woensdag 4 april 2018

Beukenhaag wortelgoed

Alle beukenhaag vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw haagplanten. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs. Meerdere aanbieders en soorten.


Vind beukenhaag poten het nu op Kensaq.

U kunt bij ons een beukenhaag online bestellen. U kunt uw bestelling vervolgens door ons laten bezorgen of zelf afhalen bij ons op de kwekerij in Zundert. POSTNL levert het grootste deel van onze bestellingen bij u aan huis op vrijdag. De planten worden direct van het land zo verpakt dat van uitdrogen geen sprake is.


Gebruikt u bij het aanplanten een bodem verbeterend middel dan verkleint u deze kans. Bladhoudende haagplanten, coniferen en soorten waarvan bekend is dat ze slecht aanslaan als wortelgoed zoals de amberboom en trompetboom worden nooit als wortelgoed gelever maar alleen als kluit of in pot. U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag , rode beukenhaag , haagbeuk, meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt.


Beukenhaag wordt aangeplant van begin november tot half april. In deze periode kan beukenhaag als wortelgoed worden geplant zolang er geen vorst in de grond zit.

Wortelgoed wil zeggen: wortels zonder aarde eraan. Buiten deze periode kan alleen beukenhaag die in pot gekweekt zijn, geplant worden. Dit heeft als voordeel dat ze veel goedkoper zijn, het scheelt ongeveer. Je moet je voorstellen dat een potbeuk echt per stuk wordt gekweekt en wordt onderhouden als deze nog op de kwekerij staat.


De tweede week van maart hebben wij de beukenhaag geleverd gekregen en dezelfde dag geplant, alle 2boompjes zijn aangeslagen en groeien goed! Wel hadden we de daarbij geadviseerde vivimus meebesteld en bij het planten toegevoegd. De levering verliep zoals afgesproken door een vriendelijke chauffeur. Hieronder zie je het verschil tussen potgoed en wortelgoed : Ons advies is om beuken in het seizoen in wortelgoed te kopen en buiten het seizoen in pot.


Een beukenhaag snoeien doe je bij voorkeur twee maal per jaar. Een keer in het voorjaar rond april en een keer voor de vorst begint in het late najaar. Koopt u wortelgoed (dus van september tot begin mei), dan is het zaak om na ontvangst snel te planten, dit voorkomt uitdroging en beperkt de uitval van enkele beuken. Hierdoor is er minder uitvalkans.


Vaak staat de boom solitair, maar de rode beukenboom kan ook goed als haag aangeplant worden. In de zomer is het blad mooi donkerroo in de winter wordt het blad bruin, net zoals bij de groene beukenhaag. Graag leggen we u uit wat de groene beuk verder populair maakt en hoe u deze haagplant kunt bestellen via onze webshop.


Naast de groene beukenhaag hebben wij vele andere populaire haagplanten in ons assortiment zitten, zoals bijvoorbeeld de taxus en de buxus. Groene beuk eigenschappen. De groene beuk wordt ook wel de Fagus sylvatica genoemd.


Het risico op uitdroging van de wortels wordt dan te groot.

De beukenhaag kan vrijwel op elke grond behalve op natte plekken, snoeien kan 2x per jaar. Bij aanplant van een beukenhaag is het goed om Topstart te gebruiken, dit is een speciale bodemverbeteraar met schimmels die zorgen dat de beuken sneller en beter inwortelen. Rode beukenhaag bezorgen en aanplanten. Wanneer u uw rode beukenhaag via beukenhaagkopen. Door onze jarenlange ervaring als beukenkwekerij bent u verzekerd van een goede kwaliteit rode beukenhaag en goed advies.


Wij leveren tegen scherpe prijzen verschillende soorten planten in wortelgoed. Voor mooie planten uit Noord-Brabant kunt u bij ons terecht. Eventueel kan de rode beukenhaag een extra keer gesnoeid worden in mei of juni. Het aangetaste blad van de rode beukenhaag wordt dat verwijderd en het nieuwe blad zal dan onaangetast en gezond zijn.


Een ander puntje van onderhoud is de dunne schors van de beuk. Meer informatie over het bemesten en snoeien van een beukenhaag , bekijk dan onze pagina bemesten en snoeien beukenhaag. De prijzen zijn gunstig, doordat u direct planten kan kopen vanuit eigen kwekerij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts