vrijdag 24 november 2017

Hibiscus snoeien wanneer

Heeft u vragen of opmerkingen? U krijgt direct een bevestiging. Snoeien om de groei te beperken. Omdat de struik op eenjarig hout bloeit, zal hij diezelfde zomer alsnog prachtige bloemen geven.


Voor een onderhoudssnoei kun je de maanden maart of april kiezen.

Wanneer snoei je hibiscus ? Als je voor een verjongingssnoei kiest, dan moet je direct na de laatste strenge vorst snoeien , bij voorkeur eind februari. Let op: als het in februari nog vriest moet je de snoeibeurt uitstellen. Hierom snoei je de hibiscus direct na het uitbloeien. Zo snel mogelijk nadat de plant uitgebloeid is, dit is meestal in het najaar. Op deze manier kan hij goed uitbloeien en geniet jij nog zo lang mogelijk van de mooie bloemen.


Bij struikvorm de zwaarste cq langste takken tot ca. Bij stamvorm de langste takken flink terugsnoeien.

This feature is not available right now. De hibiscus is een plant die groot kan worden als je er niets aan doet. Als dat is wat je wilt zorg dan voor voldoende plek. Daarnaast is het zo dat als je de hibiscus snoeit je er een mooie volle plant voor terug krijgt. De plant zal veel bloemen hebben en dat is nou net waarom je een hibiscus gekocht.


Leer wanneer je kunt snoeien. Snoeien moet gepland worden om gelijk te lopen met de natuurlijke groeipatronen van de hibiscusplant. Je zou nooit een hibiscus moeten snoeien in het late najaar of de winter, omdat dit nieuwe groei in het voorjaar zal voorkomen. De bloemen verschijnen op eenjarig hout, na de snoei zal de struik hetzelfde jaar dus alweer bloeien.


Het is echter ook mooi om de althaeastruik natuurlijk uit te laten groeien, bijvoorbeeld tussen andere. Je zocht op: Tuininfo (resultaten). Als je de vorm van hibiscus syriacus wilt behouden, dan kun je besluiten om hem niet te snoeien. Hij zal ook zonder snoei altijd bloemen produceren, alleen minder rijk.


Voor een zeer rijke bloei. Snoei de takken, die in het voorafgaande jaar gebloeid hebben, in maart licht terug. Zijn blad is frisgroen, glanzen drielobbig en getand.


Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, wanneer en hoe snoeien van de Tuinhibiscus, hoe vermeerderen, wat is de bloeiperiode, hoe overwinteren en welke ziekten kent de plant.

Hibiscus syriacus snoeien. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze maar veel snoeiwerk heeft de plant niet nodig vanwege de natuurlijk mooie vorm. Het snoeien is eigenlijk alleen nodig als de plant te groot wordt voor uw tuin en ook niet iedereen vindt een XXL plant mooi. Als je gaat snoeien is eind van het voorjaar de goede tijd.


Door het eerste voorjaar na aanplant alle takken tot de helft toe terug te snoeien , wordt ervoor gezorgd dat de plant zich bossig gaat vertakken. Feitelijk heeft de hibiscus geen snoei nodig. De plant ontwikkelt zich vanzelf in een mooie vorm, bij de meeste cultivars vaasvormig opgaand. Als je van je hibiscus op stam geen al te weelderige bos wil maken, dan kun je hem in het voorjaar snoeien om de groei een beetje in bedwang te houden.


Bij een hibiscus die op stam geënt is kan het ook gebeuren dat er nieuwe takken vanuit de stam groeien. Dit kun je herkennen aan de afwijkende kleur van de bloemen. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts