maandag 13 november 2017

Balkonplanten herfst en winter

Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online.

Ruim assortiment tuinartikelen. Ruime keuze tuinartikelen online. Alle merken voor de laagste prijs. Vakantie voor het hele gezin direct aan de skipiste in St. Winterharde potplanten zijn planten die ook in de winter in potten gehouden kunnen worden.


In het late najaar, tijdens de winter en in het heel vroege voorjaar is vrolijke, warme kleur buiten in de tuin, op het terras of balkon een ware verademing. Als daar ook nog heerlijke geur bij komt, is het effect helemaal geweldig.

Dat lukt met een aantal kleine heesters die het zelfs in plantenbakken op terras of balkon uitstekend doen.

Ga er dan gewoon mee door in de winter ! De bloembakken, potten en schalen moeten heus niet verdwijnen naar het berghok. Ideaal voor mensen die rust zoeken. Geniet van de romantische pre-kersttijd met uw dierbaren in het Verwöhnhotel Berghof. Na de zomer worden bloembakken vaak opgeborgen. Jammer, want ze kunnen ook na de zomer mooi zijn.


Ontdek hier de winterse aanraders. Bloembakken hoeven niet op zolder of in een tuinhuis terecht te komen in winterperioden. Je kunt ook in de winter je vensterbanken op fleuren.


De bloemen zijn wit en bloeien in trossen van maart tot mei. Daarvoor kun je gebruik maken van een heel gamma bladhoudende vaste planten , grassen en kleine heesters. Ze verspreiden een zoete geur. De rode bessen verschijnen in de herfst en blijven de hele winter lang. De Skimmia japonica is een tweehuizige plant.


Populair voor de herfst zijn potchrysanten en asters. Ze brengen kleur in het najaar maar zijn niet vorstbestendig.

Zet deze planten die in de herfst bloeien in pot en geniet nog wekenlang van kleur op het terras.

De potten met eenjarigen zijn in het najaar meestal over hun hoogtepunt heen. Herfstanemonen vermeerderen door. Wilt u toch nog potten op het terras die in de herfst en de winter mooi beplant zijn, dan is het nu tijd om plannen te maken.


Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze.


Als de bladeren vallen en het buiten koud en donker wordt, ziet de tuin, het terras of balkon er nog kleurrijk uit met mooie herfstbloeiers en winterbloeiers. Deze bijzondere planten bloeien in de herfst en winter , en trekken zich niks aan van de kou. Ze bloeien vaak uitbundig en hullen zich met decoratieve bessen en mooie gekleurde bladeren. Ook in de herfst zijn er bloeiende planten.


Hier een kleine greep uit de toegift van moeder natuur! Planten die kleur brengen in je tuin en dus in jouw leven. Er zijn nog tal van heesters en vaste planten die onze tuin kunnen sieren en bovendien een absolute meerwaarde zijn voor de laatste bestuivers en vlinders van dit jaar. Qua verzorging is het een heel makkelijk plantje.


Winterheide gedijt goed in de volle zon of op een plekje in de halfschaduw. Er zijn heel wat planten die pas in de herfst op hun mooist zijn en tussen de stilaan kaler wordende tuin, nog wat kleur en nieuw leven brengen. Het is leuk om dergelijke planten in jouw border te integreren.


Met het juiste tuinontwerp en goede planten valt er in elk seizoen wat te beleven. Maar hoe kun je dat bereiken? Welke planten kun je daarvoor gebruiken?


Het is natuurlijk wel een keuze die je vantevoren moet maken. Zet de herfstbloeiers en winterbloeiers in de tuin of in een bloembak in het zicht, zodat je ook vanuit huis volop van de warme herfstkleuren geniet. Bij kruiden moet je zorgen dat de grond vochtig blijft en niet uitdroogt. Vooral basilicum is een gevoelige plant, maar zal het wel prima doen op een zonnige standplaats. Dan komende de volgende balkonplanten om de hoek kijken: Houdt het fleurig met violen!


Dat zijn ideale planten voor in een pot of bak en kleuren de herfst nog met een zomerse knalkleur. Winterharde balkonplanten : Erica carnea of winterheide Bloemen en planten op het balkon in de winter ? Kerstrozen laten tussen november en maart hun bloemen zien en zijn ook goed geschikt als balkonplanten vanwege het feit dat zon of schaduw hun niet zoveel uitmaakt. Niet alle planten zijn bestand tegen de koude winterperiode.


Het komt er alleen op aan de juiste planten te kiezen. Gelukkig is er een ruime keuze aan winterharde planten. Bloembakken met herfst bloeiende planten De tuin kunt u leuk opfleuren door bloembakken te vullen met echte herfstbloeiers.


Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, ieder jaargetijde heeft zo zijn charme en schoonheid. Ten opzichte van de lente en zomer, zijn de herfst - en wintermaanden wat lastiger betreft plantkeuze. De doosvruchten springen in de herfst open en dan komen de felgele, rode of oranje zaden tevoorschijn. Standplaats en verzorging van de Euonymus fortunei De Euonymus fortunei gedijt goed zowel op een plekje in de zon als in de schaduw of halfschaduw. De herfst is ook de tijd om bloembollen te planten.


En vanaf november zijn het de helleborus en de skimmia die de hele herfst en winter op je balkon staan te stralen. Balkonplanten in de winter Balkon en terras Ook wanneer de temperaturen aan het einde van het jaar niet langer uitnodigend zijn voor een koffieklets in de tuin, is wat groen op het balkon tijdens de grijze wintermaanden een streling voor het oog. De attractieve palm vormt doorlopend nieuwe frisgroene palmbladeren, die aan het einde van de stam een indrukwekkende kroon vormen. Zorg er dus voor dat je potten en bakken wateraflatend zijn, en blijf ze water geven bij droog en vorstvrij weer. Of het nu winter , herfst , lente of zomer is, een goede drainage is altijd van belang.


In de winter moet je je planten natuurlijk ook beschermen tegen de kou. COMPO Benelux maakt gebruik van cookies om o. Door gebruik te maken van deze website of door op Ik ga akkoord te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van deze cookies. Heb je niet zoveel ruimte op je balkon of terras? Plaats planten en bloemen in hangende potten of creëer een verticale tuin.


Houd er overigens wel rekening mee dat niet alle terras- en balkonplanten winterhard zijn. Haal ze daarom op tijd binnen. Altijd met 1 bloei- en groeigarantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts