloemen. De Bergenia verkleurd in het najaar na dieprood.


Deze groenblijvende plant geeft dus echt kleur aan uw tuin in het voorjaar. Vul elk plantvak met een sterk soort, bijvoorbeeld de maagdenpalm (Vinca minor), een van de bekendste groenblijvende bodembedekkers. Als je relatief snel een mooie groene haag wilt, kun je het beste kiezen voor snelgroeiende haagplanten. Zoals hiervoor beschreven, komen de Thuja (Levensboom) en de Liguster hier uitstekend voor in aanmerking. Een snelgroeiende haag vergt wel wat meer onderhoud dan een minder snel groeiende haag.


De heester is goed geschikt om als haag aan te planten, bij goed onderhoud wordt het een mooie dichte haag , met prachtig glanzend donkergroen blad. Het jonge blad wat aan de heester komt is roodbruin van kleur. Wanneer je besluit een haag te planten is dit niet anders. De kardinaalsmuts is misschien heel aantrekkelijk voor jou omdat hij maar weinig onderhoud vereist en op alle locaties kan groeien. Wil je echter een hoge haag , dan zul je toch verder moeten kijken, bijvoorbeeld bij laurier, de coniferensoorten of juist weelderige planten als kornoelje.


Dan is de kant en klaar haag de ideale oplossing voor u. Hiermee creëert u snel een mooie groene tuinafscheiding met weinig doorkijk. Het gaaspaneel is namelijk al nagenoeg volledig begroeid met klimplanten. Na verloop van tijd zal dit nog verder uitgroeien tot een volledig dichte haag en kunt u in alle privacy genieten van uw tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts