woensdag 27 februari 2019

Motten verwijderen

Sommige motten vindt u vaker in meel. Voordat u grijpt naar allerlei middelen om motten met chemische stoffen uit huis te verwijderen moet u eerst zorgen dat de motten zich vrijwel niet kunnen voortplanten. Andere houden van vettig eten zoals nootjes.


Verwijdert vliegende motten. Wie de gevaren kent kan deze overwinnen! Bosje uit de tuin plukken of kopen bij reformwinkel of bloemenzaak, in de kast tussen de motgevoelige (wollen) kleding leggen.

Ruikt ook niet onaangenaam. Motten houden ook niet van beweging in de kleren (dus regelmatig door de stapeltjes woelen, dingen uitkloppen en luchten), en niet van zonneschijn. Om de eitjes van de motten te verwijderen van je kleding, moet je deze wassen. Stap 4: Kledingkast En Kamer Grondig Reinigen Tegen Motten.


Zodra de val alle motten heeft gevangen, is het een kwestie van goed schoonmaken. De larven van motten verwijderen. De ziet de larven van motten wanneer de eitjes net uitgekomen zijn. Motten leggen hun eitjes graag in kledij of kasten met voeding omdat hier veel eten kan worden gevonden voor de larven.


Als je de eerste motten ziet betekent dit dat er zeer waarschijnlijk ook larven aanwezig zijn.

Onderzoek textiel op larven, eventuele poppen (zijden cocons) of inmiddels aangetaste materialen om zeker te zijn van hun aanwezigheid. Gebruik mottenvallen om de volwassen motten te vangen. Stofzuig regelmatig in de kast waar u motten , larven of schade heeft aangetroffen, om de larven en eitjes te verwijderen. Was al uw kleding en andere stoffen in het besmette gebie zoals lakens, handdoeken en dekens. Heb je nog steeds last van motten , ook al heb je alle etenswaren weggegooi zet dan vallen neer met een lokstof die feromonen bevat.


Deze vallen zijn voorzien van een kleefstof waardoor motten direct vast blijven zitten en niet meer weg kunnen vliegen. Heb je alle motten in je keuken gevangen, gooi de vallen dan weg in een dichte doos of zak. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe motten te voorkomen en te bestrijden. Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden.


Daarom een aantal tips om motten weg te houden uit uw woning. Kijk tweedehands wollen kleding, bont, wollen dekbedden, etc. Ik heb een vraag:ik heb een valkparkiet in huis en heb ieder jaar in het voorjaar last van motten.


Ze zitten echt door het hele huis ik word er gek van. Komen ze doordat ik een vogel heb? Wanneer u de aanwezigheid van motten vastgestelt heeft, dient u alle besmette voeding te verwijderen. Dé tips om motten te verwijderen.


Hang kleding die al is aangetast in de zon, was ze op 60°C of leg ze dagen in de diepvries. Motten en hun larven kunnen niet tegen kou en licht.

Zet een dichte kartonnen doos met een pluk wol in de kast. Maak hierin gaatjes van ongeveer centimeter en vang zo de larven. De voorraadkastvariant, ook wel de meelmot genoem komt vooral af op granen en droog voedsel zoals crackers, rijst en pasta. Geurblokjes tegen motten zijn het alternatief voor mottenballen. Deze blokjes kunnen van plantaardige materialen zijn gemaakt, afhankelijk van het merk.


Je zou bijvoorbeeld blokjes van cederhout kunnen gebruiken. Plaats die in je kledingkast. Als deze zijn uitgewerkt, moet je ze verwijderen.


Beschadigde kleding dient u zo snel mogelijk te verwijderen uit de kledingkast. In de aangetaste kleding kunnen namelijk al eitjes en larven van motten zitten die zich natuurlijk verder gaan verspreiden. Gooi daarom beschadigde kleding meteen weg en neem direct maatregelen om de motten te verdrijven. Maak ook uw kledingkast meteen goed schoon. Ook kleding met zweet en urinevlekken zijn ideaal.


Om motten te voorkomen kun je het best je kleding goed wassen. Zorg er voor dat de kleding hygiënisch schoon is. Stoffen met dichloorbenzeen werken goed tegen motten.


Uiteraard zijn deze stoffen slecht voor het milieu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts