dinsdag 14 november 2017

Winter tuinplanten

Topkwaliteit tuinplanten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Alle tuinplanten vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw tuinplanten.


Vakantie voor het hele gezin direct aan de skipiste in St.

De vroeg bloeiende Fuji-kers (Prunus incisa ‘Februari Pink’) bloeit met grote, roze bloemen en straks loopt zijn blad uit in een lichtoranje tint. Prachtig, zowel nu als straks. Een Japanse kers die Prunus subhirtella ‘Autumnalis’ heet, kan de hele winter bloeien met halfgevulde, roze naar wit verblekende bloempjes. Heesters die hun bloemen in de winter tonen zijn de bladhoudende Camellia, Skimmia, Sarcococca en mahoniestruik (Mahonia). Geurend en bloeiend zijn onder andere de sneeuwbal Viburnum bodnantense en toverhazelaar (Hamamelis).


Op zoek naar winterharde tuinplanten ? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels.

Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is! Dit laat vaak lege plekken in de borders achter en geeft de tuin een kale en troosteloze aanblik. We hebben in een vorig artikel al beschreven welke planten in de herfst kunnen geplant worden om een beetje kleur te brengen in het steeds dorrer wordende landschap. Om zelfs in de winter je tuin een beetje op te fleuren, zijn er oplossingen. De bloemen van de lonicera henryi (kamperfoelie) zien er ook nog eens prachtig uit!


De cortaderia is een siergrassoort met opvallende pluimen. De genoemde soorten blijven groen in de winter en zijn winterhar maar krijgen geen bloemen. Deze vaste planten bloeien per soort gemiddeld maar zo’n drie weken, voor de rest moeten ze het hebben van hun blad.


Winterharde planten met bloemen. Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten. Ons aanbod is inmiddels sterk gegroeid en daarom vind je bijna elke tuinplant in onze online catalogus. Om het vinden van de plant waar je naar op zoekt bent wat makkelijker te maken, hebben we de tuinplanten onderverdeeld in de meest gebruikte subcategorieën. Online tuinplanten in categorieën: Vaste planten.


In veel gevallen geeft dat een aanblik van afstervende planten, kale struiken en hier en daar een wintergroene struik. Ons leven verplaatst zich naar binnen en ook in de tuin lijkt het leven weggetrokken. Alles is in diepe winterrust.


Maar toch kunnen we met een beetje energie ook in de winter het leven in de tuin door laten.

De winter wordt veelal gezien als een beetje een saai tuinseizoen. Weinig werk in de tuin en volop uitkijken naar de lente. Uiteraard bestaan er geen saaie tuinseizoenen en kunnen we ook tijdens de winter genieten van aantrekkelijke tuintaferelen.


Een mooie winterharde tuinplant met een kleurrijke bloei in de winter. Hulst Hoewel de Ilex verticillata in het voorjaar bloeit is het ook in de winter een decoratieve en opvallende plant. Met de knalrode besjes op kale takken is dit een echte eye-catcher!


Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze. Vaste planten sterven in het najaar boven de grond af, maar komen in de lente groter en krachtiger dan ooit terug. Niet elke tuinplant is geschikt voor iedere tuin. Sommige tuinplanten willen bijvoorbeeld graag een kleigron andere tuinplanten doen het het best op zand. Maak kennis met dé webwinkel op het gebied tuinplanten en bomen.


Wij zijn specialisten op het gebied van tuinplanten. In onze webwinkel vindt u een uitgebreide selectie aan vaste planten, heesters, klimplanten, fruitbomen, (lei)bomen en nog veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts