maandag 3 juli 2017

Hollandse eik

Bespaar tot op Holland. Agoda beste prijsgarantie! Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting!


De bastaardsatijnvlinder legt in augustus haar eitjes op het blad boven in de boom. De larven eten enkele weken van het groen van de eik en maken dan een gemeenschappelijk nest van spindraden in de takken.

De lage schatting is, gezien onderzoek aan andere eiken in Europa, het meest realistisch. Eik (Quercus) is een geslacht van planten. Eiken zijn loofbomen en komen over de gehele wereld voor.


Niet alle eiken verliezen hun blad in de winter, sommige eiken blijven gedurende de hele winter groen. Eiken kunnen meer dan 6jaar oud worden. Hollandse iep, Ulmus × hollandica De Hollandse iep is een kruising tussen de ruwe iep (Ulmus glabra) en de gladde iep (Ulmus minor).


Oud Hollandse eken dekenkist uit begin 19e eeuw. Vlak deksel, kist is eiken gepaneeld.

Afsluitbaar met slot en sleutel, deze zijn in het verleden samen met de scharnieren ooit vervangen. Aan de binnenzijde vakken met kleppen (aan elke kant één). Ik heb een hollandse eik staan bij mijn terras.


Er komt constant een kleverige substantie uit de boom. De buikkast verkeert in hele goede conditie met minieme gebruikerssporen. Zie foto’s voor meer informatie. Ophalen, bezorgen of versturen is mogelijk. Wordt zorgvuldig ingepakt en opgestuurd met track trace.


Sommige tuinmannen zeggen “indien je ze inkort ze zijscheuten zullen maken en niet meer mooie zuilen vormen” is dit zo of kan ik ze toch iets in bedwang houden ivm de hoogte en hoeveel mag ik er max. Ik vind niets van lectuur ivm het snoeien van deze soort het gaat steeds om de gewone eik …. Welkom op de site van Plantentuin Esveld. Deze wordt niet meer bijgewerkt.


CREwerkt samen met houtzagerij Binthout. Dit product is gecertificeerd als FSC. Oer- Hollandse eik markeert begin boomaanplant Groene Loper. Met het planten van een oer- Hollandse zomereik van ton is de aanplant van bomen op de Groene Loper vandaag gestart. De komende week volgen zo’n acht andere eiken, waarvan sommige zelfs zo’n veertien ton wegen.


Eiken van die grootte worden nauwelijks in Europa geleverd.

Hollandse Eik Bv te Alkmaar (Noord- Holland ) is door de rechtbank in Noord- Holland failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. Het insolventienummer van deze zaak is F. Je zou verwachten dat, wanneer je een bos op zijn beloop laat, de eik zijn positie kan bewaren. Er zijn (nog) geen verslagen beschikbaar.


Dit blijkt echter niet zo te zijn. Oude eiken vormen vaak zwaar dood hout. Het herstellend vermogen is niet goed waardoor de zomereik zich niet graag laat verplanten en minder goed aanslaat bij nieuwe aanplant.


De zomereik is een klein ecosysteem. Op de soort komen meer dan 4verschillende organismen voor. De eik vraagt geen specifieke snoei.


De wintergroene eik Quercus x turneri ‘Pseudoturneri’ is een bijzondere verschijning. Klik hier om de volledig vernieuwde site te openen. Het is een kleinere winterharde eik , maar verdraagt de koude winden wat minder. Zet de boom daarom liever wat beschut.


En daarom uitstekend te gebruiken in de wat grotere stadstuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts