vrijdag 15 februari 2019

Zand in grijze container

Koop op rekening bij Manutan. Vergelijk aanbiedingen en profiteer direct. Volgens mij mag je zand zowel in de groene als in de grijze container aanbieden, mits het nog hanteerbaar is en het niet al te veel is.


Je zou het natuurlijk in porties kunnen toevoegen in beide containers. Maden zijn slijmerig en kunnen daarom niet goed tegen zand en zullen uiteindelijk dood gaan.

Chloor in de container gieten. Giet het chloor goed over de wanden van de container en wees niet te zuinig met het chloor. Grijze container In de grijze (restafval) container mag al het afval, behalve: GFT-afval, glas, oud papier, klein chemisch afval, textiel, plastic, MPspelers, mobieltjes, inktpatronen van printers en grof huishoudelijk afval. Naast een basisbedrag dat voor iedereen gelijk is, betaalt u per keer dat u restafval aanbiedt.


Als u uw afval goed scheidt, hoeft u minder restafval weg te gooien. Wat is de juiste bak voor je afval en wat lever je in bij de gemeente of winkel? Wilt u een container huren voor bijvoorbeeld restafval en bouw- en sloopafval?

Container huren - containerverhuur. Renewi verhuurt containers van 2liter tot m³ aan bedrijven. Meld u direct aan voor onze containerverhuur en start met het gescheiden inzamelen van afval. U kunt online eenvoudig de oplossing kiezen die bij uw afvalvraagstuk.


Op uw nieuwe adres staat een grijze en een groene container (1liter of 2liter container ). Uw container moet op de dag van de inzameling vóór 07. Is uw container voor restafval vol? U kunt het restafval eventueel tegen betaling bij de milieustraat aanbieden, op vertoon van uw Milieupas. Onder restafval wordt eigenlijk al het afval verstaan dat overblijft na het sorteren per afvalsoort.


Restafval kunt u kwijt in uw container met grijze deksel. Bestellingen die van maandag tot en met donderdag voor 12:geplaatst zijn, worden de volgende dag al bij u op het gewenste adres afgeleverd. Zo kan je de exact gewenste locatie van de container aangeven. Om GFT tot energie en grondstof te kunnen verwerken, is het belangrijk dat het GFT voor minimaal zuiver is. Vandaag besteld is morgen geleverd.


Afvalkalender gemeente Schagen.

Ga naar uw persoonlijke afvalkalender of afvalwijzer en zie op welke dag inzameling van uw afval plaatsvindt en uw grijze , groene. Wat mag er WEL en NIET bij het GFT? Dit kiemplantlogo staat op producten van biologisch afbreekbaar plastic, oftewel composteerbaar plastic. Inhoud: containers zijn er in vele soorten en maten.


Ook is de ledigingsfrequentie een belangrijke factor. Een kleinere container zal vaker geleegd moeten worden, maar bij een grote afvalcontainer blijft afval langer staan, wat voor nare luchtjes en overlast kan zorgen. In Weststellingwerf zamelen we het afval zoveel mogelijk gescheiden in. Zo kunnen we meer afval verwerken en hergebruiken. Om huishoudelijk afval te scheiden, heeft elk huishouden een grijze en een groene container in bruikleen.


De grijze voor huishoudelijk afval en de groene voor groente-, fruit- en tuinafval (gft). Bied uw container (s) aan op het trottoir, met wielen en handvatten richting de straat. Zorg dat het deksel van de container is gesloten.


U mag ook geen vuilniszakken of dozen op of naast de container aanbieden. U mag de container de avond van tevoren vanaf 22. Bij de bestelling moet je wel duidelijk aangeven waar de container geplaatst moet worden. Vaak mag een container tot of zelfs centimeter boven de rand van de container worden gevuld mits het afval er stabiel in ligt. Dit hangt af van de regels van het verhuurbedrijf waar je de container huurt.


Het risico dat het afval uit de container valt tijdens transport op de openbare weg moet namelijk zo klein mogelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts