dinsdag 14 november 2017

Chanticleer boom

Bekijk ons assortiment online. Het gezonde, glanzend groene blad blijft tot laat in de herfst aan de boom en heeft een fraaie herfstverkleuring in gele en rode tinten. Na de bloei volgen zelden vruchten.


De bloemdoorsnede is circa cm. Een voedingsrijke bodem is natuurlijk ideaal, maar de Pyrus Chanticleer neemt ook vaak genoegen met minder rijke grond. De groeiwijze is opgaan maar de boom kan ook zodanig gesnoeid worden dat een bolvormige kroon ontstaat.

De offerte zullen wij u per mail doen toekomen. Sierpeer Chanticleer kopen. Bovendien is het een boom die weinig tot geen last heeft van bladluizen.


In het voorjaar kleurt de boom prachtig met zijn mooie witte bloemen. Perfecte boom voor alle tuinen. Verkleuren in de herfst van rood tot magentaroo en blijven tot zeer laat in de herfst aan de boom. Nu zaten we vandaag met bezoek en zij raden ons de lei sierpeer te planten omdat et vroeger in blad komt en langer aan de boom blijft hangen.


Daardoor kan het lijken alsof de boom bedekt is met sneeuw.

In de herfst wordt het bladerdek aantrekkelijk geel tot rood. Deze sierpeer bloeit overdadig met zuiverwitte bloemen in de periode april-mei. De Pyrus Calleryana Chanticleer is een middelhoge boom met een smal kegelvormige kroon. Het gezon glanzend groene blad blijft tot de winter aan de boom en heeft een mooie herfstverkleuring in gele en rode tinten.


De oude schors is ruw, grijsbruin en in kleine plaatjes afschilferend. Pyrus calleryana ‘ Chanticleer ’ is een leiboom met in het voorjaar witte bloemen en in het najaar een gele herfstkleur. Diepwortelende boom , goed veranker kaarsrechte stam, groeit goed op alle gronden, met een lichte voorkeur voor kalkhoudende niet te natte bodem. Houdt van een zonnige standplaats en behoeft weinig of geen snoei. In de lente, voor het ontluiken van het bla wordt de boom overladen met witte bloemen.


Vroeg en laat Omdat de bladeren vroeg tevoorschijn komen en pas laat verdwijnen heeft deze boom een korte periode in rust, dus biedt hij een lange periode privacy. Zijn blad is lichtgroen en glanzen - cm. Als de boom op de juiste plaats staat, blijft het blad lang aan de boom , meestal tot de eerste vorstperiode. Het blad is glanzend groen en ovaal van vorm met een toegespitste bladpunt.


De boom bloeit in april-mei met witte bloemen en verkleurt in de herfst naar geel tot purperrood. Middelhoge boom met een smal kegelvormige kroon. Blad glanzend donkergroen in de herfst lang aanblijvend. Oorspronkelijk is de prunus serrulata kanzan te vinden in Japan, China en Korea en is als boom of struikvariante te verkrijgen.


De ronde bladerkroon van de deze sierkers kan tot meter breed worden.

Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat de grond waarin de bomen geplaatst worden een goede afwatering heeft zodat de grond niet te nat is. Dit is de voordeligste manier om een boom te planten. Wel is een boom met blote wortel in de eerste maanden gevoeliger voor watergift dan bijvoorbeeld een boom in draadkluit. Aan deze boom komen zelden vruchten.


Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum. De sierpeer is winterhard en groeit op vrijwel alle gronden. Het is een rijke bloesem bloeier. Ook op zware kleigronden voelt de boom zich prima thuis.


Al met al een aanwinst voor in tuinontwerp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts