vrijdag 24 november 2017

Trap maken in tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Stap 1: De buitentrap fundering maken Voor het maken van een tuintrap hebben we een slimme oplossing: kant-en-klare trapbalken van tot traptreden. Kies uit geïmpregneerde houten trapbalken of van verzinkt staal. Buitentrap met treden maken.


Meubels voor de tuin maken.

Vervolgens een handleuning parallel aan de stijging van de trap aan de buitenkant eraan schroeven. Op de juiste wijze toegepast kunnen niveauverschillen een kleine tuin ‘groot maken ’. Bij een tuin trap maken moet u op een aantal bepaalde punten van de constructie letten. Wanneer je te maken hebt met een vochtige omgeving kan het raadzaam zijn onder de bestrating eerst een drainage aan te leggen om verzakken te voorkomen. Hoogteverschil tuin opvangen – Trapformule trappen in de tuin.


Binnen een paar uur heeft u een geweldige trap in uw tuin , bij uw veranda of naar uw steiger bij het water. In dit doe het zelf filmpje leggen we uit hoe u eenvoudig een trap kan bouwen van Geïmpregneerde trapbalken met of traptreden.

Een trap in de tuin wordt vaak aangelegd om hoogteverschillen te overbruggen. Behalve het praktische aspect kiezen mensen ook voor een trap in de tuin vanwege het ruimtelijke aspect. Belangrijke aspecten bij aanleg van de trap.


Bij de aanleg van de trap is het belangrijk om in ogenschouw te nemen dat: de traptreden groot genoeg zijn om veilig. Form Follows Function“ is absoluut niet van toepassing als het gaat om verhogingen en trappartijen in de tuin. Soms onmisbaar bij de woning, soms bewust ontworpen.


Zeker maken hoogteverschillen een tuin spannen het creëert verrassende andere zichtlijnen en laat vaak geheel nieuwe hoeken in een tuin ontstaan. Ook deze worden erg vaak gebruikt om een trap mee te maken voor in de tuin of om een bepaald hoogteverschil op te vangen. Wat maakt een betonnen trap nu echter precies zo interessant? Daar waar heel veel andere materialen al snel worden aangetast door het soms agressieve weerbeeld geldt dat niet voor beton.


En het overtrekken op het materiaal waarmee hij gaat werken. Maar als je trap gewoon rechttoe-rechtaan is, begin je meteen met het zagen van de onderdelen van de lades. Een nieuwe trap kan je huis een compleet andere uitstraling geven.


Soms is de trap ook zichtbaar vanuit bijvoorbeeld de woonkamer, in dit geval wil je natuurlijk wel dat de trap er goed uit ziet. Maar ook als de trap niet direct zichtbaar is, zie je hem toch meerdere malen per dag wanneer je over de trap loopt.

Hierdoor is je trap veel minder stevig dan je gehoopt had en kan deze in het ergste geval uit elkaar vallen. Wat je wel wilt bij zelf een trap maken is een stevige, oerdegelijke trap van het juiste hout. Het moet een trap zijn waar je jaren meer vooruit kunt, zonder hier voortdurend onderhoud aan uit te moeten voeren.


Indien u een trap wilt realiseren in uw tuin zijn er wel een aantal zaken die u zich goed moet realiseren. Zelf een trap maken : Aan. Het bouwen van een trap of verhoging dient goed voorbereid te gebeuren, het plaatsen van een trap is een nauwkeurig werkje. Elke trede dient namelijk aarde tegen te houden net zoals de muur waar deze aan grenst.


Om het u zo makkelijk mogelijk te maken. U vindt op deze website meer dan 8verschillende trap tekeningen. Gelukkig niet allemaal te gelijk. Om voor u een passende trap te vinden kunt u hier uw trapgat maten invullen. En deze website zoekt dan of er een passende trap bij zit voor u. Een trap laten maken én laten plaatsen kan flink in de papieren lopen.


Dit is ook de reden dat veel klussers zelf de handen uit de mouwen steken. Een steigerhouten trap maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vaak worden deze doe-het-zelf trappen geplaatst in schuren of op een overloop.


Dan is het vandaag tijd dat je zelf aan de slag gaat met een trap maken. Het is een uitdagender project dan veel van de eerder besproken doe-het-zelf projecten. De trappen van Trabo kunnen ook geleverd worden met stalen anti-slip treden als buitentrap voor naar de tuin of als noodtrap, met een bordes of zelfs met een balkon compleet met hekwerk van spijlen of panelen van gehard gelaagd veiligheidsglas. Een hoogteverschil in een tuin hoeft geen nadeel te betekenen. Daarnaast kan men ervoor kiezen om de tuin uit te rusten met een mooie tuintrap.


Meestal geeft een enkele opstap geen probleem met de maatvoering. Hallo allemaal, (ik hoop dat het onderwerp hier goed staat) Ik ben Robin uit Belgie. Ik heb handen aan mijn lijf en een doe het zelver met vallen en opstaan.


Ik zou dus graag een voorlopige werftrap vervangen door een rechte deftige trap met tegen trede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts