vrijdag 8 februari 2019

Herfsttijloos planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen.

Planten zie onze aanbiedingen! Op het gazon gedijen ze eveneens goe maar dan mag u pas na het afsterven van de bladeren maaien. De plant bevat het zeer giftige colchicine dat een normale celdeling belemmert. Bij drogen (bijvoorbeeld hooi) en tijdens opslag blijft de giftige werking behouden. Herfsttijloos wordt door insecten bestoven, de zaden worden door de wind of mieren verspreid.


Mocht u hooi hebben waaraan u twijfelt, mogelijk omdat het planten bevat die u niet herkent, vergelijk dan deze onbekende planten met afbeelding en 2. Bij deze bol komen er meerdere bloemen per bol.

Deze herfsttijloos is een kleine stervormige met een lichtpurperen kleur. Een iets minder giftige herfstbloeier, die erg lijkt op de herfsttijloos , is de herfstbloeiende krokus. Als het blad teveel in het oog springt, zet er dan planten naast die het camoufleren. Het is een siergewas in de tuin.


Hij lijkt op een krokus en is net als deze plant een bolgewas. Ze houden van water maar soms zie je ze ook in de bossen. Deze plant verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem.


Colchicum geeft de voorkeur aan een wat zonnige plek. Ze kan dus ook aangeplant worden op standplaatsen met iets meer licht. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.


In het voorjaar verschijnen de brede, sterk geribde bladeren die in de zomer weer verdwijnen. De plant heeft een voorkeur voor graslanden op vochtige standplaatsen met een matig voedselrijke bodem, en voor bossen en struwelen op basische bodems. In het najaar ontluiken uit de grote knollen een 20tal purperroze bloemen. Dat planten kunt u het beste zo snel mogelijk na aankoop doen, hoe eerder ze staan, hoe eerder ze bloeien. Tijdens de bloei heeft de herfsttijloos nog geen bladeren.


De bloem lijkt op een krokus, maar verschilt van bouw.

Het blad verschijnt wel in het voorjaar, maar sterft af voordat de plant in bloei komt. Een andere Nederlandse benaming is naakte begijn. De plant bloeit in de herfst, maar de bladeren en vruchten komen pas in het voorjaar tevoorschijn. Dit houdt in dat de bol droog, zonder grond of water, uitkomt en prachtig bloeit. De meeste planten en bomen laten hun fraaie bloemen het liefst in voorjaar en zomer zien.


De naaktbloeiende herfsttijloos , die lijkt op een kale krokus, was aanvankelijk niet anders. Maar omdat ze tussen al die schitterende kleurenpracht in lente en zomer niet opviel, bedacht ze een plan. De krokusachtige bloem bloeit in september en oktober. De herfsttijloos is in Nederland een vrij zeldzame bloem in het wild.


In de zomer verdwijnt de plant even en bloeit dan in de herfst. Met deze optie kunt u ervoor kiezen om uw bomen of planten door onze specialist te laten planten. Uiteraard op een locatie naar keuze.


Met onze kennis zullen we u adviseren over de beste positie voor uw boom of plant. Zon, oktober, paars, cm. Het plantje stamt oorspronkelijk uit West-Azië en het Middellandse Zeegebie maar komt nu met uitzondering van het Noorden, in geheel Europa voor. Vooral in bossen, langs duinpaden en in vochtige weilanden komt de plant voor.


Zij komt vooral tot haar recht in een bosrijke omgeving, of nonchalant aangeplant aan de rand van paden of in het gras. Wat de herfsttijloos ook bijzonder maakt, is het feit dat zij zonder aarde, water of mest probleemloos binnenshuis opgekweekt kan worden. De plant lijkt zeer veel op een krokus, hoewel hij eigenlijk bij een andere orde en familie hoort. De plant is een bedreigde soort, als gevolg van verlies van leefgebied en doordat hij teveel geplukt wordt. Je kunt bloembollen het beste op een zonnige plek in de tuin planten.


Wanneer je bloembollen in potten wilt planten zijn er nog meer mogelijkheden wat betreft de bloeitij immers een binnenklimaat kan de bloeitijd vervroegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts