woensdag 22 november 2017

Laagblijvende haag

Variatie in coniferen, daar gaat het hier over. Coniferen zijn er in ongelooflijk veel vormen, kleuren, maten en sferen. Sommige veranderen zelfs opvallend door het. Lage hagen zijn bijvoorbeeld ideaal als erfafscheiding voor voortuinen.


Laagblijvende haag

In plaats van een tuinhek, plant u een heg waar u overheen kunt kijken. Daarnaast is een lage haag mooi als omlijsting van vakbeplanting. Heel klassiek is een vierkante buxushaag met daarin andere heesters zoals rozen of hortensia’s. Dit zijn meestal grote, hoge haagplanten – vaak coniferen of grotere loofplanten zoals laurierkers.


Hagen heb je in soorten en maten. Vooral borderhagen, hagen rond voortuinen en scheidingshaagjes tussen terrassen of groenstroken zijn meestal lage hagen. Met dit haagpakket bent u gegarandeerd van een schitterende bloeiende haag. Deze haagplanten zijn uitstekend geschikt als lage afscheiding, bijvoorbeeld in uw voortuin of naast een terras. Dit haagpakket is perfect geschikt voor het maken van meter haag.


Hoge, wintergroene hagen zorgen voor privacy, lage haagjes geven de lijnen aan en brede, losse hagen passen in grote, informele tuinen. Er zijn zoveel verschillende haagplanten, voor elk doel is wel een geschikte soort te vinden. De mooiste hagen kun je bekijken in de video. Of je nu lekker buiten zit of binnen uit het raam kijkt, het is altijd heerlijk om uitzicht te hebben op mooie bloemen, toch? In het haagpakket zijn de onderstaande soorten opgenomen.


Hier meer over de sierwaarde van tuinplanten, maar ook over het nut van planten in de tuin. Zo weet u welke plantensoorten vlinders lokken naar je tuin, of welke hagen optimaal werken om omgevingslawaai te verstrooien. Allemaal leuke weetjes, om te gebruiken in de eigen tuin.


Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. Fagus sylvativa houdt de hele winter lang z’n (weliswaar verdorde) blad en laat dat pas laat in de lente los, wanneer het jonge blad al bijna schiet. Ook ’s winters geniet je dus van de nodige privacy.


Niet te verwarren met haagbeuk. Deze haag wordt echter wel breed dus is niet geschikt voor de kleinere tuin. Bij het aanplanten van uw haagplanten moet u altijd aanplantgrond bij planten.


Laagblijvende liguster De liguster Lodense wordt ook wel de laagblijvende liguster genoem omdat dit de kleinste ligustersoort is met de langzaamste groeisnelheid. Snoei de haag na het aanplanten naar uw gewenste hoogte. Pas daarbij wel op dat u niet tot op het hout gaat, de Conifeer maakt dan geen nieuw blad meer aan.


Wat voor de Conifeer geldt, geldt ook voor de Taxus en Buxus. Als je van plan bent om snel en efficiënt online haagplanten te kopen, bent u bij Haagplanten. In onze webshop bieden wij je diverse. Ze vragen weinig onderhoud en je hebt ze in allerlei soorten en maten.


Planten kan vanaf half oktober. Een groenblijvende haag planten. Ook in het voorjaar kan je planten. Opgelet: plant nooit bij te nat weer of vorst.


Verder kan Lonicera nitida Maigrun goed worden toegepast als laagblijvende haag of als vakbeplanting. Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat stuks per vierkante meter. Standplaats Lonicera nitida Maigrun. Deze bloeiende heester is zeer gemakkelijk wat. Jij kiest voor een wat lagere haag als erfafscheiding of wil sierlijke haagjes planten om borders van elkaar te scheiden.


Ook de laagblijvende pinus mugo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts