maandag 2 april 2018

Soorten motten

Soorten motten

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van diverse soorten motten , verwijzen wij u graag naar de ongediertegids van Rentokil. Soorten motten Deze insecten zien er erg onschuldig uit, maar ze kunnen veel schade aanrichten aan textiel en voedselvoorraden. Lees hier alles over de levenscyclus, de gewoontes en het uitzicht van elke soort.


Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Bent u hier via een pagina in terechtgekomen? Alle foto´s zijn gemaakt met een digitale camera de nikon den d80. Wereldwijd zijn er ruim 2verschillende soorten motten bekend.


Hieronder worden opeenvolgend de drie bekendste en meestverspreidde soorten voorgesteld: De huismot, de meelmot en de kleermot. Als u een wollen Perzisch tapijt heeft dan is de kans op motten nog groter en moet u minstens tweemaal per week het tapijt schoonzuigen, Van elke kast moeten regelmatig de planken worden afgesopt. Ze zijn vooral ‘s nachts actief. De larven van sommige soorten voeden zich met graag met koolhydraatrijke levensmiddelen.


De echte motten (Tineidae) zijn een familie van vlinders uit de superfamilie Tineoidea. Deze site laat zo maar wat te hooi en te gras zien van wat ik tegenkom, merendeels in mijn eigen tuin, zowel grotere als kleinere soorten. Veel vlinders zijn motten die tot de microsoorten gerekend worden. Gebruik mottenvallen om de volwassen motten te vangen.


Stofzuig regelmatig in de kast waar u motten , larven of schade heeft aangetroffen, om de larven en eitjes te verwijderen. Was al uw kleding en andere stoffen in het besmette gebie zoals lakens, handdoeken en dekens. In onze anti motten webshop vindt u alle middelen om een mottenplaag en larven van de mot in huis te bestrijden zoals mottenballen, mottenvallen, cederhout, mottensprays, etc. Gaten in een mooie lamswollen trui of grote aangevreten stukken in een dure wollen jas zijn de stille getuigen van wat motten kunnen aanrichten. De eerste primitieve motten evolueerden meer dan 1miljoen jaar geleden (vlinders zijn er ‘pas’ miljoen jaar).


Soorten motten

Vlinders zijn over het algemeen meer geliefd dan motten omdat ze mooier zouden zijn. De meest bekende soorten zoals de kleermot, de bruine huismot en de meelmot komen het meest in ons eigen land voor. Daarnaast zijn er echter nog andere soorten die in Nederland leven.


Met de term ‘mot’ worden meestal nachtvlinders bedoeld. Je hebt hele grote motten en piepkleine motjes. Zolang motten buiten blijven, zijn ze hartstikke leuk en nuttig.


Motvlinder zijn niet schadelijk voor de gezondheid van de mens. De kleine soorten nachtvlinders hebben vaak larven die ook voedsel of kleding van mensen eten, deze worden motten genoemd. De kleermot, de pelsmot en de bruine huismot, zijn de mot soorten in Nederland waarvan de larven kleding eten. Ze gaan op kleding en voedsel zitten en geven een vieze indruk met hun aanwezigheid. Wij bieden verschillende producten aan om motten te bestrijden of te verjagen.


Wij verkopen bijvoorbeeld de bekende mottenvallen om kleding en levensmiddelen te beschermen en het mottenprobleem aan te pakken. Twee soorten motten zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de textielschade, de kleermot (Tineoala bisselliella) en de pelsmot (Tinea pellionalla). Motten kunnen voor veel overlast zorgen.


Soorten motten

Als er levensmiddelen motten rondvliegen is het volgende belangrijk: - Dood steeds de nieuwe motten. Dit kan door op te zuigen, met elektrische mepper te doden of met een spuitbus voor motten. De nieuwe motten eten zelf niet meer maar ze willen nog maar een ding: zich voortplanten en opnieuw eitjes af zetten op een voedselbron.


Op deze pagina wordt uitgelegd hoe motten te voorkomen en te bestrijden. Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden. Daarom een aantal tips om motten weg te houden uit uw woning. Kijk tweedehands wollen kleding, bont, wollen dekbedden, etc.


Ze lijken op vlinders, maar dan zonder de vrolijke kleuren. Er zijn verschillende soorten voorraadaantastende motten en die zullen we hier één voor bespreken. Hoe houd je ze uit elkaar en belangrijker nog: wat kun je doen als je deze lastpakken in je woning of bedrijf aantreft? De voorraadkastvariant, ook wel de meelmot genoem komt vooral af op granen en droog voedsel zoals crackers, rijst en pasta. Hoewel motten geen gezondheidsrisico inhouden, zijn ze niettemin onwelkom in huizen en bedrijven, omdat hun larven ernstige schade toebrengen aan kleding, stoffen, bont, leer en tapijt.


Er zijn dingen waar motten niet van houden: licht, schone kleren en gestoord worden. Lucht je kasten dan ook regelmatig, laat af en toe zonlicht binnen en hang kleding niet te dicht op elkaar. Als je textiel voor langere tijd opbergt, was het dan eerst goed en verpak het in gesloten plastic zakken of koffers. Maakt een einde aan de motten overlast in huis Wordt verkocht onder de naam Bio Voermotten kogels, deze sluipwespen zijn echter geschikt voor alle soorten motten. Veilig en effectief motten bestrijden doet u met sluipwespen!


Door de soorten motten op te sommen, is het de moeite waard om aandacht te schenken aan parasieten die landbouwgrond kunnen beschadigen. Dergelijke aardappelen zijn motten. Het uiterlijk is nogal onaantrekkelijk - vleugels van een vies-grijze tint met talloze donkere vlekken.


Gewone motten vallen onder de vlinderachtigen en hier zijn wel zo’n 160. De diertjes vertonen ook veel overeenkomsten met de voor iedereen bekende gewone vlinder. Als we het over motten hebben is het eigenlijk onduidelijk welk diertje we precies bedoelen.


Vrijwel alle soorten hebben het standaardmodel van een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts