dinsdag 14 november 2017

Snoeien bomen

Vind boom snoeien het nu op Kensaq. Bekijk ons assortiment online. De winter is een uitstekende tijd om bomen te snoeien. Bomen zijn nu in winterrust.


Bij een kale boom overzie je beter welke takken je weg moet snoeien. September is de laatste maand om de ABC- bomen en de fruitbomen te snoeien , lees meer over ABC bomen.

De maand oktober is de laatste maand voor de zomersnoei van alle bomen (met uitzondering van de andere, hierbij omschreven). Bovendien wordt de wondovergroeiing onmiddellijk gestart. Toch bestaan er ook enkele voordelen aan het snoeien van bomen in de winter, namelijk: Het snoeien van bomen in de winter vergt heel wat minder werk.


Omdat er geen bladeren aan de bomen staan beschik je over een goed zicht op je werk. Er wordt aanzienlijk minder snoeiafval gecreëerd. Op deze pagina vind je handige tips en werkwijzen voor een goede snoeibeurt van bomen. Snoeien is heel belangrijk, maar ook best spannend.


Want wanneer moet je snoeien ? Op de snoeikalender kun je lezen wanneer de verschillende planten, bomen en struiken aan de beurt zijn.

Begin in januari met de blauwe regen, dan de fruitbomen. En in maart snoei je de hortensia’s, rozen en lavendel. Het grote voordeel van het laten snoeien en toppen van hoge bomen is dat een hovenier of tuinman exact weet wat u boom nodig heeft en wanneer deze gesnoeid moet worden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u uw bomen gaat snoeien op het moment dat deze in volle bloei staan. Die uitspraak heeft u vast al eens gehoord.


Maar niet alle bomen en planten hoeft u te snoeien of snoeit u op hetzelfde moment en op dezelfde manier. Vooral het snoeien van rozen, Clematis, hortensia en fruitbomen roept vaak vragen op. Pruimenboom snoeien , hoe en wanneer Pruimenbomen kun je het beste snoeien in de periode van medio april tot medio september. Als deze soorten na de jaarwisseling gesnoeid worden, zullen de snoeiwonden gaan bloeden.


Bloedende soorten kunnen ook gesnoeid worden als het blad aan de bomen zit. In de winter is van de bladverliezende bomen en heesters de structuur van de takken goed te zien. Hallo, siergrassen zijn goed terug te snoeien. Maart is hier een goede tijd voor.


Een Dennenboom is ook te snoeien , maar dat is een apart verhaal. Wil je een vijgenboom snoeien ? Veel mensen denken ‘een boom snoeien , dat doe ik wel eventjes wanneer het uitkomt’. Zij komen er al snel achter dat dit niet zo werkt.


Een goede informatiespeurtocht naar de behoeften van uw boom is geen overbodige luxe.

Of misschien wordt een boom te groot. Natuurlijk is het altijd belangrijk een soort te kiezen die de juiste maat heeft voor uw tuin. Streef er altijd naar de natuurlijke vorm van de boom te behouden. Het werk in de bomen is hun lust en hun leven, maar gelukkig blijven ze met beide benen op de grond staan als het gaat om veiligheid. Het in het wilde weg snoeien van een boom dat kan iedereen, maar het goed snoeien van een boom is een echte kunst.


Door kundig te snoeien kan de boom zich goed blijven ontwikkelen en heeft u er veel meer plezier van. Wij nemen u graag deze klus uit handen. De voornaamste reden dat bomen gesnoeid moeten worden is dat ze groeien en daarmee de bladeren voor schaduw zorgen. Ten tweede kan het uitzicht, van een niet verzorgde boom, een niet verzorgde uitstraling van de tuin veroorzaken.


Na de bladval is het de ideale tijd om bomen te snoeien. Er waren reeds bomen op deze wereld voordat er mensen waren en deze bomen werden uiteraard ook niet gesnoeid. Denk ook eens aan het tropisch regenwou daar wordt ook niet gesnoeid.


De redenen om bomen te snoeien zijn dus altijd vanuit menselijk belang. Naast advies voor snoeien van bomen en struiken geven we ook advies voor snoeigereedschap. De mens heeft zich een plaats toegeëigend op deze wereld en vaak ten koste van de natuur. Wij wonen, werken en vervoeren ons over deze wereld en overal moet de natuur zich aanpassen.


Er is dus veel minder ruimte voor bomen. Langs wegen mogen de takken niet te laag hangen. In tuinen mogen de bomen niet te groot worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts