donderdag 27 juli 2017

Nieuw gazon

Grootste aanbod tuinartikelen. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen.

Alle merken voor de laagste prijs. Op zoek naar contactgegevens? Er is echter geen reden tot paniek: door te maaien zullen de meeste onkruiden vanzelf verdwijnen. Nadat je de oude graszoden hebt verwijderd kan je kiezen voor twee mogelijkheden. Het nieuw gazon kan worden ingezaaid of je maakt gebruik van kant en klare grasmatten.


Beide mogelijkheden vragen min of meer eenzelfde voorbereiding, enkel het eindresultaat verschilt op korte termijn. Van half augustus tot eind oktober is de ideale tijd voor een nieuw gazon zaaien.

De nachten zijn langer, vochtiger en warmer waardoor het graszaad snel en gelijkmatig kiemt. Het nadeel van deze periode is dat je pas het jaar erop van je gazon kunt genieten. Een gazon zaaien is niet moeilijk.


In dit artikel leggen we uit hoe u dit aan moet pakken! We vertellen u alles wat u moet weten over het aanleggen van een mooi gazon. Kiest u liever voor het laten aanleggen? Dan helpen wij u ook graag met advies.


Stap 3: Aanleg nieuw gazon. In de meeste gevallen zult u kiezen voor zelf inzaaien. Bij de (her)aanleg van een tuin krijg je een unieke kans om meteen ook de bodem eens goed onder handen te nemen. Problemen met een te harde, te arme of te droge grond kunnen door bodemverbetering aangepakt worden. Als u de keuze heeft gemaakt om een nieuw gazon aan te leggen.


Maar wat moet er gebeuren als er nog oud gras aanwezig is. Dient het omgespit te worden of juist verwijderd en afgevoerd? Kunt u dit zelf of is het verstandiger om deze klus te laten uitvoeren door Tuin en Gras?


Lees wanneer u het gazon het best kunt maaien en verzorgen.

Lees alle tips voor een groen gazon. Graszoden leggen, de snelste en meest effectieve methode om een gazon aan te leggen! Wilt u een nieuw gazon aanleggen door middel van het leggen van graszoden? Dan kiest u voor de snelste en meest effectieve methode. Binnen dagen hebt u een donkergroen gazon dat tot de verbeelding spreekt en kunt u genieten van de geur van versgemaaid gras.


Door graszoden te leggen kunt u dit al binnen dagen in gebruik nemen. Het grootste online winkelcentrum. Lees meer over gazonaanleg door Gras en Groen. Prijzen verwijderen oud gazon.


Wilt u graszoden laten leggen en heeft u een oud gazon om te verwijderen? Gras en Groen Graszoden kan uw bestaande gazon met mos en onkruid verwijderen en voert dit ook voor u af. Deze werkzaamheden voeren wij uit voor onderstaande tarieven. Bij deze prijs zit ook het frezen van de ondergrond inbegrepen. Vandaar dat uw gazon bemesten essentieel is voor een gezonde grasmat.


Bedenk maar eens hoeveel gras u jaarlijks na het maaien afvoert, dan kunt u zich ook wel voorstellen hoe hard het nodig is om uitputting van de bodem te voorkomen. Want met elke opvangbak met grasafval die u weggooit verwijdert u ook voedingsstoffen uit het gazon. Stappenplan gazon aanleggen met zaad.


Als je net een nieuw gazon hebt aangeleg mag je het gras voor het eerst maaien zodra het circa tien centimeter lang is. Stel de maaier dan in op zes of zeven centimeter, zodat de grassprietjes alleen worden getopt. Zo vormt het gras nieuwe scheuten en zal het gazon dichter worden. Je kunt je benodigde vierkante meters gras namelijk eenvoudig online bestellen, eventueel zelfs mét aanlegbemesting. Een nieuw gazon aanleggen was nog nooit zo makkelijk.


Je kunt er daarna voor kiezen om het gras af te halen, maar je kunt het ook door ons laten bezorgen (als je vóór 12:bestelt, leveren we zelfs de volgende dag al!). In de winter strooi je kalk om de zuurgraad van het gazon te verbeteren en mos te bestrijden. Water geven is voor een nieuw gazon heel belangrijk. Toch moet je na een paar weken steeds minder water gaan geven om de grasmat wat af te harden.


Als het heel droog weer is dan kun je 2x per week sproeien, maar verwen het gazon niet teveel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts