donderdag 16 november 2017

Zelf betonnen vloer storten

Hoogstaande kwaliteit parket vloeren met de laagste prijs. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Betonvloer storten kunt u zelf. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u tijdens het storten van de betonnen vloer te werk gaat.


Inclusief instructievideo! De volledige droogtijd van een betonnen vloer kan wel dagen duren.

Zorg er in ieder geval voor dat er dagen niet op de vloer gelopen wordt. Wanneer je over de vloer moet lopen terwijl deze nog niet volledig uitgehard is kun je gebruik maken van platen die de druk verdelen. Zelf een betonvloer storten of het laten doen?


Wil je een beroep doen op een professional voor het storten van je betonvloer? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij specialisten in het plaatsen van betonnen vloeren. Wat voor wapening je toepast, hangt af van het soort vloer.


Een betonvloer laat je best storten door een ervaren vakman. Je kan het ook gerust zelf doen maar dit doe je best met de grootste voorzichtigheid.

Je begint met het verwijderen van de oude vloer. Vulzand kan gebruikt worden om de kruipruimte te vullen. Een goede voorbereiding is het halve werk.


Nog beter is het om de vloerdelen te verwijderen en alleen de vloerbalken te laten zitten. Dat scheelt in gewicht en hoogte en is beter voor de ventilatie. Zijn de houten vloerbalken verrot?


Althans, het vereist wel enige aandacht. Maar dat is het waar want een betonnen vloer (of aanrecht!) is uiteindelijk een superveelzijdige keuze. Wij geven je wat tips, zodat jij straks beton giet als een baas.


Maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen! Lees hier meer over hoe je zelf een betonvloer kunt storten. Het fundament van de betonvloer We beginnen bij het begin. Voor het storten van een betonvloer is het belangrijk dat je nog geen vloer hebt liggen. Zorg dus dat je huidige (houten) vloer verwijderd is als je begint met je nieuwe betonnen vloer.


Werk de toplaag van de betonvloer vlak af met een rij. Wacht een aantal uur, na het storten van de beton, voordat er over de vloer gelopen kan worden. In de winter kan dit tot wel de volgende dag duren.


Het kan voorkomen dat bij het storten de vloer scheef komt te liggen.

Als dit het geval is dan is dit simpel te verhelpen met een nieuwe laag egaline. Een egalisatie van een betonnen vloer of cementgebonden vloer is een vrij gemakkelijke klus. Mijn vraag gaat over het storten van een betonnen vloer.


Het is volkomen afhankelijk van de precieze constructie die u wenst te bereiken. De verschillende samenstellingen zijn te divers om in een keer te benoemen. Ook als het gaat om een vloer zijn er zeer verschillende uitingen die bereikt kunnen worden.


Denk eens aan een prachtig betonnen terras of een oprit van beton. Hierbij is het uitzetten van de maten, het grondwerk en het stellen van bekisting essentieel voordat we de betonvloer storten. We starten met het aanbrengen van folie. Je wilt een betonvloer storten van gewapend beton voor je tuinhuisje of fietsenhok. Hoe bepaal je kosten voor het storten van een betonvloer?


De kosten die een vloerspecialist in rekening brengt voor het storten van de betonvloer hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de klus, het type betonvloer, de oppervlakte van de vloer , de afwerking en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de totaalprijs. Wij willen zelf een zwembad bouwen.


Zelf beton storten Zelf beton storten is een klus die je prima kun uitvoeren. Eerst bepaal je welk soort beton je wilt leggen. Afhankelijk van de oppervlakte waarom het gaat kies je voor een kant en klare oplossing of voor het zelf mengen. Zelf mengen is zwaar werk, tenzij je een betonmolen huurt die het mengwerk voor jou doet. Nadat het vochtprobleem verholpen is, willen we de vloer weer gaan herstellen.


Vloer behouden of vervangen. Wat is volgens u de beste oplossing om dit te doen? Houten balken terugplaatsen heeft niet onze voorkeur omdat de kans dan weer aanwezig is dat deze aangetast kunnen worden door schimmel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts