maandag 18 februari 2019

Epdm plakken

Geschikt voor blokhutten, platte daken, dakkapels en meer. Alle breedtes beschikbaar. Vanaf €gratis thuislevering! Vragen over een product of oplage? Wij beantwoorden al uw vragen!


Breedste assortiment EPDM dakbedekking producten en benodigdheden voor een scherpe prijs.

Maak uw dak helemaal af met de ruime collectie dakbedekkingsproducten van Dakenshop. Ontdek de profielsystemen, overkappingen, gevelpanelen en kunststofplaten. EPDM dakbedekking (Ethyleen Propyleen Dienmonomeer) is een rubberen flexibele dakbedekking dat meestal uit vlak bestaat. Hieronder is doormiddel van een stappenplan zichtbaar hoe u zelf EPDM kunt plakken. Conclusie: EPDM aanbrengen op bestaande dakbedekking is in bepaalde gevallen zeker mogelijk.


Er zijn uitzonderingen zoals mastiek en PVC daken. Ook mag er geen condensvorming optreden tussen de lagen. Kan ik EPDM op mastiek dakbedekking plakken ? Nee, EPDM kan niet aangebracht worden op een mastiek dak.

De benodigde EPDM lijm en EPDM kit voor het verwerken van uw EPDM dakbedekking of EPDM dakgoot bestelt u eenvoudig online. Bij EPDM XL leveren wij uitsluitend A kwaliteit EPDM lijm en kit van het Nederlandse kwaliteitsmerk Tytane horend bij de Tytane EPDM dakbedekking. Deze handleiding is erg handig voor op het dak als u het even niet meer weet. Doordat we hier een koude dakconstructie hebben had er nooit een EPDM over de bestaande laag mogen worden gekleefd.


Voor deze constructie waren twee mogelijkheden van toepassing geweest. OPTIE 1: De bestaande laag verwijderen en de EPDM op een houten onderlaag plakken. Het hout kan de damp laten uitdampen. EPDM folie lijmen kan ook met water gedragen lijm.


Dakgoten bekleden met EPDM. Direct je dakgoot repareren met een EPDM resistrix pakket of de dakgoot laten repareren met epdm. Ik heb een Bitumen plat dak dat behoorlijk lekt. Nu zag ik van die EPDM en dat lijkt me veel minder gedoe dan met branders in de weer gaan (waar ik ook geen ervaring mee heb). Is het mogelijk om EPDM op Bitumen te plakken ? Zo nee, wat is dan de makkelijkste manier om die bitumen van het dak af te krijgen?


Gratis thuislevering binnen een werkdag. Koop bij de specialist in EPDM! Keuze uit meer dan 2lijmen. Lijm nu al vanaf €online.

Bij het aanbrengen van de EPDM -folie moet je soms al tijdens het lijmen een gat knippen voor een bestaande rookgasafvoer. Bij de afwerking knip je een manchet op maat en plak je deze met meerdere strepen kit vast rondom de rookgasafvoer. Plaatsen van het EPDM membraan (verlijmd).


U kunt hem nu nog in de gewenste positie leggen. Zorg dat het membraan aan iedere zijde nog een aantal centimeter oversteekt en laat het EPDM dan ca. De lijmkit om de EPDM -slabbe te verlijmen, en de rubberkit aan de buitenzijde om het geheel UV-bestendig af te werken. Eventuele CladSeal naadverbindingen: plak de ZK- epdm bij de naadverbinding tegen elkaar. Hierover dient een strook gewone epdm van ongeveer 10cm breed verlijmd te worden.


Hiervoor de Geoflex lijmkit gebruiken. Een EPDM totaal pakket bevat de benodigde EPDM en de bijbehorende hoeveelheid contactlijm. De pakketten zijn leverbaar in diverse standaard afmetingen.


De meest voorkomende en toegepaste methode is het volledig verlijmen van de EPDM dakbedekking. De lijm kan handmatig middels roller of kwast worden aangebracht maar ook middels lijmpistool in combinatie met een drukvat. Verwerkingsvoorschriften EPDM. Uitgangspunt voor de verwerking is het Bouwbesluit. Het EPDM -systeem bestaat uit membranen, folie op rol, stroken en een compleet programma van vormstukken en manchetten voor dakdoorbrekingen en dakrand-afwerkingen.


De grondstof voor deze producten is Keltan van DSM. Ideaal voor EPDM dakbedekking dus! Niet alleen komt het goed van pas bij EPDM dakbedekking maar ook bij de aanleg van bijvoorbeeld een vijver is EPDM dakbedekking ideaal.


Voordelen van EPDM dakbedekking. Net als veel producten waar men mee werkt voor het huis heeft EPDM dakbedekking veel voordelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts