dinsdag 3 april 2018

Begonia overhouden

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! In de herfst, nadat het groeiseizoen voorbij is, worden de bladeren van de knolbegonia geel. Begonia overhouden winter.


Stop dan met water geven en laat de grond in de pot uitdrogen.

Plaats de pot in een vorstvrije ruimte. Laat de pot met de knollen overwinteren bij een temperatuur van graden. Ik heb ook een vraag betreffende een begoniade begonia illumination orangekan die overgehouden worden of is dat zonde van de tijd. Dit komt door het bladmotief. Het zijn immers planten die oorspronkelijk in tropische wouden groeiden.


Enkele begonia ’s verdragen volle zon. Het betreft de begonia semperflorens en de begonia venosa en diens kruisingen. De begonia bollen nu vorst vrij laten overwinteren.

Wachten tot de begonia bollen scheuten maken. Als er eenmaal voldoende sterke scheuten aan zitten snijdt je de bollen in twee met een scherp mes. Elk stukje knol dat je afsnijdt, moet wel een uitloper bevatten. Deze tuinvraag gaat over geraniums.


Moet je geraniums nou afknippen in de winter of niet? Als ze zijn uitgebloeid en de eerste nachtvorst dient zich aan, rooit u ze. Knip eventueel de stengels tot circa vijftien centimeter af.


Vermeerderen en overhouden van een Hippeastrum of ridderster is vrij eenvoudig. Daarbij is het maandelijks bemesten van de begonia noodzakelijk. Nu zijn de hieronder aangeboden soorten niet echt winterhar maar op de juiste standplaats kunnen zij jarenlang zonder moeite in de tuin overleven. Tips voor verzorging Sundaville.


Hoe laat je Sundaville overwinteren. Zodra de temperatuur in het najaar gaat dalen breng je de plant naar binnen. Daarom moet je ze halverwege de lente opnieuw planten.


Dit maakt deze bloem dan ook een van de meest omvangrijkste geslachten uit de botanica. De beste standplaats bevindt zich in de halfschaduw buiten de wind. Voeg hiervoor mestkorrels of vloeibare meststof toe aan het gietwater.

Afhankelijk van de temperatuur moet u dus meer of minder water geven. Er bestaan zowel eenjarige als overblijvende soorten, groenblijvende en bladverliezende soorten. Er zijn zelfs klimmende varianten. De Gentenaar Louis Van Houtte stelde vast dat de begonia zeer geschikt was om in volle grond te telen en zo startte de begoniateelt eind negentiende eeuw in Oost-Vlaanderen.


Door de uitgebloeide begonia bloemen regelmatig weg te knippen bevordert u de herbloei. Voor een extra rijke bloei is het aan te raden regelmatig mest in het gietwater te geven. De grond rond de knol mag niet al te nat zijn, in zeer natte grond kan de begonia knol namelijk gaan rotten.


Het beste kan je ze bewaren in droog zand of turfmolm bij een graden C. In dat geval kan je ze doorsnijden. Bloembollen Bewaren is een mogelijkheid om jaar na jaar te genieten van de mooiste bloembollen. Hier leest u alles over het bewaren van bloembollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts