maandag 10 juli 2017

Bamboe als haag

Reserveer online, laagste prijzen. Hagen , zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Bamboe is als vrijgroeiende of gesnoeide haag te gebruiken. Kies dan eens voor bamboe.

Bamboe groeit snel en je krijgt dus op korte termijn resultaat. Wie een smalle haag wil raden wij aan te kiezen voor een rechtopgaande en smalle bamboesoort. Een perfecte bamboe voor een brede haag is de Fargesia rufa, een zeer dichte niet-woekereraar die men tweemaal per jaar snoeit.


Hierdoor krijgt het licht de ruimte en wordt ondergroei mogelijk gemaakt. Ook de kleuren en het krachtige lijnenspel van de halmen worden zichtbaar gemaakt. Snoei tot een strakke haag.


Ook is bamboe tot een strakke haag te snoeien maar men dient dan wel rekening te houden met het afwijkende groeipatroon van bamboe. Als klant van Haag -Heg bent u degene die hier uiteindelijk van profiteert.

Wij bieden onze bamboe hagen aan voor een bijzonder scherpe prijs. U bent bovendien nóg voordeliger uit als u meer planten tegelijk bestelt. Bij Haag -Heg is het bestellen van uw bamboe haag bijzonder eenvoudig. De Bamboehaag is uitermate geschikt voor het maken van een haag.


De bamboe haagplanten die Haagplanten. De uitstraling van Bamboe maakt dat deze uitstekend geschikt is voor hagen met een moderne uitstraling. In veel culturen wordt de bamboe een speciale betekenis toegedicht en speelt deze plant een rol in mythen en legenden. Dit draagt natuurlijk bij aan de aantrekking van de bamboe als haagplant.


Daarom zijn bamboes ideaal om als haagplant te gebruiken. Als je bij de keuze van de bamboesoort wat aandacht besteed aan de hoogte die de planten bereiken en de groeikracht van de planten (al dan niet woekerend) dan plant je een haag die weinig onderhoud zal vragen. Door de beperkte winterhardheid is de zwarte bamboe echter niet de beste keuze als haag voor elke locatie, maar is wel de enige bamboe met zwarte halmen! Phyllostachys vivax (reuzenbamboe).


Als het uitzicht tot zeer hoog moet worden afgeschermd vanwege inkijk of uitzicht op een flatgebouw kan gedacht worden aan de echt hoge bamboesoorten. Voor een strakke geknipte haag van tot hoog bevelen wij Fargesia murieliae ‘Simba’ aan. In halfschaduw kan Fargesia murieliae ‘Bimbo’ als lage laag toegepast worden. De soorten die wij aanbieden zijn allemaal geschikt als haagplant: bamboe nitida, bamboe jiuzhaigou, bamboe 'Simba' en bamboe 'Jumbo'.


Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout.

De Fargesia Rufa leent zich bij uitstek als brede haag. Biologische bamboe kwekerij Leusden. U kunt bamboe als solitair toepassen, bijvoorbeeld tussen bodembedekkers of in een grindtuin. Vooral soorten met fraai gekleurde takken zijn hiervoor geschikt. Een haag van bamboe is ook zeer goed mogelijk.


Je kan Bamboe planten als een solitaire plant maar ook als haag. Bamboe kenmerkt zich door het feit dat er jaarlijks vanuit de wortels weer nieuwe groeischeuten bijkomen. De lengte snoeien wordt afgeraden, aangezien de plant daar niet verder. Deze soort groeit zowel in de zon als in de halfschaduw prima. De maximale hoogte van de Fargesia jiuzaighou is 3cm.


Overig: kan ook als haag toegepast worden of in pot worden gehouden. Lees meer over: het planten en verzorgen van bamboe. Bij alle bamboe staat aangegeven of deze woekert of niet.


Naast bamboeplanten is het ook mogelijk een kant-en-klaar haag van bamboe te bestellen. Het is dus een niet woekerende bamboe. Is bamboe Fargesia winterhard? Als deze niet woekerende bamboe onderhevig is aan een stevige vorstperiode, kan hij zijn blad laten vallen (in zachte winters blijft de plant groen). Een beschutte standplaats zorgt ervoor dat het wintergroene blad mooi blijft.


Hoe kan ik bamboe Fargesia murieliae snoeien? Hierdoor is het ook geschikt als kuipplant of als solitaire plant. Omdat deze bamboe polvormend is, verspreid het zich niet door uw tuin.


Houd bij het planten van deze bamboe als solitaire plant wel rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts